ایران پرسمان

آخرين مطالب

رحیمی جهان‌آبادی: همین که مذاکرات به بن‌بست نرسید، نشانه بسیار خوبی است سیاست روز

رحیمی جهان‌آبادی: همین که مذاکرات به بن‌بست نرسید، نشانه بسیار خوبی است
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایلنا / یک نماینده سابق مجلس با اشاره به برگزاری دور چهارم مذاکرات غیرمستقیم بین ایران و آمریکا گفت: به نظر من آمریکایی‌ها تحت فشار دو نکته هستند؛ نکته اول اینکه آمریکایی‌ها و همین تیم ترامپ برجام را اجرا نکردند، قراردادی که همه ابعاد فنی، ابعاد امنیتی و سیاسی آن دیده شده بود و اروپایی‌ها آن را پذیرفته بودند، ایرانی‌ها هم به دقت آن را اجرا می‌کردند را اجرا نکردند. بنابراین الان باید بتوانند قراردادی را با ایرانی‌ها منعقد کنند که به افکار عمومی خودشان و افکار عمومی جهان نشان دهند که این از برجام بهتر است و با برجام تفاوت دارد. نکته دوم این است که فشار لابی صهیونیستی در درون جامعه آمریکا، می‌خواهد مانع این قرارداد شود و در هر کجا که دستشان می‌رسد تلاش می‌کنند که فضای یأس و ناامیدی و بدبینی و چالش را ایجاد کنند تا این مذاکرات به حاصلی نرسد.
جلیل رحیمی جهان آبادی نماینده سابق مجلس و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در گفت‌وگو با ایلنا، با اشاره به برگزاری دور چهارم مذاکرات گفت: فکر می‌کنم مذاکرات دو بخش کاملاً مجزا از هم دارد؛ یک بخش، بخش سیاسی و کلی آن بوده که تا الان تمام شده و دو طرف پیرامون مسائل سیاسی و مسائل کلی به نظر من تا حدودی دیدگاه‌هایشان به هم نزدیک بوده است.
مواضع آمریکایی‌ها از تناقض‌گویی و رفتارهای پارادوکسیکال خارج می‌شود؟
وی ادامه داد: بخش دوم مذاکرات از دور بعد به نظر من دارد شروع می‌شود و آن بخش فنی است. یعنی سر میزان غنی‌سازی، تعداد سانتریفیوژها، درصد غنی‌سازی، اورانیومی که قبلا غنی‌سازی شده با غنای بالا و نحوه استفاده ایران، نحوه نظارت‌ها و ارتباط ایران با فعالیت‌های اتمی و اینکه در چه سطحی باید انجام شود، بحث می‌شود. این نکات، نکات فنی و به نظر من فوق‌العاده مهم است. باید منتظر باشیم در دور بعد ببینیم دیدگاه‌هایی که آمریکایی‌ها دارند چیست. متأسفانه این دیدگاه‌ها متناقض از هم است؛ چراکه یک بار عنوان می‌کنند که ما غنی‌سازی اورانیوم برای اهداف نظامی را نمی‌پذیریم. یک بار اعلام می‌کنند که ما غنی‌سازی را نمی‌پذیریم و البته اصلاً این حرف آمریکایی‌ها خلاف مقررات آژانس است. یکی از وظایف آژانس این است که به هر کشوری که عضو آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است، کمک کند تا برای استفاده صلح‌آمیز اقدامات لازم را انجام دهد. ایران هم در چارچوب مقررات آژانس فعالیت می‌کند.
بازار
این نماینده سابق مجلس تصریح کرد: روز گذشته هیئت ایرانی با طرف آمریکایی درباره این تناقض و پارادوکس در مواضع رسانه‌ای و مواضع اجرایی آمریکایی‌ها صحبت کرده و اعلام کرده‌اند که این اظهارات می‌تواند باعث شود مذاکرات به کندی پیش برود و مذاکرات دچار مشکل و حاشیه شود و حالا امیدواریم از این به بعد، بعد از این جلسه مواضع آمریکایی‌ها از این تناقض‌گویی و رفتارهای پارادوکسیکال خارج شود.
