ایران پرسمان

آخرين مطالب

اجرای پروژه 6 میلیون پوندی برای کاهش هزینه برق مراکز داده هوش مصنوعی اقتصاد روز

اجرای پروژه 6 میلیون پوندی برای کاهش هزینه برق مراکز داده هوش مصنوعی
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - مهر / پروژه‌ای 6 میلیون پوندی برای توسعه مواد دوبعدی جهت کاهش تقاضای برق مراکز داده هوش مصنوعی و محاسبات با کارایی بالا در دست اجرا است.
محققان سه دانشگاه بریتانیایی از بودجه 6 میلیون پوندی برای توسعه نیم‌رساناهای تک‌لایه‌ اتمی با هدف کاهش مصرف برق مراکز داده هوش مصنوعی و سیستم‌های محاسباتی با کارایی بالا بهره‌مند شدند.
این پروژه تحت برنامه‌ای به نام NEED2D (Enabling Net Zero and the AI Revolution with Ultra-Low Energy 2D Materials and Devices) راه‌اندازی شده است. هدف از این برنامه، توسعه مواد دوبعدی مانند گرافن و ترکیبات مرتبط است تا نیم‌رساناهای تک‌لایه‌ اتمی تولید شود که به طور چشمگیری مصرف برق در مراکز داده هوش مصنوعی و سیستم‌های محاسباتی با کارایی بالا را کاهش دهد.
این پروژه از حمایت‌های شورای تحقیقات علوم فنی و مهندسی (EPSRC) برخوردار است و تیمی از محققان از دانشگاه‌های کویین مری لندن، دانشگاه ناتینگهام و دانشگاه گلاسگو در آن مشارکت دارند. علاوه بر 2 میلیون پوند که توسط بیش از 20 تولیدکننده و موسسه تحقیقاتی تامین می‌شود، 4 میلیون پوند باقی‌مانده نیز توسط EPSRC تأمین می‌شود.
سر کالین همفریس، استاد علم مواد در دانشگاه کویین مری لندن و سرپرست پروژه، در این خصوص اظهار داشت: «دولت‌ها در سراسر جهان میلیاردها دلار برای ساخت نیروگاه‌های بادی، خورشیدی، هسته‌ای و گازی برای برآوردن تقاضای انرژی عظیم مراکز داده هوش مصنوعی هزینه می‌کنند. رویکرد ما این است که مشکل را از ریشه حل کنیم: با کاهش مصرف برق این مراکز! »
برای این منظور، از جدیدترین مواد که همان مواد دوبعدی هستند و از لایه‌های اتمی نازک تشکیل شده‌اند، استفاده خواهیم کرد. این امر بیش از 90٪ انرژی مصرفی مراکز داده و کامپیوترها را صرفه‌جویی خواهد کرد و هزینه برق را کاهش می‌دهد و به تحقق اهداف صفر خالص کمک می‌کند.»
تقاضای انرژی هوش مصنوعی به سرعت در حال افزایش است. شبکه ملی برق پیش‌بینی کرده است که تقاضای برق مراکز داده بریتانیا تا سال 2034 شش برابر خواهد شد و به 30٪ از کل مصرف برق خواهد رسید. این امر می‌تواند میلیاردها پوند هزینه به دنبال داشته باشد و اهداف اقلیمی را تهدید کند. مواد دوبعدی به عنوان فناوری پیشرو برای ساخت یک صنعت هوش مصنوعی پایدارتر و همچنین تقویت اقتصاد بریتانیا شناخته شده‌اند.
کالین همفریس اضافه کرد: «صنعت‌های پیشرو نیم‌رسانا مانند TSMC، اینتل و سامسونگ پیش از این مواد دوبعدی را به عنوان آینده شناخته‌اند و آن‌ها را در نقشه راه فناوری خود برای سال 2040 قرار داده‌اند. دیدگاه ما این است که بریتانیا را به پیشگام جهانی در ساخت دستگاه‌های دوبعدی فوق‌العاده کم‌مصرف قبل از سال 2040 تبدیل کنیم.»
