ایران پرسمان

آخرين مطالب

شمارش معکوس برای فرکانس‌های 5G اقتصاد روز

شمارش معکوس برای فرکانس‌های 5G
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا /با توجه به اهمیت توسعه اینترنت نسل پنجم در کشور، لزوم مزایده فرکانس‌های لازم برای توسعه فناوری بیش از پیش احساس می شد و آنطور که مسئولان می گویند قرار است در هفته جاری تکلیف فرکانس های محدوده 3600 و 3800 روشن شود.
اواخر سال گذشته بود که سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از تصویب شرایط و ضوابط واگذاری باندهای فرکانسی 3800-3600 مگاهرتز برای ارتباطات سیار سراسری در کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات خبر داد. 
براساس این مصوبه، واگذاری بلوک‌های فرکانسی 3800-3600 مگاهرتز در قالب دو بلوک 100 مگاهرتزی باید از طریق مزایده انجام و قرار بود این مزایده در ابتدای سال 1404 برگزار شود.
اپراتورهای برنده مزایده موظف می‌شوند به صورت تدریجی امکان دسترسی کاربران را به نسل پنجم ارتباطات سیار (5G) فراهم کنند.
بازار
در ایران نیز مدیریت جداول فرکانسی بر اساس قانون برعهده وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است و منابع مالی حاصل از آن به حساب خزانه‌داری کل کشور واریز می‌شود.
همه کشورها برای بهره‌برداری از فرکانس و نیازمندی شبکه‌های ارتباطی، تابع استانداردها و مقررات بین‌المللی اتحادیه بین‌المللی مخابرات (ITU هستند؛ عدم تمکین از این استانداردها می‌تواند تداخلات فرکانسی در برخی مناطق به‌ویژه در مناطق مرزی را به همراه داشته باشد.
به گفته مسئولان دو الی سه محدوده فرکانسی است که فرکانس طلایی برای نسل پنجم به شمار می رود و دو فرکانس محدود 3600- 3800 از جمله این فرکانس‌ها محسوب می‌شود.
با وجود اهمیت این موضوع و لزوم توسعه نسل پنجم اینترنت در کشور اقدامات متعددی برای واگذاری این محدوده فرکانسی در سال های گذشته انجام شد که به نتیجه مطلوبی نرسید تا اینکه بار دیگر مسئولان طی ماه های گذشته خبر از تعیین و تکلیف این موضوع دادند و اعلام کردند با توجه به ضرورت شبکه و نیازی که اپراتورها برای توسعه 5G در کشور برای این فرکانس ها دارند به زودی مزایده آن انجام می‌شود.
با توجه به صحبت‌های انجام شده و گذشت یک ماه و نیم از سال جدید سید ستار هاشمی- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- تأکید کرده است توسعه زیرساخت‌های نسل پنجم یکی از اولویت‌های وزارتخانه در امسال است، مزایده فرکانس‌های 3600 و 3700 مگاهرتز در هفته جاری تعیین‌تکلیف خواهد شد و اجرای 5G در کلانشهرها به‌زودی آغاز می‌شود.
اعلام این خبر پس از آن بود که فناوری نسل پنجم از روی گوشی‌های سامسونگ در ایران فعال شد. در این راستا علیرضا عبداللهی نژاد- رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات- توضیح داد که وزیر ارتباطات به وعده خود عمل کرد و فاز عملیاتی توسعه و فراگیری 5G در کشور را با دو اقدام مهم کلید زد. یک فعال‌سازی فناوری اینترنت نسل 5 روی انواع مدل گوشی‌های سامسونگ و دیگری تعیین تکلیف مزایده فرکانس‌های 3600 و 3700 مگاهرتز در هفته جاری.
گفتنی است فناوری 5G یا یا نسل پنجم، سرعت بسیار بالاتری در مقایسه با نسل قبلی دارند و قابلیت‌های آینده‌گرا مانند رانندگی خودران را امکان‌پذیر می‌کنند. پهنای باند این نسل از اینترنت بسیار بالاست، بنابراین اگر فناوری 5G را مصداق یک اتوبان در نظر بگیریم، شاید فناوری 4G یک اتوبان دو باندی و فناوری 5G همان اتوبان با چهار باند باشد، بنابراین سرعت و کیفیت آن بالاتر می‌رود.
بنابراین اگرچه در حال حاضر صحبت از این نسل اینترنت برای کاربران غیر قابل تصور و درک باشد اما مشخص شدن نتیجه این مزایده و تعیین تکلیف آن می‌تواند قدمی مهم در صنعت ارتباطات و بهبود تجربه کاربری باشد.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1250818/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بورسی‌ترین استان‌های ایران کدامند؟

تصویب شرایط صدور مجوز واردات بنزین ویژه در هیئت مقررات زدایی

افزایش قیمت‌ها در بازار طلا و سکه؛ دلار درجا زد

نشر شاهد در خط مقدم ترویج فرهنگ ایثار و شهادت ایستاده است

داستانک/ آن که تسلیم نشد!

