ایران پرسمان

آخرين مطالب

روایت معاون تشریفات دفتر شهید رئیسی از بالابردن قرآن توسط رئیس جمهورِ شهید در نیویورک سیاست روز

روایت معاون تشریفات دفتر شهید رئیسی از بالابردن قرآن توسط رئیس جمهورِ شهید در نیویورک
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - تسنیم / معاون تشریفات دفتر شهید رئیسی می‌گوید: وقتی آقای رئیسی در سازمان ملل نسخه‌ای از قرآن را بلند کرد، رئیس جمهور الجزایر نفر بعدی بود که باید سخنرانی می‌کرد، از اقدام رئیس‌جمهور ایران در دفاع از قرآن شگفت‌زده شده بود.
30 اردیبهشت 1404 نخستین سالگرد عروج دومین رئیس جمهوری اسلامی ایران خواهد بود که در مسیر خدمت، به شهادت رسید. سال گذشته آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور به‌همراه آیت‌الله سید محمدعلی آل‌هاشم امام جمعه تبریز، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه و مالک رحمتی استاندار آذربایجان شرقی در سانحه سقوط بالگرد در منطقه ورزقان آذربایجان شرقی به شهادت رسیده و معروف به «شهدای پرواز اردیبهشت» شدند.
البته در آن سانحه سید مهدی موسوی سرتیم حفاظت ریاست جمهوری و کادر پرواز نیز به درجه شهادت نائل آمدند؛ حادثه‌ای که مردم ایران را غم‌دیده و عزادار کرد و بسیاری را در شوک فرو برد.
خبرگزاری تسنیم با رضا نقی‌پور، معاون مراسم و تشریفات دفتر رئیس‌جمهورِ شهید به گفت‌وگو نشست تا درباره تعامل شهید رئیسی با مردم و هم‌چنین سفرهای داخلی و خارجی و نحوه حضور و مواجهه با مقامات سایر کشورها مطالبی را مرور کند.
متن این گفت‌وگو به‌شرح زیر است:
‎تسنیم: سابقه آشنایی شما با آقای رئیسی چگونه رقم خورد؟
‎ نقی‌پور: اولین دیدار من با آقای رئیسی در ایام انتخابات ریاست جمهوری سال 1396 انجام گرفت اما آغاز کار رسمی من با ایشان از دیدارها و برنامه‌های رئیس‌جمهورِ شهید، قبل از تنفیذ و تحلیف بود و بعد از تحلیف ایشان به عنوان مدیرکل تشریفات ریاست جمهوری منصوب شدم.
‎تسنیم: شما در تمامی برنامه‌های شهید رئیسی حضور داشتید. منش او در تعاملات، سفرها، رفت‌وآمدها چطور بود؟ آیا آقای رئیسی پروتکل رفتاریِ خاصی داشت؟
‎ نقی‌پور: در ابتدای سخن باید بگویم که کار با آیت‌الله شهید رئیسی واقعاً طاقت‌فرسا اما شیرین بود، چون ایشان انسان پای‌کار و تلاش‌گری بود و می‌توان گفت تقریباً شبانه‌روزی کار می‌کردند. کار تشریفات در این سطح در تمامی دنیا بسیار سخت و استرس‌زاست اما حساسیّت شهید رئیسی بر اجرای دقیق پروتکل‌ها و تشریفات جهت حفظ شأن نظام جمهوری اسلامی در دیدارهای خارجی، بر این حساسیت می‌افزود.