مواد دوبعدی علاوه بر مراکز داده هوش مصنوعی، می‌توانند هزینه‌های انرژی سایر دستگاه‌ها مانند تلفن‌های همراه را به طرز چشمگیری کاهش دهند. کالین همفریس در این خصوص گفت: «شما به جای شارژ روزانه گوشی خود، هر هفته آن را شارژ خواهید کرد!»
این مواد دوبعدی که شامل گرافن و ترکیبات مرتبط هستند، بار الکتریکی را با کارایی بسیار بیشتری نسبت به سیلیکون هنگام مقیاس‌دهی به دو بعد منتقل می‌کنند؛ این ویژگی در آینده برای این فناوری ضروری است. الکترون‌ها در این مواد جدید می‌توانند بسیار سریع‌تر از سیلیکون حرکت کنند و این امر باعث می‌شود محاسبات فوق کم‌مصرف و کاهش اتلاف گرما امکان‌پذیر شود.
آمالیا پاتانه، استاد فیزیک در دانشگاه ناتینگهام و معاون سرپرست پروژه، گفت: «ما از تأثیر بالقوه تحقیقات خود و رویکرد جامع پروژه که از مدل‌سازی محاسباتی و سنتز مواد تا ساخت دستگاه و مشارکت صنعتی را دربر می‌گیرد، هیجان‌زده هستیم. نیم‌رساناهای دوبعدی رفتار متفاوتی از نیم‌رساناهای حجیم (سه‌بعدی) دارند و ویژگی‌های الکترونیکی منحصر به فرد آن‌ها می‌توانند اثرات کاملاً جدیدی را در مقیاس اتمی ایجاد کنند. ما مهندسی دقیق نیم‌رساناهای دوبعدی را پیش خواهیم برد و محدودیت‌های آنچه که می‌توانیم ایجاد، آزمایش و بهره‌برداری کنیم، شکسته خواهد شد.»
دیوید موران، استاد نیم‌رساناهای پیشرفته در دانشگاه گلاسگو، اظهار داشت: «این پروژه واقعاً هیجان‌انگیز است و از امکانات گسترده ساخت و پروتوتایپ نیم‌رسانا در مرکز نانوفابریکیشن جیمز وات در دانشگاه گلاسگو و امکانات مکمل در دانشگاه‌های کویین مری و ناتینگهام برای توسعه دستگاه‌ها و سیستم‌های الکترونیکی کم‌مصرف نسل آینده استفاده خواهد کرد.»
دانشگاه‌های کویین مری لندن، دانشگاه ناتینگهام و دانشگاه گلاسگو در سطح جهانی به عنوان پیشروان در تحقیق و توسعه مواد دوبعدی و نیم‌رسانا شناخته می‌شوند. این پروژه جدید بنا بر موفقیت‌های پیشین در این حوزه‌ها، از علوم پایه تا تولید پروتوتایپ‌های دستگاه، به منظور تولید دستگاه‌های نیم‌رسانا پیچیده، مانند ترانزیستورها، با استفاده از مواد دوبعدی جدید طراحی شده است.
بریتانیا در حال حاضر بزرگ‌ترین بازار مراکز داده اروپا را دارد و لندن به عنوان هاب مرکزی آن شناخته می‌شود. جایگزینی چیپ‌های سیلیکونی با ترانزیستورهای کم‌مصرف دوبعدی کمک خواهد کرد تا بریتانیا همچنان به عنوان یک مقصد جذاب برای سرمایه‌گذاری‌های فناوری باقی بماند و پتانسیل اقتصادی انتقال انرژی را ثابت کند. این تحقیق می‌تواند به بریتانیا در دستیابی به اهداف اقلیمی‌اش کمک کند، در حالی که صنعتی انقلابی در میکروالکترونیک را ایجاد کرده، شغل و ثروت تولید کند و هزینه‌های برق را کاهش دهد.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1250631/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تعرفه بسته‌های اینترنت تغییر می‌کند؟