همین که مذاکرات به بن‌بست نرسید، نشانه بسیار خوبی است
رحیمی جهان‌آبادی تصریح کرد: اینکه ما فکر کنیم در بخش فنی، مذاکرات به چه نتیجه‌ای می‌رسد به نظر من الان قابل پیش‌بینی نیست. باید منتظر ماند و دید در چارچوبی که توافق شده در بخش اول مذاکرات، آیا کارشناسان فنی می‌توانند نظر هر دو طرف را تأمین کنند؟ به هر حال مذاکرات اتمی مذاکرات کاملاً پیچیده سیاسی، امنیتی، فنی است و هم طرف ایرانی و هم طرف آمریکایی باید خواسته‌هایی که مد نظرشان هست را در این مذاکرات حاصل ببینند تا به سمت ادامه مذاکرات بروند و بخواهند قراردادی را امضا کنند.
وی ادامه داد: باورم بر این است که همین که روز گذشته این مذاکرات ادامه پیدا کرد و همین که مذاکرات به بن‌بست نرسید، نشانه بسیار خوبی است و نشان می‌دهد که آمریکایی‌ها با آنچه که در رسانه‌ها می‌گویند حداقل فاصله دارند. چون اگر آنچه که در رسانه‌ها می‌گفتند در مذاکرات دیروز گفته بودند، بعید بود که مذاکرات ادامه پیدا کند چون خط قرمزهای ایران کاملاً مشخص است.
این نماینده سابق مجلس تاکید کرد: ایران در خصوص غنی‌سازی برای اهداف غیرنظامی و صلح‌آمیز به هیچ عنوان عقب‌نشینی نمی‌کند و فعالیت‌های خودش را در چارچوب آژانس می‌خواهد ادامه دهد، اما معتقدم که نشانه‌های خوبی از مذاکرات دور چهارم چه در صحبت وزیر امور خارجه ما و چه در صحبت‌هایی که در رسانه‌های مختلف مطرح شده، شنیده می‌شود. حالا باید ببینیم بخش دوم فنی و این صحبتی که ایرانی‌ها با طرف آمریکایی درباره مواضع پارادوکسیکال و متناقض‌شان و گاه مواضعی که خلاف توافق اولیه هست، داشته‌اند، آیا آثاری دارد؟ باید ببینیم که آیا آمریکایی‌ها واقعاً مواضعشان شفاف‌تر و در چارچوب توافق انجام می‌شود یا نه؟ حالا این را باید به گذر زمان و تحولات هفته آینده به نظر من واگذار کرد.
آمریکا تحت فشار از دو جبهه؛ تلاش برای برتری بر برجام و مهار لابی صهیونیستی
رحیمی درباره اینکه با پیشرفت مذاکرات احساس می‌شود که کارشکنی‌ها ممکن است زیادتر شود. حالا هم از طرف تندروهای داخلی و هم از طرف اسرائیل و تندروهایی که در آمریکا هستند، آیا این‌ها هم می‌تواند تأثیرگذار باشد، گفت: به نظر من آمریکایی‌ها تحت فشار دو نکته هستند؛ نکته اول اینکه آمریکایی‌ها و همین تیم ترامپ برجام را اجرا نکردند، قراردادی که همه ابعاد فنی، ابعاد امنیتی و سیاسی آن دیده شده بود و اروپایی‌ها آن را پذیرفته بودند، ایرانی‌ها هم به دقت آن را اجرا می‌کردند را اجرا نکردند. بنابراین الان باید بتوانند قراردادی را با ایرانی‌ها منعقد کنند که به افکار عمومی خودشان و افکار عمومی جهان نشان دهند که این از برجام بهتر است و با برجام تفاوت دارد. این کار سختی است چون ما در برجام آنچه را که طلب کرده بودیم و آنچه را که به آن رسیده بودیم، حقوق تصریح شده قانونی ایرانی‌ها در چارچوب معاهده ان پی تی و مقررات آژانس بود. الان آمریکایی‌ها با این قرارداد جدید باید بتوانند آن کاری را که قبلاً انجام دادند و از برجام خارج شدند را توجیه کنند. این یک نکته است که به نظر من کار راحتی برای آمریکایی‌ها نیست.