‎یکی از سختی‌های کار ما در هماهنگی‌های سفرهای داخلی هم این بود که ضمن در نظر گرفتن چارچوب‌های کاری به‌نحوی مدیریت می‌کردیم که مردم مورد تکریم و احترام قرار بگیرند و کوچک‌ترین بی‌احترامی رخ ندهد؛ چون شهید رئیسی بر حفظ احترام و کرامت مردم دقت داشند و تأکید زیادی به این اصل می‌کردند؛ این نگاه هم برآمده از آموزه‌های قرآنی بود.
هرچقدر در دیدارهای خارجی با اقتدار ظاهر می‌شدند و از حقوق ملت ایران و مستضعفین جهان دفاع می‌کردند و متناسب با منافع مردم کشورمان و مواضع مقامات خارجی نسبت به جمهوری اسلامی ایران کنش نشان می‌دادند، در مقابل در دیدارها و سفرهای استانی در تعامل با مردم در عین تواضع و فروتنی همیشه خود را جزئی از آن‌ها می‌دیدند و این سیمای واقعی یک عالِم عامل در عرصه سیاست است.
تسنیم: یکی از مسائلی که شنیده شده، سعی آقای رئیسی بر رعایت اقتدار ایران در دیدار با مقامات و سفرهای خارجی است. این مسئله چگونه رخ داد؟ منش شهید رئیسی در این زمینه چطور بود؟
‎ نقی‌پور: مواضع کشورها و مقامات در رفتار آقای رئیسی با مقامات آنان موثر بود؛ دیدار روسای جمهور و کشورها معمولاً مبنی بر احترام متقابل است. اگر رئیس دولتی با ایشان دیدار داشت که موضع ناحقی علیه کشور ما گرفته بود، شهید رئیسی با اقتدار و موضع بالا برخورد می‌کرد و از طرف دیگر هم اگر کشوری از منافع ما دفاع کرده بود، مورد محبت ایشان قرار می‌گرفت.
تسنیم: از به یادماندنی‌ترین قاب‌هایی که از آقای رئیسی در اذهان هست، بالا بردن تصویر شهید سلیمانی و هم‌چنین قرآن کریم در سازمان ملل بود. این تصمیم چگونه گرفته شد؟
‎ نقی‌پور: آقای رئیسی یک شخصیت واجد سکینه‌ی قلبی بود؛ این از آن جهت بود که ایشان در تمام لحظه های زندگی برای رضایت خدا گام بر می‌داشتند. به‌عنوان مثال، روزی که خبر داده شد رژیم صهیونیستی به سفارت ایران در دمشق حمله کرده و برخی مستشاران ما به شهادت رسیده بودند، شهید رئیسی در میزبانی از ایتام بودند و نشست افطاری داشتند. آقای اسماعیلی رئیس‌دفترشان خبر را به اطلاع‌شان رساند علیرغم اینکه خبر ناراحت‌کننده بود ایشان با حفظ احساسات، برنامه با ایتام را ادامه دادند و بعد از آن بلافاصله به جلسه ویژه مسئولان نظامی و امنیتی مرتبط با این مسئله رفتند.
‎ما همیشه آرامش را در چهره ایشان می‌دیدیم و به‌یاد ندارم ایشان بهم‌ریخته باشد؛ در این موارد نیز اطمینان قلبی‌شان محفوظ بود. هر اتفاق خوبی را از جانب خدا می‌دانستند و تلاش برای رفع مشکلات مردم برایشان اهمیت داشت و مشکلات مردم بود که ناراحت‌شان می‌کرد.
درباره سخنرانی شهید رئیسی در مجمع عمومی سازمان ملل در سال 1401 که ایشان تصویر شهید سلیمانی را بالای دست برده و در برابر دیدگان جهانیان گرفت، ما از قبل آماده‌ی انجام این کار بودیم و آقای رئیسی بعد از انتظار در محل مشخص و فرارسیدن زمان سخنرانیِ رئیس جمهوری اسلامی ایران، با متن سخنرانی و هم‌چنین همراه داشتن تصویر سردار شهید حاج قاسم سلیمانی پشت جایگاه سازمان ملل قرار گرفت.