رونمایی از زندگی‌نامه شهید قاسم سلیمانی به زبان قزاقی

فاز دوم موزه دفاع مقدس نیروی زمینی ارتش افتتاح شد

هشدار روح‌الامینی به آمریکا: کاری نکنید هشتگ «یواش یواش» را در قانون‌گذاری جاری کنیم

نویسنده کتاب در معیت پرزیدنت: فردی رأی بدهد و بعد هشتگ بزنم پشیمانم، سوسول بازی است

اقدام نماینده ایرانی‌تبار کنگره آمریکا درباره نام خلیج فارس

پاسخ یک نماینده به جنجال اخیر میرسلیم؛ نماینده‌های مجلس رشوه می‌گیرند؟

ابطحی: آقای پزشکیان! یک تکانی به کابینه‌تان بدهید

پذیرایی از رئیس جمهور آمریکا با سنت قدیمی عربستانی؛ ترامپ قهوه گرفت اما نخورد!

آنکارا: اطلاعی از سفر ترامپ به استانبول برای مشارکت در مذاکرات صلح اوکراین نداریم

انتقاد مادورو از جنگ‌طلبی سران کشورهای غربی

اذعان رسانه آمریکایی بر دیپلماسی قلدرمآبانه ترامپ در خاورمیانه

نتانیاهو: دولت بایدن مانع اجرای کامل ماموریت ما شد

واشنگتن‌پست: اسرائیلی‌ها از شکاف میان ترامپ و نتانیاهو هراس دارند

سکوت آلمان در برابر ارسال احتمالی موشک‌های تاروس به اوکراین

اذعان نتانیاهو به تخریب عامدانه منازل در غزه

سرمقاله شرق/ در ناامیدی بسی امید است

سرمقاله جام جم/ تأثیر مدیریت اجرایی آیت‌ الله رئیسی بر ارتقای حکمرانی

هشدار استاندارد نسبت به استفاده از لبنیات سنتی

ثبت‌نام 93 هزار مستاجر برای وام وام ودیعه مسکن

ضرب المثل/ به مرگ می‌گیره تا به تب راضی بشه!

شفق قطبی چیست و چطور به وجود می‌آید؟

رونمایی از «تاریخ تحلیلی ورزش‌های باستانی و کشتی پهلوانی»

لاریجانی: مناقشه ما با آمریکایی‌ها مناقشه حقوقی نیست؛ آنها مبنای‌شان زور است

توضیحات خانم سخنگو درباره همکاری اقتصادی بابک زنجانی با دولت

بیانیه عربستان درباره سفر ترامپ به این کشور

آمریکا فروش هلیکوپترهای ترابری نظامی به امارات را تایید کرد

سی‌ان‌ان: آزادی عیدان الکساندر منجر به مذاکرات فوری برای پایان دادن به جنگ غزه می‌شود

جزئیات تلفات پاکستان در جنگ 4 روزه با هند

هشدار خطیب مسجد الاقصی درباره اقدامات تحریک‌آمیز صهیونیست‌ها

مردم غزه برای پختن غذا مجبور به سوزاندن کفش و لباس هستند

دستاوردهای سه‌گانه حماس در مذاکرات مستقیم با آمریکا

درگیری‌های مسلحانه در طرابلس لیبی و کشته شدن یک فرمانده ارشد امنیتی

استقبال بن‌ سلمان از ترامپ در فرودگاه ملک خالد

وداع «پ‌ک‌ک» با اسلحه

سرمقاله همشهری/ نویسندگان نیاز به حمایت رسانه دارند

اختیارات مدیریت مصرف برق به استانداران واگذار شد

تعرفه‌های جدید آب ابلاغ شد؛ مصرف تا سقف الگو یارانه‌ای است

حکمت/ پذیرش حق از دیندارى است

قورباغه‌های ظریف چگونه از انقراض عامل نابودی تی رکس جان سالم به در بردند؟

سخنگوی کرملین: روابط با ایران بُرد - بُرد است

چینش عملیاتی جدید در جزایر نازعات خلیج فارس

سخنان جنجالی «نتانیاهو» در یک نشست غیر علنی

مسکو: نقشه‌های اروپا با «شکست کامل» به پایان رسید

هشدار درباره استفاده امنیتی و جاسوسی "اسرائیل" از کمک‌های غزه

دبیرکل سابق ناتو: تهدید ترامپ برای تصاحب گرینلند مایه نگرانی است