ایران پرسمان

آخرين مطالب

رمزگشایی از تحولات منجر به کاهش رونق در بورس خبر خوب

رمزگشایی از تحولات منجر به کاهش رونق در بورس
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - نورنیوز /متن پیش رو در نورنیوز منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
تجربه تحولات هفته گذشته در بازار سرمایه نشان داد که برای حفظ ثبات و رونق در این بازار بی‌بدیل، باید همه مولفه‌های واقعی و روانی تاثیرگذار بر بازار به دقت تحت رصد و مراقبت مسئولین ذیربط قرار داشته باشد تا ضمن جلوگیری از شکل‌گیری رخدادهای مشابه از اعتماد و علاقه عموم مردم برای حضور در این بازار به درستی صیانت شود.
سه شنبه هفته گذشته اخبار ضد و نقیضی از ابتدای صبح در خصوص «دارا دوم» و «معاملات بلوکی چهار پالایشگاه بزرگ» منتشر و به سرعت در فضای مجازی با ارائه تحلیل و تفسیرهای مختلف توزیع شد.
همین اتفاق کافی بود تا به یک‌باره صف خرید بازار سرمایه با شوک عجیبی به صف فروش نگران کننده‌ای تبدیل شود
کارشناسان بازار سرمایه معتقدند که عرضه سهام بزرگ در نقش پیشرو در بازار، قادر خواهد بود که شاخص‌ها را در روند صعودی حفظ کند و از این رو تاثیر عرضه غیر بلوکی سهام چهار پالایشگاه در بازار سرمایه در جلب اعتماد سهامداران برای تداوم حضور در بازار نقش تعیین کننده‌ای دارد.
صرف نظر از اثرات روانی انتشار این گونه اخبار که به صورت طبیعی بر فراز و فرود بازار سرمایه اثر می‌گذارد، موضوعی که تشدید اثرات روانی اخبار منتشر شده را به دنبال داشت کاهش اعتماد مردم نسبت به اعتبار اظهارات مسئولین تاثیرگذار بر تحولات بازار سرمایه بود.
از سویی؛ مسئولین سازمان بورس و اوراق بهادار نیز با اتخاذ رویه‌ای منفعلانه صرفا در جایگاه یک ناظر بدون اختیار ظاهر شدند و در نهایت با این موضع‌گیری که ETF ها به ما ربطی ندارد و مربوط به دولت است، به روند کاهش اعتماد مردم شتاب بخشیدند.
رخدادهایی که ذکر آن رفت اگرچه موجب آسیب دیدن بورس و کم فروغ شدن رونق آن گردید اما به نوعی میزان حساسیت سهامداران و رسانه‌ها به عنوان بازتاب دهنده مطالبات افکار عمومی به تحولات بازار سرمایه را مشخص کرد.
در این میان، رسانه‌های گروهی با گرایشات مختلف با واکنش سریع و موثر به ناهماهنگی‌های تاثیرگذار بر بازار سرمایه صدای خیل عظیم سهامداران بازار سرمایه را به گوش مسئولان رساندند و موجب شدند که با اصلاح تصمیمات اولیه در نهایت ممنوعیت عرضه بلوکی و احیای دارا دوم قطعی شده و مجددا آرامش بر سهامداران و بازار سرمایه حاکم شود.
در صورتی که این اقدام انجام نمی‌شد به طور طبیعی برخی سهامداران خرد و کم تجربه با افزایش روزهای ممتد منفی و خنثی از بازار خارج می‌شدند و مسیرهای دیگری را برای سرمایه‌گذاری انتخاب می‌کردند.
صبح چهارشنبه همه چیز تا اوایل معاملات خوب پیش می‌رفت و بازار در حال جان گرفتن بود که به یک‌باره عرضه‌های سنگین بعضی حقوقی‌ها و... و اختلال در هسته، ظرف مدت کوتاهی ورق را برگرداند و مجددا اکثریت بازار منفی و تبدیل به صف فروش شد. در این بین فعالان بازار سرمایه باز هم بی‌اطلاع از همه چیز به دنبال دلیل تکرار این اتفاق بودند.
در پایان روز کاری چهارشنبه کم و بیش دلایلی مطرح شد که بیشتر بر این مبنا بود که چند کارگزاری با فروش‌های خاص خود در سهام عدالت مردم، بازار را با التهاب و رشد منفی روبرو کردند. عده‌ای هم گفتند چون وزیر صمت موفق به اخذ رای اعتماد از مجلس نشده بازار ملتهب و غیر پایدار شده است.
در این میان بازار اظهار نظرهای عمدتا غیر کارشناسی در برخی کانال‌های غیرمعتبر تلگرامی نیز به شدت داغ شد و از عواملی چون صحبت‌های «عبدالناصر همتی» رئیس کل بانک مرکزی در خصوص کاهش قیمت دلار در روزهای آینده، شایعه میانجیگری آلمان برای گفتگوی ایران و آمریکا و صدور دستورهایی برای تغییر در روند عرضه و تقاضا به عنوان دلایل منفی و قرمز شدن بازار یاد شد.
البته عده‌ای نیز بی‌اعتمادی و ترسی که از روز سه شنبه در خصوص «دارا دوم» ایجاد شده بود را علت خروج یک گروه و منفی شدن بازار دانستند.
به هر شکل مجموعه عوامل پیدا و پنهان تاثیر گذار بر بازار موجب شد که روز چهارشنبه بازار با شاخص منفی بسته شود و متاسفانه بازاری که حداقل بعد از اتفاقات روز سه شنبه و با تکیه بر صحبت رئیس جمهور درباره گشایش اقتصادی می‌توانست با آرامش همراه شود، با اتفاقات ذکر شده نتوانست به سامان شود.
تجربه تحولات هفته گذشته در بازار سرمایه نشان داد که برای حفظ ثبات و رونق در این بازار بی‌بدیل که بخش بسیار بزرگی از جمعیت کشور در آن فعال هستند و سرمایه‌های بزرگ و کوچک خود را به امید سودآوری به آن سرازیر کرده‌اند باید همه مولفه‌های واقعی و روانی تاثیرگذار بر بازار به دقت تحت رصد و مراقبت مسئولین ذیربط قرار داشته باشد تا ضمن جلوگیری از شکل‌گیری رخدادهای مشابه از اعتماد و علاقه وافر عموم مردم برای حضور و فعالیت در بازار سرمایه به درستی صیانت شود.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/175756/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پایان مهلت 50 روزه صمت درباره مجوز سامانه‌های فروش برخط طلا