وقتی رئیس‌جمهورِ شهید در اثنای صحبت، با شجاعت تصویر سردار دل‌ها را بالا برد و و مطالبه رسیدگی دادگاه بین‌المللی درخصوص این جنایت را مطرح کرد، من هم مانند بسیاری از ایرانیانی که این قاب ماندگار را می‌دیدند، اشک ریختم و تحت تأثیر قرار گرفتم.
این اقدام آقای رئیسی دارای پیام‌های مهمی بود؛ وقتی رئیس‌جمهور ایران با حضور در نشست سازمان ملل در کشوری که سال‌های سال با ما دشمنی کرده و رئیس‌جمهور آن قاتل محبوب‌ترین چهره ملی ماست، تصویر این شهید را بر دست می‌گیرد، نشان از اقتدار و شجاعت حاج آقا و نشان دادن جایگاه سردار سلیمانی در قلوب مردم ایران بوده است.
‎هم‌چنین در جریان حضور ایشان در سال 1402 در سازمان ملل، هم‌زمان با چندین مورد اهانت به قرآن کریم در برخی کشورها و حمایت‌های سران این کشورها از این اقدام ننگین، ایشان نسخه‌ای از قرآن را بر دست گرفت و ندا سر داد که "حقیقت نمی‌سوزد".
آن‌زمانی که آقای رئیسی در حال سخنرانی بود و نسخه‌ای از کلام‌الله را بلند کرد، رئیس جمهور الجزایر نفر بعدی بود که باید سخنرانی می‌کرد؛ او از اقدام رئیس‌جمهور ایران در دفاع از قرآن و مظلومانِ عالم شگفت‌زده شده و با مشت گره کرده به من گفت «ماشاالله» و من پاسخ دادم: «الحمدلله».
البته حقیقتاً این کار در شأن رئیس‌جمهور ایران به‌عنوان یک کشور مسلمان است که در سخنرانی خود علاوه بر پرداختن به مسائل فراسرزمینی، دغدغه مظلومان عالم، مهدویت، جنایت استکبار و...، از حرمت قرآن کریم به‌عنوان یکی از اصول مشترک تمام مسلمانان جهان هم دفاع کند.
تسنیم: به‌یاد داریم آقای رئیسی بعد از انجام سخنرانی در سازمان ملل در سال 1402، به‌صورت پیاده از محل برگزاری نشست تا مکان اقامت خود بازگشت؛ همان سالی که برخی گروه‌های ضدانقلاب پس از فراخوان‌های فراوان قبل از این سفر، در اطراف محل سازمان ملل تجمع کرده بودند تا علیه هیئت ایرانی فضاسازی کنند. این اقدام تعجب‌ها را برانگیخت و شاید کسی فکر آن را نمی‌کرد.
نقی‌پور: شهید رئیسی علی‌رغم اطلاع از این موضوع، برخلاف اینکه ذره‌ای ترس به دل راه بدهد، با شجاعت تمام به‌صورت پیاده وارد خیابان اطراف برگزاری مجمع شد؛ خبرنگاران و عکاسان کشورهای مختلف نیز در آن محل حضور داشتند. در ابتدای مسیر یک خانم که فارس‌زبان و اتباع یکی از کشورهای تاجیکستان یا افغانستان بود، با صدای بلند به آقای رئیسی سلام کرد و ایشان هم با همان روحیه‌ی همیشگی پاسخ دادند و این پیاده‌روی عملاً ماه‌ها فضاسازی جریان ضدانقلاب در خارج از کشور را خنثی کرد.
تسنیم: عکس‌العمل آقای رئیسی بعد از بالابردن تصویر شهید سلیمانی و قرآن کریم در سازمان ملل چگونه بود؟ آیا احساس خوشحالی می‌کرد؟
