ایران پرسمان

آخرين مطالب

داغ خا‌موشی؛ روایت سیستانی‌ها‌ ‌از برقی که هر روز می‌رود اقتصاد روز

داغ خا‌موشی؛ روایت سیستانی‌ها‌ ‌از برقی که هر روز می‌رود
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - تسنیم /به دنبال گلایه‌های مکرر شهروندان ساکن منطقه سیستان در شمال استان سیستان و بلوچستان از قطعی پی‌درپی برق و افزایش مدت زمان خاموشی‌ها به بیش از دو ساعت، خبرنگار تسنیم موضوع را به صورت میدانی بررسی کرد.
به دنبال گلایه‌های مکرر شهروندان ساکن منطقه سیستان در شمال استان سیستان و بلوچستان از قطعی پی‌درپی برق و افزایش مدت زمان خاموشی‌ها به بیش از دو ساعت، خبرنگار تسنیم در نشست خبری روزهای اخیر موضوع را از استاندار سیستان و بلوچستان جویا شد.
منصور بیجار، استاندار سیستان وبلوچستان در نشست خبری با اصحاب رسانه‌های استان در پاسخ به خبرنگار تسنیم مبنی بر اینکه؛ با وجود اینکه منطقه سیستان به دلیل پراکنده شدن ریزگردها در بخش زیادی از سال جزو آلوده‌ترین نقاط جهان و همچنین بعضاً گرمترین نقطه جهان است اما باز هم شاهد قطعی برق بعضاً بیش از دو ساعت در شهرهای منطقه هستیم که گلایه مردم را به دنبال داشته است؛ آیا برای مدیریت این شرایط تدبیری صورت گرفته است؟" اظهار داشت: بنده گزارش و مستندی از قطعی برق بیشتر از دیگر نقاط کشور ندارم اگر شما مستنداتی دارید ارائه کنید. قبل از این جلسه در همین رابطه جلسه‌ای داشتیم؛ باید بپذیریم اکنون کشور در حوزه برق نزدیک به 30 هزار مگاوات کسری و ناترازی دارد و رئیس جمهور نیز بارها این موضوع را اعلام کرده است.
استاندار سیستان و بلوچستان ادامه داد: تراز بعضی از استان‌ها مثبت است بیش از یک هزار تا پنج هزار مگاوات تولیدی برق بیشتر دارند ولی ما در زمان پیک نزدیک به 55 درصد کسری داریم. این نقص وجود داشته که در گذشته دید ما به آینده نبوده که پیش‌بینی کنیم وقتی استان سمت توسعه می‌رود نیازمند تامین نیروگاه تولید برق است یعنی بر اساس ظرفیت‌های توسعه، منابع را در کشور پیش‌بینی نکردیم. واقعاٌ منابع پیش‌بینی نشده که وقتی ما بندر شهید بهشتی و مرز میلک را داریم و می‌خواهیم توسعه اتفاق بیفتد باید پیش‌بینی می‌کردیم چند هزار مگاوات برق را باید وارد مدار کنیم که این موضوع انجام نشد.
بازار
وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه تغییر ساعتی که در ساعت کاری ادارات انجام شد کاهش مصرف برق در استان محسوس بوده و در این راستا تاکید کردیم دوستان شرکت برق یک جدول وبرنامه زمانبندی برای خاموشی داشته باشند. ولی در مجموع باید کاهش مصرف داشته باشیم و قطعی ما از آن میزان سهم استان کمتر بوده اما در مجموع خاموشی‌ها را باید مدیریت کنیم و در این موضوع باید همه جانبه نگاه کنیم و هم صنعت و هم کشاورزی و هم برق خانگی را با هم ببینیم.
بیجار تأکید کرد: با توجه به ناترازی موجود در کشور در حوزه تولید برق باید ما نحوه مصرف را اصلاح کنیم و از طرف دیگر ما می‌پذیریم توی توسعه زیرساخت‌ها کوتاه کوتاهی کردیم و نتوانستیم خودمان را به شرایط شرایط استاندارد برسانیم.
