ایران پرسمان

آخرين مطالب

هجوم مستاجران به خانه‌های نقلی اقتصاد روز

هجوم مستاجران به خانه‌های نقلی
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - مهر /طبق اعلام مرکز آمار، نرخ تورم نهاده های ساختمانی در زمستان 1403 نسبت به فصل قبل 11.7 درصد، نسبت به فصل مشابه سال 1402، 37.9 درصد و در چهار فصل منتهی به زمستان 30.0 درصد افزایش داشته است.
در سال‌های اخیر، بازار مسکن در ایران با مشکلات و چالش‌های متعددی روبه‌رو بوده است که منجر به افزایش قیمت‌ها و ناتوانی بخش زیادی از مردم از جمله مستأجران در خرید خانه شده، گرانی مسکن، به‌ویژه در شهرهای بزرگ، به یکی از بحران‌های جدی اقتصادی تبدیل شده که تأثیرات منفی آن بر زندگی عموم اقشار جامعه به وضوح قابل مشاهده است.
بازار مسکن سال گذشته تحت تأثیر رکود، تورم و نوسانات ارزی، شرایط پیچیده‌ای را گذراند. همچنین کاهش تقاضا و رشد کندتر قیمت‌ها نسبت به سال‌های اخیر، نشان از رکود تورمی عمیقی داشت که موجب افت معاملات شد. اگر تولید مسکن، توجیه اقتصادی خود را از دست دهد تأثیر منفی گسترده‌ای بر وضعیت اشتغال در این حوزه خواهد گذاشت.
نکته حائز اهمیت اینجاست که در سال‌های اخیر دولت بر افزایش حداکثر 25 درصدی اجاره بها تاکید داشت، اما آنچه که بین مالکان و مستأجران اتفاق افتاده، رشد 40 تا 100 درصدی برآورد شده است.
داوود بیگی‌نژاد نایب رئیس اتحادیه املاک در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه خرید و فروش بازار مسکن با توجه به کاهش قدرت خرید مستأجران به سمت واحدهای کوچک مقیاس حرکت کرده است، گفت: در راستای بررسی آمار مسکن‌های طی ماه‌های اخیر، منطقه 10 تهران در رتبه دوم بیشترین معاملات مسکن قرار دارد، زیرا واحدهای کوچک متراژ در این منطقه نسبت به سایر مناطق بیشتر است و موقعیت مکانی برای دسترسی به شریان‌های اصلی شهر در منطقه 10 تهران فراهم است.
وی در ادامه افزود: با توجه به کاهش قدرت خرید مسکن عموم آحاد جامعه باید ساخت واحدهای بزرگ متراژ در طرح تفصیلی کنترل شود. همچنین سال‌ها است که از یک طرح تفصیلی در بازار مسکن پیروی می‌کنیم که مردم را به مناطق کوچک متراژ هدایت کرده یا به صورت کلی از شهر خارج شدند؛ بر همین اساس باید با توجه به توانمندی و نیاز افراد واحدهای مسکونی در لایحه‌های مختلف اجتماع به‌ویژه بافت‌های فرسوده شهرها تولید کنیم تا قیمت مسکن با قدرت خرید تمام اقشار جامعه برابر شود.
نایب رئیس اول اتحادیه املاک در پایان اظهار کرد: در حال حاضر رکود سنگینی در بازار خرید و فروش مسکن حاکم است، زیرا قیمت مسکن با قدرت مالی عموم جامعه هم‌خوانی ندارد، بر همین اساس عده زیادی از کرایه نشین‌ها یا به حاشیه شهرها کوچ یا به سمت رهن، خرید و فروش واحدهای نقلی و کوچک مقیاس حرکت می‌کنند.
مناطق واقع در نیمه جنوبی تهران به‌ویژه منطقه 10 طی سال‌های اخیر کانون عرضه آپارتمان‌های مصرفی ریز متراژ و میان‌متراژ محسوب می‌شوند، زیرا در سال‌های گذشته علاوه بر تقاضای مصرفی، مورد توجه طیفی گسترده‌ای از سرمایه‌گذاران ملکی نیز قرار گرفته است.
نرخ خرید آپارتمان در محله‌ها مختلف منطقه 10 تهران مورد بررسی قرار گرفت؛

محله متراژ (مترمربع) سن قیمت هر متر مربع (تومان)
بریانک68139166.176.000
جیحون63139971.428.000
سلسبیل (رودکی)75140380.000.000
سلیمانی72140362.500.000
شبیری50138462.000.000
هاشمی67140270.000.000
هفت چنار66138754.545.000
نواب65140331.538.000
زنجان جنوبی70139872.857.000

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1251288/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

