چهارشنبه ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۴
تحلیل روز

سرمقاله فرهیختگان/ مستمع صاحب سخن را بر سر ذوق آورد

سرمقاله فرهیختگان/ مستمع صاحب سخن را بر سر ذوق آورد
ایران پرسمان - فرهیختگان / «مستمع صاحب سخن را بر سر ذوق آورد» عنوان یادداشت روز در روزنامه فرهیختگان به قلم مسعود فروغی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: اگر حتی یک‌بار ...
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - فرهیختگان / «مستمع صاحب سخن را بر سر ذوق آورد» عنوان یادداشت روز در روزنامه فرهیختگان به قلم مسعود فروغی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
اگر حتی یک‌بار به مجالس محرم و رمضان حاج‌محمود کریمی در گلزار شهدای چیذر رفته باشید، ابهت برگزاری مراسم در آن منطقه قدیمی تهران را درک می‌کنید، جوری که فضای منطقه وسیعی از شمیرانات را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد. سنت برگزاری مراسم در عصر روز‌های دهه اول و نوآوری‌های خلاقانه حاج‌محمود در خواندن اشعار و نوحه‌ها و البته برنامه‌ریزی فوق‌العاده منظم کادر اجرایی هیئت این مراسم را یک جلسه خاص در تهران کرده است. 
حاج‌محمود که قرار بود محرم امسال در کربلا جلسه بگیرد، تصمیم قبلی خودش را تغییر داد و دلیل این تغییر را ابراز ناراحتی مخاطبان و مستمعان عنوان کرد.
روزی که در یادداشتی از تصمیم کوچ برخی مداحان به کربلا برای دهه اول محرم انتقاد کردم، فقط یک امید داشتم و آن هوشمندی فردی مثل محمود کریمی بود. همانجا نوشتم کسی که با خلاقیت و نوآوری‌های قابل‌دفاع در مقاطع گوناگون، مداح پیشرویی محسوب می‌شود، هر تصمیمش مثل نحوه برگزاری و مکان آن و سبک خواندن و برخورد با مردم و...، ملاک و معیار عموم فضای هیئت‌ها می‌شود و نگرانی جمع زیادی از دلسوزان را از طریق روزنامه به گوش مداحان بزرگوار رساندم. 
این نگرانی با واکنش‌های زیادی مواجه شد، ازجمله اینکه چرا دستگاه امام حسین(ع) را منحصر به تعداد کمی مداح می‌کنید؟ چون قصد جدل نداشتیم جوابی ندادیم، اما تغییر در تصمیم حاج‌محمود نشان داد، فضای عمومی از این تصمیم ناخرسند بوده و حیف بود مراسم باشکوهی مثل گلزار شهدای چیذر تحت‌تأثیر قرار بگیرد. حالا با تغییر در تصمیم حاج‌محمود و ماندن او در تهران برای دهه اول محرم خوب است واقعیت‌هایی درباره سختی طاقت‌فرسای هیئت‌های بزرگ برای برگزاری یک مراسم آبرومند را هم بنویسیم. برای یک دهه مراسم با عظمتی مثل آنچه در چیذر رخ می‌دهد پشتیبانی مالی بزرگی نیاز است. پولی که خیال برگزارکننده‌‌ها از آن راحت باشد و کفاف هزینه‌ها را بدهد. این مسئله برای همه هیئت‌هایی که جمعیت چند ده‌هزارنفری مستمر دارند مصداق دارد. سازمان‌های حاکمیتی که وظیفه ذاتی آن‌ها حمایت و کمک به چنین جلساتی است باید پاسخگوی کم‌کاری‌های صورت گرفته باشند. 
بازار
بعد از یادداشت انتقادی قبلی برخی مطلعان از بار سنگین هیئت برای امثال حاج‌محمود اطلاعات دردناکی دادند. اینکه در سال‌های اخیر با وجود بالا رفتن هزینه‌ها حمایت‌های مسئولان فلان سازمان مسئول کمتر شده، معنایی جز اخلال در کار مراسم‌های بزرگ ندارد. امیدواریم حالا که محمود کریمی تصمیم قبلی را تغییر و نشان داد حرف مرد هنگام تصمیم اشتباه دوتاست، کسانی که وظیفه دارند دست هیئت‌های بزرگ را بگیرند به میدان بیایند.


نظرات شما