ایران پرسمان

آخرين مطالب

آیا ال.جی و سامسونگ به ایران بازمی‌گردند؟ سیاست روز

آیا ال.جی و سامسونگ به ایران بازمی‌گردند؟
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - تجارت نیوز / با پایان برنامه ششم توسعه، مبنای قانونی ممنوعیت واردات کالاهای دارای مشابه داخلی لغو شد که از جمله این کالاها می‌توان به لوازم خانگی اشاره کرد. با تایید این موضوع از سوی معاون هماهنگی امور حقوقی رئیس ‌جمهوری بار دیگر شایعات پیرامون لغو قانون ممنوعیت واردات خودرو و بازگشت ال.‌جی و سامسونگ به بازار ایران قوت گرفت. با این حال سخنرانی روز شنبه مقام معظم رهبری در جمع کارگران و تأکید دوباره بر تقویت تولید داخلی، گمانه‌زنی‌ها را به سمت دیگری هدایت کرد.
پس از بازگشت تحریم‌های آمریکا علیه اقتصاد ایران در سال 1397 و تشدید نوسان ارزی در کشور، دولت وقت به بهانه‌هایی مانند جلوگیری از خروج ارز از کشور و حمایت از تولید داخلی، واردات لوازم خانگی را ممنوع اعلام کرد.
رفته‌رفته با افزایش فشارها به برندهای خارجی فعال در ایران و انحصارطلبی برخی تولیدکنندگان داخلی که در دستگاه‌های دولتی هم نفوذی بالایی دارند، برندهای محبوب ال.جی و سامسونگ نیز در سال 1398 مجبور به ترک ایران شدند و لوگوی آنها از سردر نمایندگی‌های موجود در بازار جمع‌آوری شد.
گرچه پس از این اقدام تولید لوازم خانگی در ایران رشد فزاینده‌ای پیدا کرد و در طول سه سال رشد دو برابری را بر جای گذاشت، اما روند فزاینده قیمت‌ها در کنار رشد تولید و همچنین تقاضای موجود در بازار باعث شد در سال 1400 زمزمه لغو ممنوعیت واردات لوازم خانگی و بازگشت برندهای خارجی به کشور به گوش برسد.
همین زمزمه‌ها کافی بود تا برندهای داخلی که در نبود خارجی‌ها خود را در اوج قدرت می‌دیدند تمام تلاش خود را به کار ببندند تا مانع ورود لوازم خانگی کشور شوند و شبیه مافیاهای فعال در بازار خودرو، در حیاط خلوت‌های سیاسی تصمیمات دولت را تغییر دهند.
آنها که فعالیت خود را با زمزمه بازگشت خارجی‌ها در خطر می‌دیدند، سرانجام در همان سال طی نامه‌ای خطاب به مقام معظم رهبری خواستار حکم حکومتی برای تداوم ممنوعیت واردات لوازم خانگی شدند. تلاشی که نتیجه داد و رهبر انقلاب با ارائه پاسخ مثبت به این نامه، بر حمایت از تولید و بهبود کیفیت کالاها تأکید کردند.
با این حال چندی از این نامه نگذشت که رهبری بار دیگر در سخنرانی خود به موضوع تولید لوازم خانگی و خودرو پرداختند و این بار رفتار آنها را نقد کردند. به‌رغم این گلایه‌ها و نقدها، ممنوعیت واردات لوازم خانگی تا امروز ادامه یافته و انحصار بازار در اختیار تولیدکنندگان داخلی مانده است.
حال با پایان برنامه ششم توسعه باید مبنای قانونی ممنوعیت واردات کالاهای دارای مشابه داخلی را لغوشده دانست. ماده‌ قانونی که در برنامه هفتم توسعه به چشم نمی‌خورد و این موضوع را باید پایان بر قانون ممنوعیت واردات لوازم خانگی به کشور دانست.
این موضوع اخیراً به تایید معاون هماهنگی امور حقوقی رئیس جمهوری هم رسید تا شایعات پیرامون بازگشت برندهای خارجی نظیر ال.جی، سامسونگ، بوش، سونی و… به ایران بار دیگر قوت بگیرد. با این حال سخنرانی اخیر مقام معظم رهبری در جمع کارگران پیرامون حمایت از تولید داخلی آزادسازی واردات را باز هم در هاله‌ای از ابهام قرار داد.
واردات لوازم خانگی آزاد می‌شود؟
علیرضا محمدی‌دانیالی، رئیس هیأت مدیره انجمن صنایع تولیدکنندگان لوازم خانگی ایران، در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز با اشاره به اینکه احتمال لغو ممنوعیت واردات لوازم خانگی همچنان ضعیف است گفت: سخنرانی اخیر رهبر انقلاب نشان‌دهنده استمرار سیاست حمایت از تولید داخلی است. بنابراین به نظر می‌رسد که دیگر ممنوعیت واردات برداشته نمی‌شود.
او تاکید کرد: موضوع فقط موافقت یا مخالفت با واردات نیست؛ بلکه باید به اولویت‌های صنعتی توجه شود، اگر قرار است وارداتی انجام شود، ابتدا باید ماشین‌آلات، فناوری و تجهیزات به کشور وارد شود. در مرحله بعد، باید مواد اولیه و قطعات مورد نیاز تولید تأمین و در نهایت به موضوع واردات کالا تبدیل شود.
وی افزود: در حال حاضر واردات ماشین‌آلات با محدودیت‌های جدی روبه‌روست. تهیه مواد اولیه، قطعات، قالب‌ها و ابزارهای تولید بسیار دشوار شده است. اینها مشکلاتی کلان هستند که تا حل نشوند، نمی‌توان درباره واردات محصول نهایی تصمیم گرفت.
محمدی‌دانیالی به وضعیت بازار اشاره کرد و ادامه داد: حدود 30 تا 40 درصد لوازم خانگی موجود در بازار از مسیر قاچاق وارد می‌شود. این حجم از واردات غیررسمی به تولید داخلی لطمه می‌زند. البته در سال 1397، مجموع تولید لوازم خانگی در کشور حدود هشت میلیون دستگاه بود، اما این عدد در سال گذشته به 20 میلیون دستگاه رسید. از نظر کمی و حتی تا حدی کیفی، تولید داخل رشد چشمگیری داشته است.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1250375/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چشمه ای داخل درخت؛ از عجایب زاگرس