6 میلیارد دلار ارز مورد نیاز واردات تامین شد

حرکت بنزین به‌ سوی حساب‌های بانکی؛ تا پایان تیر اجرای طرح نهایی می‌شود

پیشنهادی برای ساماندهی اتباع خارجی در بازار کار ایران

فروردینِ سرد صنعت؛ سقوط 30 درصدی تولید در نخستین ماه 1404

وزیر کشور: در حوزه پسماند کار نیمه تمام زیاد داریم

بازار سیمان در دست دلالان؛ صنعت ساختمان در آستانه بحران تعطیلی است

تلاشِ زیبای زرافه برای خوردنِ کاهو

وقتی خرس از لانه خود خارج میشود

پنل‌های خورشیدی در وزارت ارتباطات نصب شد

لزوم توسعه ماهواره‌برها و خودکفایی در حوزه فناوری فضایی

مجمع تشخیص به‌ صورت مشروط با پالرمو موافقت کرد

رهبر انقلاب: اگر نشستید و روی خوش نشان دادید و لبخند زدید یا فرار کردید، باطل از بین نخواهد رفت

فرمانده کل سپاه: عبارات رئیس جمهور آمریکا بر ملت ایران اثر ندارد

ترامپ به امیر قطر: دسخوش با این شترهاتون!

نتانیاهو: ماکرون از حماس حمایت می‌کند

وزیر جنگ اسرائیل: ماکرون به ما درس اخلاق ندهد

نشنال اینترست: آمریکا، اروپا را به چین نزدیک می‌کند

راه حل مشکل خاموشی‌ها گران کردن برق نیست؛ آدرس غلط ندهید

عبداللهی در مراسم تجلیل از نمایندگان فروش برتر: بیمه دی در آستانه رکوردهای جدید/نمایندگان، نیروی محرکه تحول در بیمه

سقوطِ با اعتماد، حرکتی که دو عقاب عاشق انجام میدهند

پورمحمدی: ترامپ می‌داند ملت ایران باج بده نیست

خاطرات برادر همسر رئیسی: او 200 قاضی را در بدو ورود به قوه‌قضائیه برکنار کرد

رئیس‌جمهور عراق: آماده کمک به مذاکرات ایران و آمریکا هستیم

مطالبات مهم «ترامپ» از «الجولانی» در ازای‌ لغو تحریم‌های سوریه

حماس: نتانیاهو به دنبال تضعیف تلاش‌های آتش‌بس است

شگفتی‌سازی به سبک یمن؛ نقر‌ه‌داغ شدن ترامپ تا بن‌بست اسرائیل

امیر قطر در دیدار با ترامپ: همه ما خواهان برقراری صلح هستیم

جزئیات قیمت‌گذاری سیمان در بورس کالا ابلاغ شد

تالار دوم در بازار جدید ارز راه‌اندازی می‌شود

تخلیه و بارگیری در بندر شهید رجایی مثل قبل در جریان است

علت تاخیر هواپیماهای جدید ایران‌ایر فاش شد

شهدای خدمت منادیان ایثار و شهادت و مردان حماسه ساز همیشه در صحنه بودند

اصفهان در بزرگداشت باشکوه هفته شهدای خدمت آماده می‌شود

حکمت/ اى آن که امید و آرزوست و در سختى ها به او تکیه مى شود!

عطر گرانبهای کوهستانی

نمایی زیبا از یک گوزن شمالی

راز پنهان آسمان در دل زمین

سه کتاب حسین انتظامی در نمایشگاه کتاب تهران

نخست‌وزیر عراق: تقابل ایران و آمریکا هیچ برنده‌ای ندارد

دیدار قالیباف با همتایان عمانی و الجزایری‌اش

روسیه: آماده مذاکرات مستقیم با اوکراین هستیم

حماس برای آزادی تمام زندانیان صهیونیست در چارچوب «توافق جامع» اعلام آمادگی کرد

کمیسیون صنایع به درخواست اپراتورها برای افزایش تعرفه اینترنت ورود می‌کند

گرمابه مهدی قلی‌بیگ مربوط به دوره صفوی در مشهد

سرزمین باشکوه قالیکوه بهشت این روزهای زاگرس

دیپلماسی هوشمندانه امیرکبیر در مذاکرات مستقیم

کواکبیان: صرف مذاکره کافی نیست؛ باید به دنبال دستاورد واقعی باشیم

گزارش صداوسیما از سفر آیت الله جوادی آملی به عراق

ترامپ: امیدوارم ایران تصمیم درستی بگیرد

واکنش واشنگتن پست به جمله ترامپ درباره ایران که گفته «آمریکا دشمن دائمی ندارد»