ایران پرسمان

آخرين مطالب

«رسوایی بزرگ» برای دموکراسی آمریکایی خبر خوب

«رسوایی بزرگ» برای دموکراسی آمریکایی
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - صبح نو /متن پیش رو در صبح نو منتشر شده و انتشار آن در اخرین خبر به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
«مرتضی مکی» کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با خبرنگار روزنامه «صبح‌نو» با اشاره به رخدادهای اخیر آمریکا و تصرف چند ساعته کنگره این کشور توسط معترضان و هواداران دونالد ترامپ، عنوان کرد: رویدادهای آمریکا و اشغال چند ساعته کنگره توسط معترضان به نتایج انتخاباتی و هواداران ترامپ رویداد بی‌سابقه‌ای در تحولات آمریکا بود که ترامپ طرفدارانش را به حضور در خیابان‌ها تحریک کرد. این اقدام که به منظور مخالفت با ریاست جمهوری جوبایدن روی داد، نشان‌دهنده یک روسوایی بزرگ برای دموکراسی آمریکا بود که صاحب‌نظران غربی و حتی افرداد شاخص داخل حزب جمهوری‌خواهان نسبت به آن اعتراض و مواضع تندی نسبت به اشغال چند ساعته ساختمان کنگره از خود بروزدادند.
 وی با اشاره به اینکه از ابتدای روی کار آمدن دونالد ترامپ این موضوع مطرح بود که دارای شخصیتی غیر‌قابل پیش‌بینی است و رفتارهایش تطابقی با قواعد سیاسی آمریکا ندارد، افزود: ترامپ با رفتارهایی که در دوره ریاست جمهوری خود داشت، نشان داد که قواعد سیاسی آمریکا را برنمی‌تابد و برای حفظ دستاوردهایش و تحکیم پایه‌های قدرتش از هیچ اقدامی فروگذار نمی‌کند. او پیامدهای رفتارش را نگاه نمی‌کند وخودش را برحق می‌داند. این موضعی بود که در چهار سال اخیر از سوی رسانه‌های آمریکا مورد توجه قرار گرفته است.
این کارشناس مسائل بین‌الملل، با بیان اینکه دو هفته پایانی عمر سیاسی دولت ترامپ بدون روی دادن اقدام مهمی سپری می‌شود، اظهار داشت: در محافل سیاسی آمریکا ماده‌25 قانون اساسی مطرح شده است تا بخاطر اتفاقاتی که در روزهای اخیر روی داد، دونالد ترامپ از قدرت خلع شود. موضع‌گیری‌ها و اقداماتی که برای رفتار ترامپ و هوادارانش از سوی سیاسیون مطرح شد اما به نظر نمی‌رسد که اقدامی برای برکناری ترامپ صورت گیرد و بیان این موضوعات بیشتر واکنشی برای رفتارهایی بود که اتفاق افتاد. فکر نمی‌کنم که در دو هفته باقی‌مانده از عمر دولت ترامپ اقدامی علیه ناهموار کردن انتقال قدرت انجام دهد. کما اینکه هیلاری کلینتون هم به این موضوع اشاره کرد و گفت؛ بزرگترین هدیه‌ای که ترامپ می‌تواند در 15‌روز آخر به مردم آمریکا بدهد این است که وارد جنگ با ایران نشود. این موضوع را هیلاری از آنجا مورد تاکید قرار داد که رفتار ترامپ غیرقابل پیش‌بینی است.
 وی ادامه داد: ساز‌و‌کار نظام سیاسی آمریکا به‌گونه‌ای است که ترامپ دیگر بیش از این نمی‌تواند قدرت و کاری را خلاف عرف انجام دهد. چرا‌که اظهار نظرهای متفاوتی در میان احزاب آمریکا وجود دارد و تحرکات نظامی آمریکا در منطقه غرب آسیا نشان‌دهنده پارادوکسی است که اختلاف موجود بین آن‌ها را به وضوح به تصویر می‌کشد.
 این کارشناس مسائل اروپا با اشاره به واکنش دولتمردان فرانسه، آلمان، بریتانیا و حتی رژیم صهیونیستی در محکوم کردن اقدام ترامپ و هوادارانش در اشغال کنگره آمریکا، تاکید کرد: واکنش و محکوم‌کردن رفتار ترامپ از سوی نتانیاهو، مکرون و حتی مرکل و جانسون از آنجایی صورت گرفت که دموکراسی آمریکایی را یک الگویی برای جهان می‌دانند. این را هم باید مدنظر قرار داد که این دولتمردان از دو هفته دیگر باید با جو بایدن، رییس‌جمهوری جدید آمریکا کار کنند و می‌دانند که ترامپ رفتنی است و دیگر پایگاه و محبوبیتی در جهان ندارد. ترامپ با این اقدامات اخیرش خودزنی سیاسی کرد و انتظار نمی‌رفت که علیه بایدن اظهار نظر کند. ارتباط نزدیک سران غرب و عبری با آمریکا آن‌ها را برآن داشت تا رویدادهای اخیر واشنگتن را محکوم کنند. قطعا بایدن با ترامپ فرق دارد و سیاست‌های‌شان هم با یکدیگر متفاوت است. به‌خصوص با آمدن بایدن، منطقه با تغییراتی مواجه خواهد بود و سرعت این تغییرات با اما و اگرهایی مواجه است که پس از 20‌ژوئن و انتقال قدرت بهتر مشخص می‌شود.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/239959/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پایان مهلت 50 روزه صمت درباره مجوز سامانه‌های فروش برخط طلا