‎ نقی‌پور: آقای رئیسی یک انسان خاص بود؛ شاید برای برخی غیرقابل باور باشد ولی باید در جواب بگویم که شهید رئیسی خیلی عادی بود و این کارها را از جانب خدا می‌دانست و چون آن را وظیفه دینی-ملی خود می‌دانست این‌گونه نبود که برای خوش‌آمد دیگران کلامی به زبان بیاورد یا رفتاری را انجام دهد که منتظر تحسین و تمجید بقیه باشد. بلکه به‌خاطر انجام تکلیف و جلب رضایت خداوند متعال و کسب توفیق انجام تکلیف شرعی خود، خوشحال می‌شدند.
‎تسنیم: رهبر معظم انقلاب تعابیر بلندی درخصوص شخصیت شهید رئیسی داشته‌اند؛ از جمله مردم‌داری، خستگی‌ناپذیری و غیره. شما که از نزدیک شاهد رفتار ایشان بودید، شهید رئیسی چه ویژگی‌هایی داشت؟
‎ نقی‌پور: بنا به اذعان همگان مردم‌داری آقای رئیسی ویژگی لاینفک ایشان از ابتدای آغاز مسئولیت گرفتن ایشان در ابتدای انقلاب بوده است و در این رابطه افراد متعددی از جریانات سیاسی مختلف خاطرات فراوانی را (چه در زمان حیات و چه پس از شهادت ایشان) نقل کرده‌اند.
آقای رئیسی به برخی مناطق محروم در کشور سرکشی کرد که حتی یک فرماندار هم به آن‌جا نرفته بود؛ ما در سفرهای استانی، روزانه 20 ساعت مشغول کار بودیم. او به‌قدری نسبت به کار و خدمت به مردم و گره‌گشایی از مشکلات‌شان شوق وافر داشت که هیچ‌گاه به یک کار عادی رضایت نمی‌داده و می‌گفتند باید بیشتر کار کنیم. کار، کار، کار کلمه‌ای بود که مدام به اطرافیان و وزرا می‌فرمودند. گرما، سرما، برف، باران، سیل، زلزله و غیره برای آقای رئیسی معنا نداشت و تحت هر شرایطی باید کار را انجام می‌داد؛ ما نمونه‌های بسیاری را مشاهده کرده‌ایم.
درباره خستگی‌ناپذیری ایشان هم به‌عنوان نمونه این را بگویم که به دستور خودشان برای سفرهای خارجی طوری برنامه‌ریزی می‌کردیم که آخر شب حرکت کنیم و اول وقت به کشور مقصد برسیم تا هم زمان استراحت شبانه را در پرواز باشیم و هم به کارها و امورات روزانه ایشان در داخل کشور حتی به اندازه‌ی چند ساعت خللی وارد نشود. البته در زمان پرواز هم مقامات همراه فرصت را مغتنم می‌شمردند و با حاج‌آقا در خصوص مسائل مختلف صحبت می‌کردند.
البته بنابر مشی همیشگی، شهید رئیسی مقید بودند همیشه یک‌ساعت قبل از نماز صبح بیدار شده و به عبادت بپردازند؛ این برنامه‌شان در هیچ شرایطی و حتی زمان‌هایی که در پرواز یا سفر بودیم، ترک نمی‌شد.
درباره کارآمدی و مدیریت ایشان هم ‎اگر در احکام مسئولیتی صادره از رهبر معظم انقلاب به آقایان مروی و اژه‌ای برای تولیت آستان قدس رضوی و قوه قضاییه دقت کنید، حضرت آقا صراحتاً با تحسین اقدامات ماندگار و اثرگذار آقای رئیسی، افراد جایگزین ایشان را به ادامه همان مسیر طی شده توسط شهید رئیسی امر کرده‌اند و اما نقطه اوج این تعاریف حضرت آقا از ایشان همان تعبیر امیرکبیر زمان بود.
تسنیم: شما در آخرین سفر حضور داشتید؟ از حس و حال آن سفر بی‌بازگشت بگویید.
