ایران پرسمان - شفقنا / شبکه عربستانی «العربیه» در گزارشی به نحوه ترور «محمد السنوار»، عضو شورای عالی و جانشین «محمد الضیف»، فرمانده گردانهای قسام به همراه «محمد شبانه»، فرمانده تیپ رفح و ده نفر از افراد نزدیک به السنوار طی عملیات ترور ارتش رژیم صهیونیستی پرداخت.
به گزارش العربیه، تحرکات برای تضمین توافق آزادی «الکساندر عیدان»،اسیر اسرائیلی-آمریکایی به عنوان یک فرصت اطلاعاتی طلایی بود که منجر به ترور السنوار شد، کسی که در طول جنگ به عنوان یک شبح باقی ماند و به هیچ کس اعتماد نمیکرد و کاملاً مخفیانه حرکت کرد.
السنوار برای چندین ماه همراه عیدان و دیگر اسرای صهیونیست بود و از اهمیت این اسیر صهیونیست دارای تابعیت آمریکایی اطلاع داشت و برای اطلاع از توافق آزادی وی که رهبران سیاسی و نظامی بر سر آن اختلاف داشتند، وارد عمل شد و مکان خود را ترک کرد؛ اسیری که بدون هیچ بها و مابهازایی آزاد شد.
اسرائیل این اطلاعات را دریافت کرد و تصمیم گرفت عملیات ترور را به سرعت انجام دهد، بیانیه ارتش این رژیم اعلام کرده السنوار و همراهانش در دو اتاق زیرزمینی سنگر گرفتهاند.
در همین حال، منطقه شرق خانیونس دارای شبکه گستردهای از تونلها است که از معا شروع شده و تا عبسان، بنی سهیلا تا منطقه الفخاری و النصر امتداد مییابد.
بمبها و موشکهای سمی
حمله غافلگیرانه با چندین تُن بمب و موشک سمی، تمام ورودیهای اتاقی را که السنوار و الشبانه در آن حضور داشتند،هدف گرفت و همه آنها را خفه کرد.
اتاق که در زیر زمین قرار داشت، با دقت انتخاب شده بود به طوری که با موشک امکان رسیدن به آن وجود نداشت.
به نظر میرسد که اسرائیل از دشواری بمباران مستقیم اتاق آگاه بود، بنابراین از موشکهای گرمافشاری استفاده کرد که گازهای سمی منتشر میکردند.
اسرائیل برای چندین روز از کمربندهای آتشین (بمباران گسترده) علیه تمام ورودیهای منتهی به اتاق مخفی استفاده کرد تا اطمینان حاصل کند که کسانی که در تونلها سنگر گرفته بودند، کشته میشوند.
12 پیکر
در همین حال، اعضای تیپ قسام از گردان شرقی در روز سوم موفق شدند خود را به تونل برسانند و 12 جسد از جمله پیکر السنوار و شبانه را پیدا کنند.
اجساد به سختی بیرون آورده شده و دفن شدند زیرا این منطقه توسط ارتش اسرائیل به یک منطقه عملیاتی تبدیل شده بود و هرکس به آن نزدیک میشد کشته میشد.
خبر ترور السنوار و شبانه برای حماس و فرماندهی گردانهای قسام شوکه کننده بود و به شکلی پررنگ بر اوضاع و تصمیمگیریها تأثیر گذاشت.
تصمیم فرماندهی قسام به «عزالدین الحداد» فرمانده تیپ غزه و شمال این باریکه منتقل شد به خصوص که همه فرماندهان گردانهای قسام در مناطق مرکزی و جنوبی به ویژه خانیونس و رفح ترور شدهاند.
محمد ابراهیم حسن السنوار در سپتامبر سال 1975 میلادی در اردوگاه پناهندگان در شهر خان یونس واقع در جنوب نوار غزه به دنیا آمد، خانواده وی از شهرک المجدل که امروز اسرائیل آن را عسقلان مینامد، در سال 1948 میلادی کوچانده شدند، السنوار از نوجوانی و در سال 1987 میلادی به جنبش حماس پیوست و از همان ابتدا از خود شخصیتی محوری نشان داد و در انتفاضه نخست که به نام انتفاضه سنگ (1987-1993) معروف شد، نقشآفرینی شد.
محمد السنوار در سال 2005 میلادی فرماندهی تیپ خانیونس را برعهده گرفت و به عضویت شورای نظامی گردانهای قسام درآمد، وی از نزدیکان «محمد الضیف» فرمانده قسام و «مروان عیسی»، معاون وی بود. اسرائیل از مدتها پیش وی را در فهرست ترور خود قرار داده و بر اساس اطلاعات موجود، السنوار پیش از جنگ جاری اسرائیل علیه غزه، تیپ خانیونس را به «رافع سلامه» تحویل داد که ژوئن گذشته ترور شد و خود مسئولیت عملیات نظامی قسام را برعهده گرفت.
بازار ![]()