دریافت 35 هزار میلیارد تومان مالیات از خودرو در 1403

عاقبت رانندگی با سرعت زیاد

تحقیق جدید جهانی؛ واکسن کرونا بی‌خطر است یا خطرناک؟

جت‌های تجاری می‌توانند به‌زودی زمین را خنک کنند

این را به کسی گو که تو را نشناسد

شگفتانه فرمانده نیروی دریایی سپاه؛ شناور موشک‌اندازی ساخته‌ایم که 116 نات سرعت دارد

هدیه‌ای که شهید رئیسی به مناسب روز دختر به نوجوان فلسطینی داد

تیراندازی مرگبار در سوئد

ترامپ: من دوست دارم پاپ باشم

ترامپ برای مقابله با ایران نقش «پلیس بد» را به اروپا سپرده است

سرمقاله آرمان ملی/ اروپا و ورود به مذاکرات مسقط

قالیباف: کارگران افسران خستگی ناپذیر جنگ اقتصادی دشمن هستند

طلای جهانی به کُما رفت

دلیل عدم جمع بندی در مورد واردات بنزین سوپر مشخص شد

مراسم بزرگداشت روز روانشناس با حضور روانشناسان بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد

داخل شهربازی عروسی گرفتن!

تحقیق جدید جهانی: واکسن کرونا بی‌خطر است یا خطرناک؟

جلسه غیرعلنی مجلس درباره برنامه‌های هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان

ترقی: وزیر راه با سوءمدیریت‌ها برخورد می‌کند یا فقط نمایش می‌دهد؟

دبیر شورای عالی امنیت ملی وارد برزیل شد

بررسی طرح اصلاح موادی از احکام راجع به مهریه در دستورکار مجلس

وعده رئیس مجلس به کارگران

مجلس هفته آینده جلسه علنی نخواهد داشت

ادعای منان رئیسی در خصوص یک نماینده: وقتی به مجلس آمد پا برهنه بود اما الان 50 ملک دارد!

49 حمله هوایی آمریکا و انگلیس به یمن

ترامپ: از فکر شکست چین خوابم نمی‌برد

سرمقاله سازندگی/ نگرانی اصلی

تصویر ناصرالدین شاه در حال سلفی گرفتن در آسانسور همایونی!

نجات دو ماهواره از مدار اشتباه توسط مهندسان چینی

برای شناخت جهان سعدی چه کتابی بخوانیم؟

دو خواسته مهم کارگران در هفته کارگر

تقویم تاریخ/ تصویب قانون خلع ید از شرکت نفت انگلیس توسط مجلس شورای ملی

حکمت/ کسى که یک دختر دارد

هوش مصنوعی، آرتروز را در عرض چند دقیقه با دقت 98 درصدی تشخیص می‌دهد

«راز سرباز» روایتی از جنگ برای نوجوانان در راه کتابفروشی‌ها

میرلوحی: یک سوم استانداران باید تغییر کنند

سرمقاله دنیای اقتصاد/ انفجار فاجعه‌بار بندر شهید رجایی و چند نکته

فرصت بزرگ ناترازی 20 گیگاواتی برق!

تفال/ مرا می بینی و هر دم زیادت میکنی دردم

نامه ایروانی به شورای امنیت درپی ادعای فرانسه: ایران دکترین دفاعی خود را تغییر نداده است

سرمقاله خراسان/ زیارت؛ سفر آسان یا آزمون صبر؟

سه شنبه های تکریم و پاسخگویی مدیر کل بنیاد مازندران به جامعه ایثارگری/ صداقت و شفاف سازی اولویت ارائه خدمت به ایثارگران

مشاور سه رئیس‌جمهور پیشین آمریکا: برچیدن برنامه غنی‌سازی اورانیوم ایران غیرممکن است

کاهش آسیب‌های ناشی از جنگ با کمک علم روانشناسی

در یک قدمی جنگ

بلومبرگ: چگونه ایران دنبال توافق بهتری است؟

ادعایی درباره پُست جدید همتی

توئیت سخنگوی دولت اصلاحات درباره ارسال پیامک حجاب

حملات آمریکا به شهر «سحار» در صعده یمن