وی ادامه داد: نکته دوم این است که فشار اسرائیلی‌ها و فشار لابی صهیونیستی در درون جامعه آمریکا، می‌خواهد مانع این قرارداد شود. چون آن‌ها تصورشان بر این است که هرگونه قراردادی که به ایرانی‌ها اجازه دهد فعالیت‌های صلح‌آمیز اتمی خود را داشته باشند و همین سیاستی را که تا الان داشتند، ادامه دهند، به مفهوم آسیب اساسی به امنیت اسرائیل است و آن‌ها چون این تحلیل را دارند، هم از لابی خودشان در داخل و نفوذشان در داخل و هم رسانه‌های بین‌المللی، در هر کجا که دستشان می‌رسد تلاش می‌کنند که فضای یأس و ناامیدی و بدبینی و چالش را ایجاد کنند تا این مذاکرات به حاصلی نرسد.
مواضع متناقض آمریکایی‌ها در رسانه‌ها به دلیل فشارهاست
در داخل بر سر مذاکرات یک اجماع ملی فراگیر داریم
این نماینده سابق مجلس گفت: من فکر می‌کنم ما در ایران اجماع نظر داریم یعنی پیرامون آنچه که دستگاه دیپلماسی ما دنبال می‌کند و آنچه که نظام جمهوری اسلامی بر اساس منطق بر پایه حقوق تصریح شده خود در ان پی تی به آن رسیده است به نگاه مشترک رسیده‌ایم. ما یک اجماع ملی فراگیر داریم و این اجماع ملی فراگیر کاملاً مشاهده می‌شود. یعنی در بین دستگاه‌های سیاسی چه داخلی و چه خارجی و چه بخش‌های مختلف حاکمیت می‌خواهیم این مذاکرات را برای رسیدن به حقوق قانونی خودمان و داشتن امکان غنی‌سازی و حفظ تأسیسات اتمی و فعالیت در چارچوب ان پی تی و تحت نظارت آژانس ادامه دهیم، اما به هیچ عنوان به سمت ساخت سلاح اتمی نمی‌خواهیم برویم و می‌خواهیم این دغدغه جهانی رفع شود که ایران به دنبال ساخت سلاح اتمی نیست.
رحیمی جهان آبادی تاکید کرد: معتقدم ما اجماع داریم و حداقل مشکلی در داخل نداریم، اما طرف آمریکایی هم به دلیل اقدام نادرستی که قبلاً انجام داده و هم به دلیل فشار لابی صهیونیستی در داخل و خارج، به نظر من تحت فشار و چالش‌ها هستند و این مواضع متناقضی که آمریکایی‌ها در رسانه‌ها نشان می‌دهند به دلیل فشارها است، به نظر من می‌خواهند این فشارها را به نحوی پاسخ بدهند.
وی درباره اظهارات تند برخی از نمایندگان مجلس درباره مذاکرات گفت: ما تفکیک قوا داریم و در قانون اساسی به مجلس شورای اسلامی و به نماینده مجلس این حق داده شده که در خصوص تمام مسائل کشور اظهارنظر کند. به نظر من این حق قانونی یک نماینده است که اظهارنظر کند و تحلیل بدهد و دیدگاه‌های خودش را بگوید، حتی مخالفت خودش را با مذاکرات بیان کند. این‌ها به نظر من در چهارچوب قانون هم پذیرفته است و هم تعریف شده در قانون اساسی و هم جزء حقوق نمایندگان و جایگاه شأن نظارتی مجلس است.
این نماینده سابق مجلس تصریح کرد: من فکر می‌کنم هیچ تشتتی در سیاست و تصمیم‌گیری‌ در حوزه سیاست خارجی ایران در بین قوای حاکمیتی وجود ندارد و کاملاً یک سیاست یکپارچه واحد و متحد در قبال آمریکا در حال اجرا است.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1250587/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تعرفه بسته‌های اینترنت تغییر می‌کند؟

