بزرگنمايي:
ایران پرسمان - تسنیم /مقامات سازمان ملل متحد با بیان اینکه اسرائیل به شکل عامدانه و بیشرمانه از گرسنگی به عنوان سلاح علیه غیرنظامیان در غزه استفاده میکند تاکید کردند سراسر غزه بوی مرگ میدهد و سکوت و بیعملی بینالمللی مقابل این جنایات، قابل قبول نیست.
در ادامه هشدارهای بینالمللی در مورد عمق فاجعه انسانی در نوار غزه، تام ویلچر، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور بشردوستانه اعلام کرد که اسرائیل عامدانه و بیشرمانه شرایط غیر انسانی را بر غیرنظامیان در اراضی اشغالی فلسطین تحمیل میکند و سراسر غزه بوی مرگ میدهد و هیچکس از مرگ در امان نیست.
هیچکس در غزه از مرگ در امان نیست
تام ویلچر در جریان ارائه گزارشهای خود به شورای امنیتِ سازمان ملل در جریان جلسه اضطراری که توسط دانمارک، اسلوونی، انگلیس و فرانسه برای بحث در مورد وخامت اوضاع انسانی نوار غزه تشکیل شده بود، گفت: بیش از 10 هفته است که هیچ چیزی وارد غزه نشده، نه غذا، نه دارو نه آب و نه سرپناهی برای آوارگان. بار دیگر صدها هزار فلسطینی به اجبار آواره شدهاند و در فضاهایی که دائماً در حال کوچک شدن هستند، گرفتارند. در حال حاضر 70 درصد خاک غزه یا در مناطق نظامی اسرائیل قرار دارد یا تحت دستور تخلیه است و بیش از دو میلیون و صد هزار نفر در این باریکه در معرض خطر قحطی هستند.
جامعه بینالمللی باید به خاطر سکوت مقابل فاجعه غزه پاسخگو باشد
این مقام سازمان ملل خاطرنشان کرد: در حال حاضر در غزه از هر پنج نفر، یک نفر از قحطی رنج میبرد و سیستم بشردوستانه و خدماتی به طور کامل از هم پاشیده است. من خطاب به کشورهای عضو شورای امنیت میگویم، در مورد سوالاتی که نسلهای آینده از شما خواهند پرسید کمی فکر کنید و بگویید واقعاً هر یک از ما برای متوقف کردن وحشیانهترین جنگ قرن جدید که روزانه در غزه شاهد آن هستیم، چه کردهایم؟ آیا به نسلهای آینده خواهیم گفت که در واکنش به این فاجعه انسانی فقط بیانیههایی صادر کردیم؟
بازار


تام ویلچر تصریح کرد: معدود بیمارستانهایی که از بمباران در غزه جان سالم به در بردهاند، مملو از بیمار و مجروح هستند و آن دسته از تیمهای پزشکی هم که از حملات جنگندهها، پهپادها و تک تیراندازهای ارتش اسرائیل جان سالم به در بردند، قادر به رسیدگی به این حجم از مجروحان و بیماران نیستند.
وی در مورد بازدید اخیر خود از نوار غزه گفت: آنچه که از سیستم پزشکی غزه باقی مانده، بیانگر وضعیتی فاجعه بار بوده و من میتوانم بگویم صدا و بوی مرگ در این منطقه هرگز شما را رها نمیکند. یکی از کارکنان بیمارستان به من گفت، کودکانی را به بیمارستان میرسانند که لباسهایشان سوخته و به بدنشان چسبیده است و زمانی که میخواهیم این لباسها را جدا کنیم از درد فریاد میزنند.
معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه خاطرنشان کرد: سازمان ملل متحد و شرکای آن تلاشهای زیادی برای ارائه کمکهای بشر دوستانه به غیرنظامیان انجام میدهند و ما سازوکارهای دقیقی داریم تا اطمینان حاصل کنیم که کمکها فقط به غیرنظامیان میرسد، اما اسرائیل مانع از ورود این کمکها میشود و هدف آن تخلیه کامل غزه از ساکنان این باریکه است.