رقم عجیب دزدی برق در کشور، 3 هزار مگاوات انشعاب غیرمجاز

چگونه از صندوق‌های طلا در بورس طلا بخریم؟

تنها اپلیکیشن ایرانی که هر روز 100 میلیون جایزه می‌دهد

فرزین: هر ایرانی 10 حساب بانکی دارد

اختتامیه جلسات آموزه‌های تربیتی سوره لقمان با محوریت بزرگداشت «شهید حمیدرضا اسداللهی»

تبلیغ شرکت 3M واسه شیشه های ضد گلولش در سال 2005

محله ساحلی پورتو مادرو در آرژانتین

خون زیر میکروسکوپ

بال های زیبای این پرنده را ببینید

شعرخوانی از سعدی و مولوی توسط رئیس‌جمهور

مالکی: نظر ایران خویشتن‌داری هند و پاکستان برای حفظ امنیت منطقه است

گفتگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و مصر

ترامپ: ایران باهوش در حال مذاکره است

ترامپ: حوثی‌ها به کشتی‌های آمریکایی حمله نخواهند کرد

نتانیاهو با ترامپ گفت‌وگو کرد

ترامپ: شاید این هفته با شی گفتگو کنم

مخالفت چین با امنیت‌زدگی و اجبار امنیتی

گفت‌وگوی فرماندهان نظامی هند و پاکستان در پی آتش‌بس

دشواری مذاکرات و نیاز به ابتکارات تازه

مرغ‌های تخم‌گذار به بحران خوردند

لایحه «مبارزه با اخلالگران اقتصادی» تصویب شد

آیا کولر گازی موتور بزرگ گری از دیگر برندها بهتر است؟

آماری عجیب از تعداد خانه‌های خالی در کشور

بچه گربه های پالاس شبیه ابرهای بدخلق کوچک اند

نمایی از شکوفه های گیلاس در ژاپن

فیلمی تکان‌دهنده از نبرد سلطان جنگل با مار کبری آفریقایی؛ مرگ دردناک شیر را ببینید!

افشای دروغ ضد انقلاب درباره شکنجه یک زندانی سابق

عارف: هنوز آن‌گونه که می‌خواهیم نمی‌توانیم پاسخگوی معیشت مردم باشیم

جوادی حصار با اشاره به دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا: توافق در دسترس است

غزه شاهد بدترین بحران‌ غذایی در جهان و رنجی غیرقابل توصیف

درخواست کمیسیون اروپا برای تقویت همکاری تسلیحاتی با اوکراین

آغاز مذاکرات حماس و رژیم صهیونیستی پس از آزادی اسیر آمریکایی صهیونیستی

هند: پاکستان غافلگیر شد، پاسخ آن نامنظم بود

مرحله سوم کالابرگ الکترونیک میان زمین و هوا

حدود 2.8 میلیون مسکن خالی و 3 میلیون مستاجر در کشور داریم

دیدار نماینده ولی‌فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران با فرمانده مرکز مقاومت بسیج

خروشان ترین آبشار اروپا

این ابرهای زیبا را ببینید

پزشکیان: مهمترین مشکل کشور در زمینه محیط زیست، فقدان یک برنامه جامع است

رئیس‌جمهور در گرامیداشت هفته هلال احمر: باید فریادرس یکدیگر باشیم

سرمقاله اطلاعات/ مذاکرات در آن سوی خلیج تاریخی فارس

رکورد 50 ساله تولید نیروگاه‌های حرارتی شکسته شد

نماینده مجلس: بانک مرکزی تسهیلات ساخت مسکن را متناسب با تورم افزایش دهد

صحنه نماز خواندن یکی از فرماندهان شهید حشد الشعبی در میدان نبرد

حکمت/ از زبان برحذر باشید

حمله قلبی با یک تراشه ردیابی می‌شود

اجرای پروژه 6 میلیون پوندی برای کاهش هزینه برق مراکز داده هوش مصنوعی

دیدار نخست وزیر ازبکستان با رئیس‌جمهور

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی با سران حماس در قطر دیدار کرد