بزی که بچه‌اش را از دست داده، مادر بره آهوی یتیم شد‌

روش انتخاب دقیق هندوانه

صحنه‌ای جالب از اوراق کردن یک خودرو که به احتمال قوی ندیده‌اید

خبر سرقت در نمایشگاه کتاب اشتباه بود

رحماندوست و شعبان‌نژاد در نمایشگاه کتاب

دیدار معاون سیاسی وزیر خارجه ژاپن با عراقچی

کسب 4 کرسی در اتحادیه پارلمانی کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی توسط ایران

عارف: استاندار می‌تواند رئیس‌جمهور استان باشد

انتصاب نماینده ویژه ایران در امور دریای خزر

تحریم‌های نفتی آمریکا علیه ایران

طرح جدید آمریکا برای مذاکرات آتش‌بس در غزه

پارلمان گرجستان انحلال حزب ساکاشویلی را کلید زد

رویترز: عربستان در حال رایزنی برای خرید اف-35 از آمریکاست

زلنسکی: اگر پوتین بیاید، به استانبول می‌روم

یورش ده‌ها شهرک‌نشین صهیونیست به مسجد الاقصی

ترامپ: ولیعهد عربستان با وجود سن کم از حکمت برخوردار اس

وداع با اسلحه

رمزگشایی از سفر پوتین به تهران

کره جنوبی می‌خواهد تجربیات خود را در حوزه مسکن به ایران منتقل کند

ایران از صادرکننده انرژی به واردکننده تبدیل شد؛ راه‌حل کجاست؟

ادعای فارس در مورد بابک زنجانی و بیژن زنگنه

مخملکوه زیبا در زاگرس

بزرگترین باغ گیاه شناسی خاورمیانه در کرج

نمایشی از سرعت تورم در ایران

بال زیبا و منقش یک جغد

چه انتظاراتی از پرتاب نهم استارشیپ به فضا داریم؟

سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی: تحریف نام خلیج فارس در گوگل مپ را پیگیری حقوقی می‌کنیم

سفر هیأت رسانه‌ای ایران به روسیه

دیپلمات سابق ایران در نیویورک: با ویتکاف خیلی چیزها را می توانیم حل کنیم

بررسی جزئیات دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا در کمیسیون امنیت ملی مجلس

مردم‌دار؛ روایت شنیده‌نشده از شهدای خدمت

رویترز: ویتکاف و کلاگ برای مذاکرات صلح اوکراین عازم استانبول می‌شوند

رئیس علمای هند: دفاع از هند وظیفه‌ای همگانی است

اروپا: هدف روسیه از مذاکرات آتش بس در استانبول، وقت کشی است

فرودگاه صنعاء فعالیتش را از فردا ازسر می‌گیرد

تجهیز ارمنستان به سامانه‌های موشکی هند؛ آرایش جدید در قفقاز؟

نتانیاهو: ممکن است آتش‌بس را برای یک دوره مشخص قبول کنیم

امضای سند شراکت راهبردی میان ترامپ و بن سلمان

دبیر سندیکای صنعت برق: اهمیت مدیریت مصرف برق کمتر از افزایش ظرفیت تولید نیست

قیمت جدید مرغ زنده و گوشت مرغ منجمد اعلام شد

بورس رکوردشکنی کرد؛ عبور از تراز 3.2 میلیون واحدی

دامنه قله‌ی تیلار به زبان شیرین تالشی

آزمایش های جالب با آب

فضاهای خاطره انگیز در مشهد

انتقاد ابطحی از عملکرد دولت؛ آقای پزشکیان! یک تکانی به کابینه‌تان بدهید

خبرهای تازه سخنگوی دولت از فیلترینگ؛ ان‌شاالله شاهد رفع برخی محدودیت‌ها خواهیم بود

دیدار وزیر خارجه ژاپن با عراقچی

مادر شهید رئیسی: هنوز منتظرم ابراهیم از در بیاید

افزایش و اصلاح قیمت 900 قلم دارو در سال گذشته