پیرو تاکید استاندار سیستان و بلوچستان مبنی بر عدم قطعی برق بالای دو ساعت و بیش از دیگر نقاط کشور، خبرنگار تسنیم به میان مردم زابل رفت تا شرایط را به صورت میدانی بررسی کند.
گلایه شدید مردم از خاموشی‌های پی در پی
یک آقای شهروند میانسال زابلی، با ابراز نارضایتی از وضعیت موجود گفت: نزدیک به سه ساعت برق‌ها قطع می‌شود، حیران ماندیم داخل خانه با این گرمای شدید زابل چطور تحمل کنیم. واقعاً زندگی ما مختل شده، نه می‌شود درست حسابی استراحت کرد، نه می‌شود کارها را انجام داد.
جوانان زابلی نیز از این وضعیت به ستوه آمده‌اند. یکی از آن‌ها می‌گوید: برق دو مرتبه در روز قطع می‌شود هر سری هم 2 ساعت این اتفاق می‌افتد. این یعنی روزی 4 ساعت زندگی فلج می‌شود. از طرفی وسایل برقی هم با قطع و وصل برق خراب می‌شود.
این قطعی‌ها تنها به زندگی روزمره شهروندان محدود نمی‌شود و کسبه نیز با مشکلات جدی روبرو هستند. یک شهروند میانسال زابلی که صاحب یک مغازه است، از خسارت‌های مالی وارده ناشی از قطعی برق خبر می‌دهد و به خبرنگار تسنیم می‌گوید: برق‌ هر روز بیش از 2 ساعت قطع می‌شود، یخچال خانه‌ام موتورش به خاطر همین قطعی‌های برق سوخته است. چه کسی جواب این خسارت‌ها را می‌دهد؟
قطعی برق، کسب و کارها را نیز با چالش جدی مواجه کرده است. یکی از کسبه بازار زابل با اشاره به این موضوع می‌گوید: دقیق 3 ساعت برق مغازم رفته و ما که کسبه هستیم نمی‌توانیم کاسبی کنیم. کارتخوان مغازه‌ ما هم با برق کار می‌کند و این یعنی عملاً تعطیلی اجباری. چه کسی باید جواب این ضرر و زیان را بدهد؟
یک کاسب جوان بازار زابل می‌گوید: من از استان‌های همجوار دارم خرید می‌کنم، یکی از آنها بیرجند است و وقتی از همکار بیرجندی در خصوص قطعی برق سوال کردم به من گفت در طول هفته اگر قطع شود 2 ساعته است اما در شهر زابل هر روز برق می‌شود آن هم در 2 نوبت است! چرا باید زابل اینقدر متفاوت باشد؟
نماینده سیستان: به طور مستمر از وزیر نیرو پیگیر هستم
 فرهاد شهرکی، نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم بیان کرد : ما مرتباً با وزیر نیرو، مسئولین وزارت نیرو و همچنین از طریق قوانین مربوطه، موضوع قطعی برق را پیگیری می‌کنیم. هم با مسئولین استانی در ارتباط هستیم و هم با مسئولین کشوری مکاتبه داریم. وظیفه ماست که در ارتباط با حقوق مردم در این زمینه تلاش کنیم و این موضوع را تا آنجا که ممکن است در میان بگذاریم.
وی با اشاره به غیرقانونی بودن قطعی برق بیش از دو ساعت، افزود: قطعی برق بیش از دو ساعت کاملا غیرقانونی است. البته یک مورد استثنا وجود داشت که هفته گذشته اتفاق افتاد. پس از تماس با ما، موضوع بررسی شد و متاسفانه به دلیل مشکل فنی، حدود دو ساعت قطعی برق داشتیم. در مورد دیگری که بعد از آن تماس گرفتند، بلافاصله اقدام کردیم و مشکل برطرف شد.
سوال اینجاست سهم خاموشی استان سیستان و بلوچستان با وجود محرومیت در بسیاری از مناطق به ویژه سیستان که این روزها مردم آن با مشکلات معیشتی و ریزگردها دست و پنجه نرم می‌کنند، چند درصد از خاموشی کل کشور است؟