‎ نقی‌پور: من در آن سفر تلخ حضور داشتم و در آخرین پرواز نیز در بالگرد رزرو بودم. بعد از آن افتتاح سد قیزقلعه‌سی و هم‌چنین اقامه نماز ظهر، شهید رئیسی با چندین نفر از اهالی منطقه گفت‌وگو کرد.
ما حدود ساعت 13:05 از محل افتتاح برخاسته و به سمت پالایشگاه تبریز حرکت کردیم. بعد از نشست بالگرد در محل معدن مس سونگون نمی‌دانستم که علت فرود چیست. احتمال می‌دادم که شاید استاندار یا امام جمعه تبریز از آقای رئیسی خواسته‌اند که بازدیدی از معدن داشته باشند و ما به این علت در آن محل فرود آمدیم. 
‎بعد از فرود، گفته شد بالگرد حامل آقای رئیسی هنوز نیامده است؛ اصلاً به ذهن من نیامد که شاید اتفاقی رخ داده باشد. بعد از چند دقیقه، فکر کردم بالگرد حامل ایشان به تبریز رفته و شاید ما هم باید مسیر را ادامه دهیم؛ تماس‌ها آغاز شد و بالاخره یک تماس با آیت‌الله آل‌هاشم برقرار شد. امام جمعه محبوب تبریز در آن تماس گفته بود که "من دارم می‌میرم، کمکم کنید." همه شوکه شدیم، باور اینکه حادثه‌ای برای بالگرد رئیس‌جمهور اتفاق افتاده بسیار سخت بود؛ به‌همراه برخی دیگر، به سمت ارتفاعات حرکت و شروع به جست‌وجو کردیم؛ ساعت‌های سخت و عجیبی بود البته پاسخ آیت‌الله آل‌هاشم این امید را در دل‌مان زنده کرد که همه‌ی سرنشینان در قید حیات هستند.
شامگاه یکشنبه 30 اردیبهشت در منطقه حاضر بودیم و به‌قدری مه زیاد شده بود که چند متر اطراف هم دیده نمی‌شد. ما آن شب را به سختی گذراندیم و نمی‌دانستیم که چه چیزی در انتظار است. همان ساعات اولیه نیز ستاد جست‌وجو تشکیل شده بود و سردار سلامی فرمانده‌کل سپاه، اعضای دفتر رئیس‌جمهور و برخی از وزرا و اعضای خانواده‌شان آمده بودند و کار جست‌وجو دنبال می‌شد. حدوداً ساعت 5 صبح بود که اطلاع دادند گروهی بالگرد را پیدا کرده و آن‌جا بود که متوجه شدیم همه‌ی سرنشینان بالگرد به شهادت رسیدند.
تسنیم: اگر نکته‌ای بوده که مورد اشاره قرار نگرفته، بگویید.
‎ نقی‌پور: ما در این مدت بسیار فشرده کار می‌کردیم و این مشغولیت به کار، اجازه نمی‌داد که ما به‌درستی و وضوح ابعاد شخصیتی آیت‌الله رئیسی را بشناسیم و درگیر کار بودیم. ‎عشق به مردم و خدمت باعث شده بود که آقای رئیسی بتواند شب و روز کار کند؛ او از جنس مردم بود و از کودکی سختی کشیده و محرومیت را لمس کرده بود. با همین حرارت هم کارها را پیگیری می‌کرد و غصه‌ی مردم را می‌خورد. اخلاص ایشان در امورات به کارها برکت می‌داد.
روحشان شاد باشد و ان‌شاالله همه‌ی شهدای پرواز اردیبهشت با سیدالشهدا(ع) محشور باشند.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1252178/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دعوای اوپک و آژانس بین‌المللی انرژی بر سر تولید نفت ایران