برای اثبات جنایات نسلکشی اسرائیل نیازی به شواهد بیشتر نیست
وی افزود: اسرائیل به عنوان طرف اشغالگر باید با ورود کمک به غزه و تسهیل دسترسی غیرنظامیان به آن موافقت کند. ساز و کارهایی که اخیراً اسرائیل برای توزیع کمکهای انسانی در غزه پیشنهاد کرده به هیچ وجه کارساز نیست؛ بلکه در راستای اهداف نظامی این رژیم بوده و گرسنگی را به یک ابزار باجگیری تبدیل کرده است. سازمان ملل متحد بارها گزارشهای زیادی در مورد تخریب، قحطی، بیماری، شکنجه، آوارگی مکرر در غزه همراه با مانع تراشی عامدانه در رسیدن کمکها و نابودی سیستماتیک زندگی فلسطینیان در اینجا به شورای امنیت ارائه کرده است.

ویلچر در مورد مسئله نسل کشی در غزه اظهار داشت: دیوان بین المللی دادگستری در حال بررسی این موضوع بوده و گزارشهای سازمانهای بشردوستانه را در نظر خواهد گرفت، اما ممکن است خیلی دیر شود. من از اعضای شورای امنیت میپرسم که اساساً شما به چه شواهد بیشتری نیاز دارید تا اعلام کنید که در غزه نسل کشی انجام میشود؟ آیا شما برای جلوگیری از نسل کشی و تضمین احترام به قوانین بینالمللی اقدامی خواهید داد یا به سادگی خواهید گفت ما هر کاری که از دستمان برمیآمد انجام دادیم؟
این مقام سازمان ملل در ادامه تاکید کرد که مقامات اسرائیلی باید فوراً کشتار وحشیانه غیرنظامیان در نوار غزه و محاصره بیرحمانه علیه این باریکه را لغو کنند و به امدادگران اجازه ورود به غزه برای نجات جان انسانها را بدهند.
همه جمعیت غزه در معرض قحطی هستند
از طرف دیگر آنجلیکا جاکوم، مدیر سازمان غذا و کشاورزی (فائو) هشدار داد که مردم غزه از ناامنی شدید غذایی و خطر قحطی قریبالوقوع رنج میبرند. آخرین گزارش طبقهبندی یکپارچه فاز امنیت غذایی تایید میکند که کل جمعیت غزه در معرض خطر قحطی هستند.
وی افزود: مردم غزه نه تنها از کمبود غذا رنج میبرند، بلکه شرایط اولیه برای بقا، از جمله سلامت، معیشت و زیرساختهای اجتماعی را از دست دادهاند و همه آنها در ناامیدی، ویرانی و مرگ قرار دارند. سیستم کشاورزی و غذایی در غزه کاملاً فروپاشیده و تقریباً 75 درصد زمینهای کشاورزی نابود شده است.
این مقام بین المللی خاطرنشان کرد: قیمت آرد از فوریه گذشته 3000 درصد در نوار غزه افزایش داشته است.
جامعه بینالمللی شریک جنایات اسرائیل در غزه است
همچنین سازمان پزشکان بدون مرز با بیان اینکه اسرائیل از گرسنگی به عنوان سلاح جنگی علیه غیرنظامیان استفاده میکند، هشدار داد که محاصره مداوم غزه سوء تغذیه شدید در این منطقه را بیشتر میکند و اسرائیل از دوم مارس یعنی چند روز قبل از، از سرگیری حملات خود به غزه ورود کمکهای بشردوستانه به اینجا را مسدود کرد.
طبق بیانیه سازمان پزشکان بدون مرز، سوء تغذیه شدید در غزه، زنان باردار، مادران شیرده و کودکان را تهدید میکند و زندگی آنها به رفع محاصره این باریکه بستگی دارد. ما نه تنها در غزه شاهد یک بحران انسانی، بلکه شاهد بحران اخلاقی و فروپاشی ارزشها نیز هستیم. در شرایطی که گرسنگی به عنوان سلاح جنگی علیه غیرنظامیان استفاده میشود، ناکامی کشورهایی که قدرت اعمال فشار بر مقامات اسرائیلی جهت لغو محاصره مرگبار غزه را دارند، غیر قابل قبول است و طبق قوانین بینالمللی همدستی در جرم تلقی میشود.