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1251429/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دردسر تازه مستأجران؛ خدمات بانکی فقط با ثبت در سامانه املاک

یوان، روبل و روپیه؛ کدامیک جانشین دلار خواهند شد؟

حذف 4 صفر از پول ملی، دردی از تورم دوا می‌کند؟

بازار خودرو همچنان آرام؛ کاهش محدود قیمت دو مدل ایران‌خودرو

قیمت جهانی طلا امروز چهارشنبه 24 اردیبهشت 1404

کاروان جانبازان حامل پیام عزت، فداکاری و مظلومیت ملت بزرگ ایران است

پوستر فیلم سینمایی تا هشت صبح رونمایی شد

قدرتِ چاقوی دندان کوسه ای

نادر ترین نهنگ قاتل در ژاپن دیده شد

امسال نمایشگاه کتاب برای خرید نیست، برای ماندن با کتاب است

اسلامی: هیچ فعالیت و سایت اعلام نشده‌ای به آژانس اتمی وجود ندارد

طرح یاسمن انصاری، نماینده ایرانی تبار کنگره آمریکا علیه ترامپ درباره تغییر نام خلیج فارس

قالیباف: اسرائیل هیچگاه خیر مسلمانان را نخواسته است

هشدار انصارالله به 2 شرکت هواپیمایی برای پرواز به فرودگاه بن گوریون

امیر قطر و ترامپ درباره آخرین تحولات غرب آسیا رایزنی کردند

ویدئوی جدید حماس از «درهای جهنم» در رفح

تعویق انتخابات بهشت اصولگرایان

انفجار بندرعباس؛ مردم زودتر رسیدند

وزیر کشور: امکان ندارد با این توسعه شهرنشینی آب شرب کل کشور را تامین کنیم

جنجال بابک زنجانی؛ از خرید شرکت‌های شستا تا سهام سایپا

معاملات اوراق مالی اسلامی از مالیات معاف شد

برنامه نصب المان شهید خوشنام در مجتمع فرهنگی ایثار/ لزوم توجه به اقبال عمومی در انتخاب مکان تدفین

قلعه اغی(آغویه) بین روستای هجراندوست و آغویه

مقیاس های کیهانی

این خرس می داند چگونه از زندگی لذت ببرد

توسعه‌ رابط‌های گرافنی مغز و کامپیوتر؛ پروژه‌ جسورانه‌ در اسپانیا

همه ما مدیون زبان فارسی هستیم

رئیس‌جمهور وارد کرمانشاه شد

واکنش علی مطهری به اعلام تصویب «پالرمو» در مجمع تشخیص

دیدار با پدرخوانده؛ رسمی شدن روابط آمریکا با جولانی

احتمال سفر ترامپ به ترکیه و دیدار با پوتین

فرانسه: زمان تشدید فشار اقتصادی بر روسیه پس از هفدهمین بسته تحریمی اروپا فرا رسیده است

ترامپ: الجولانی به زودی اسرائیل را به رسمیت خواهد شناخت

راهپیمایی مردم رام الله در هفتاد و هفتمین سالگرد روز نکبت

نقش جدید عربستان در معادلات آمریکا

اول تجارت بعد سیاست

تحلیلگر عربستانی: ریاض حامی توافق ترامپ با ایران است

کاسبی خانوادگی!

ایران در یک قدمی خروج از لیست سیاه FATF؟

کاهش محدود قیمت‌ها در بازار سکه، طلا و دلار

دکتر پزشکیان در پیامی درگذشت مادر شهیدان «دیانتی» را تسلیت گفت

راهکار بی‌نیازی از توجه و محبّت دیگران

روستای رویایی استخرگاه در گیلان

دریاچه زیبای سیلوانا

برگزاری تور دانایی مادر و کودک در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران

فرمانده کل سپاه: رئیس‌جمهور آمریکا می‌خواهد ملت ایران را ناامید کند

ترامپ: با امیر قطر درباره موضوع ایران گفت‌وگو کردیم، احساس می‌کنم موضوع حل شود

نیویورک تایمز مدعی شد: پیشنهاد ایران برای غنی‌سازی مشترک با آمریکا، عربستان سعودی و امارات

دیدار مشاور امنیت ملی عراق و سردار قاآنی در بغداد

تعطیلی بیمارستان اروپایی غزه در پی بمباران‌های رژیم صهیونیستی