دریافت 35 هزار میلیارد تومان مالیات از خودرو در 1403

عاقبت رانندگی با سرعت زیاد

تحقیق جدید جهانی؛ واکسن کرونا بی‌خطر است یا خطرناک؟

جت‌های تجاری می‌توانند به‌زودی زمین را خنک کنند

این را به کسی گو که تو را نشناسد

شگفتانه فرمانده نیروی دریایی سپاه؛ شناور موشک‌اندازی ساخته‌ایم که 116 نات سرعت دارد

هدیه‌ای که شهید رئیسی به مناسب روز دختر به نوجوان فلسطینی داد

تیراندازی مرگبار در سوئد

ترامپ: من دوست دارم پاپ باشم

ترامپ برای مقابله با ایران نقش «پلیس بد» را به اروپا سپرده است

سرمقاله آرمان ملی/ اروپا و ورود به مذاکرات مسقط

قالیباف: کارگران افسران خستگی ناپذیر جنگ اقتصادی دشمن هستند

طلای جهانی به کُما رفت

دلیل عدم جمع بندی در مورد واردات بنزین سوپر مشخص شد

مراسم بزرگداشت روز روانشناس با حضور روانشناسان بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد

داخل شهربازی عروسی گرفتن!

تحقیق جدید جهانی: واکسن کرونا بی‌خطر است یا خطرناک؟

جلسه غیرعلنی مجلس درباره برنامه‌های هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان

ترقی: وزیر راه با سوءمدیریت‌ها برخورد می‌کند یا فقط نمایش می‌دهد؟

دبیر شورای عالی امنیت ملی وارد برزیل شد

بررسی طرح اصلاح موادی از احکام راجع به مهریه در دستورکار مجلس

وعده رئیس مجلس به کارگران

مجلس هفته آینده جلسه علنی نخواهد داشت

ادعای منان رئیسی در خصوص یک نماینده: وقتی به مجلس آمد پا برهنه بود اما الان 50 ملک دارد!

49 حمله هوایی آمریکا و انگلیس به یمن

ترامپ: از فکر شکست چین خوابم نمی‌برد

سرمقاله سازندگی/ نگرانی اصلی

تصویر ناصرالدین شاه در حال سلفی گرفتن در آسانسور همایونی!

نجات دو ماهواره از مدار اشتباه توسط مهندسان چینی

برای شناخت جهان سعدی چه کتابی بخوانیم؟

دو خواسته مهم کارگران در هفته کارگر

تقویم تاریخ/ تصویب قانون خلع ید از شرکت نفت انگلیس توسط مجلس شورای ملی

حکمت/ کسى که یک دختر دارد

هوش مصنوعی، آرتروز را در عرض چند دقیقه با دقت 98 درصدی تشخیص می‌دهد

«راز سرباز» روایتی از جنگ برای نوجوانان در راه کتابفروشی‌ها

میرلوحی: یک سوم استانداران باید تغییر کنند

سرمقاله دنیای اقتصاد/ انفجار فاجعه‌بار بندر شهید رجایی و چند نکته

فرصت بزرگ ناترازی 20 گیگاواتی برق!

تفال/ مرا می بینی و هر دم زیادت میکنی دردم

نامه ایروانی به شورای امنیت درپی ادعای فرانسه: ایران دکترین دفاعی خود را تغییر نداده است

سرمقاله خراسان/ زیارت؛ سفر آسان یا آزمون صبر؟

سه شنبه های تکریم و پاسخگویی مدیر کل بنیاد مازندران به جامعه ایثارگری/ صداقت و شفاف سازی اولویت ارائه خدمت به ایثارگران

مشاور سه رئیس‌جمهور پیشین آمریکا: برچیدن برنامه غنی‌سازی اورانیوم ایران غیرممکن است

کاهش آسیب‌های ناشی از جنگ با کمک علم روانشناسی

در یک قدمی جنگ

بلومبرگ: چگونه ایران دنبال توافق بهتری است؟

ادعایی درباره پُست جدید همتی

توئیت سخنگوی دولت اصلاحات درباره ارسال پیامک حجاب

حملات آمریکا به شهر «سحار» در صعده یمن