رقم عجیب دزدی برق در کشور، 3 هزار مگاوات انشعاب غیرمجاز

چگونه از صندوق‌های طلا در بورس طلا بخریم؟

تنها اپلیکیشن ایرانی که هر روز 100 میلیون جایزه می‌دهد

فرزین: هر ایرانی 10 حساب بانکی دارد

اختتامیه جلسات آموزه‌های تربیتی سوره لقمان با محوریت بزرگداشت «شهید حمیدرضا اسداللهی»

تبلیغ شرکت 3M واسه شیشه های ضد گلولش در سال 2005

محله ساحلی پورتو مادرو در آرژانتین

خون زیر میکروسکوپ

بال های زیبای این پرنده را ببینید

شعرخوانی از سعدی و مولوی توسط رئیس‌جمهور

مالکی: نظر ایران خویشتن‌داری هند و پاکستان برای حفظ امنیت منطقه است

گفتگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و مصر

ترامپ: ایران باهوش در حال مذاکره است

ترامپ: حوثی‌ها به کشتی‌های آمریکایی حمله نخواهند کرد

نتانیاهو با ترامپ گفت‌وگو کرد

ترامپ: شاید این هفته با شی گفتگو کنم

مخالفت چین با امنیت‌زدگی و اجبار امنیتی

گفت‌وگوی فرماندهان نظامی هند و پاکستان در پی آتش‌بس

دشواری مذاکرات و نیاز به ابتکارات تازه

مرغ‌های تخم‌گذار به بحران خوردند

لایحه «مبارزه با اخلالگران اقتصادی» تصویب شد

آیا کولر گازی موتور بزرگ گری از دیگر برندها بهتر است؟

آماری عجیب از تعداد خانه‌های خالی در کشور

بچه گربه های پالاس شبیه ابرهای بدخلق کوچک اند

نمایی از شکوفه های گیلاس در ژاپن

فیلمی تکان‌دهنده از نبرد سلطان جنگل با مار کبری آفریقایی؛ مرگ دردناک شیر را ببینید!

افشای دروغ ضد انقلاب درباره شکنجه یک زندانی سابق

عارف: هنوز آن‌گونه که می‌خواهیم نمی‌توانیم پاسخگوی معیشت مردم باشیم

جوادی حصار با اشاره به دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا: توافق در دسترس است

غزه شاهد بدترین بحران‌ غذایی در جهان و رنجی غیرقابل توصیف

درخواست کمیسیون اروپا برای تقویت همکاری تسلیحاتی با اوکراین

آغاز مذاکرات حماس و رژیم صهیونیستی پس از آزادی اسیر آمریکایی صهیونیستی

هند: پاکستان غافلگیر شد، پاسخ آن نامنظم بود

مرحله سوم کالابرگ الکترونیک میان زمین و هوا

حدود 2.8 میلیون مسکن خالی و 3 میلیون مستاجر در کشور داریم

دیدار نماینده ولی‌فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران با فرمانده مرکز مقاومت بسیج

خروشان ترین آبشار اروپا

این ابرهای زیبا را ببینید

پزشکیان: مهمترین مشکل کشور در زمینه محیط زیست، فقدان یک برنامه جامع است

رئیس‌جمهور در گرامیداشت هفته هلال احمر: باید فریادرس یکدیگر باشیم

سرمقاله اطلاعات/ مذاکرات در آن سوی خلیج تاریخی فارس

رکورد 50 ساله تولید نیروگاه‌های حرارتی شکسته شد

نماینده مجلس: بانک مرکزی تسهیلات ساخت مسکن را متناسب با تورم افزایش دهد

صحنه نماز خواندن یکی از فرماندهان شهید حشد الشعبی در میدان نبرد

حکمت/ از زبان برحذر باشید

حمله قلبی با یک تراشه ردیابی می‌شود

اجرای پروژه 6 میلیون پوندی برای کاهش هزینه برق مراکز داده هوش مصنوعی

دیدار نخست وزیر ازبکستان با رئیس‌جمهور

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی با سران حماس در قطر دیدار کرد