حق بیمه سلامت دهک‌های 6 تا 9 برای امسال اعلام شد

تامین ارز واردات از 6.5 میلیارد دلار عبور کرد

شهید رئیسی خودش را بدهکار جامعه ایثارگری می‌ دانست

ببینید بچه جغدهای باهوش با تقلید صدای مار زنگی چطور گورکن را فراری دادند

ببینید چرا سنگ مرمر انقدر گران است؟

ظرافت این نقاشی را ببینید

شیوع بیشتر برخی اختلالات روانی در افراد چپ‌دست!

بذرپاش: قطعاتی از پیکر شهید رئیسی و شهید امیرعبدالهیان در محل حادثه مانده است

دادستان کل کشور: در دقایق نخست سقوط بالگرد شهدای خدمت احتمال ربایش مطرح شد

بازتاب بیانات رهبر انقلاب؛ «ترامپ دروغ گفت» مورد توجه رسانه‌های خارجی

دیدار دبیر شورای امنیت ملی ارمنستان با عراقچی

حمله به مخفیگاه‌های داعش در حلب؛ یک انتحاری خود را منفجر کرد

رد درخواست دولت آمریکا درباره اخراج مهاجران به کشورهای ثالث

هشدار درباره شیوع یک بیماری در عربستان در آستانه حج

روایت جدید از جنگ جهانی دوم؛ خشم روسیه، جنجال در ارمنستان

ریز ارز پرداختی به واردات تا 23 اردیبهشت ماه

10 مدل لوستر لاکچری که دکوراسیون شما را متحول می‌کند

سهم ناچیز ایران از بازار 600 میلیارد دلاری روسیه

فیلمی از گیاه گوشتخواری که مثل توالت است و برای زنده ماندن به گوشت و مدفوع نیاز دارد!

ببنید بچه جغدهای باهوش با تقلید صدای مار زنگی چطور گورکن را فراری دادند

قالیباف: فراجا رگ حیاتی امنیت کشور است

نیویورک تایمز: ترامپ احتمالا برای توافق با ایران به کم قانع خواهد شد

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: رویکرد توسعه دیپلماسی اقتصادی نباید فقط در اجلاس‌ها خلاصه شود

کنایه کاربران عرب به بن‌سلمان: رکورد دوشیدن در خلیج فارس زده شد!

اظهارنظر سخنگوی شورای نگهبان درباره لایحه‌ حذف 4 صفر از پول ملی

وزیر اقتصاد بعد از 7 خرداد به مجلس معرفی می‌شود

معبد چغازنبیل در خوزستان

نسل جدید تردمیل

رودبار سرزمین بام بهشت

تماشای فوتبال در سفره خانه‌های عربستان

طبیعت زیبای لرستان

حکمت/ خود را در معرض روزى پروردگارت قرار بده

پروتئینی که به درمان سرطان کمک می‌کند

چاپ سوم قدرت مذاکره تمام شد

سوال از وزیر ارشاد در دستور کار هفته جاری مجلس

نخست وزیر لبنان: خواهان فشار به اسرائیل برای عقب نشینی از لبنان هستیم

کرملین: چه کسی از طرف اوکراین زیر توافق احتمالی را امضا می‌کند؟

ترامپ تهدید به ترور شد

محورهای سخنرانی رئیس جمهور مصر در اجلاس بغداد

جدیدترین آمار شهدا و مجروحان ناشی از حملات رژیم صهیونیستی به غزه

واکنش اردوغان به نتایج مذاکرات روسیه و اوکراین

دستگیری یک جوان فلسطینی توسط نیروهای اشغالگر

دیدار نخست‌وزیر عراق و امیر قطر

جزئیات اجلاس سران عرب؛ محکومیت اسرائیل و تاکید بر حقوق فلسطینی‌ها

شوخی ترامپ با هدیه اماراتی‌ ها

فرزین خبر داد: عرضه اوراق مرابحه ارزی ایران در بورس مسکو

استراتژی نهنگ‌های قاتل برای شکاری بی‌نقص و شگفت انگیز!

ایده ای جالب از ژاپنی ها برای ساخت ژیلت

داستان مردی که برای اولین‌بار، گفت: مردم را جدی بگیرید!