ایران پرسمان

آخرين مطالب

سرمقاله جام جم/ ظهور قدرت‌های نوین تشدید افول آمریکا سرمقاله ها

سرمقاله جام جم/ ظهور قدرت‌های نوین تشدید افول آمریکا
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - جام جم / « ظهور قدرت‌های نوین تشدید افول آمریکا » عنوان سرمقاله روزنامه جام جم نوشته علی فهیم دانش است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
ایالات‌متحده‌آمریکا در تلاش برای حفظ هژمونی در حال افول خود، در پرونده‌های خاصی، متوسل به تحریم‌های یکجانبه برای اعمال فشار بر قدرت در حال ظهور چین شد. یکی از پاشنه‌های آشیل اژدهای خفته از نظر واشنگتن، هنگ‌کنگ است.
آمریکا با هدف افزایش ریسک تجاری با هنگ‌کنگ، هفت نفر از مقامات ارشد دفتر رابط دولت مرکزی چین در منطقه اداری ویژه هنگ‌کنگ را به فهرست اشخاص تحت تحریم دفتر کنترل دارایی‌های خارجی (اوفک) اضافه کرده است.
آمریکا که سال‌ها اسلام‌هراسی و ایران‌هراسی را در سرلوحه راهبردهای خود داشته، اکنون چینی‌هراسی را نیز مورد توجه ویژه قرار داده و با تحریم‌های اینچنینی، تلاش دارد جایگاه اقتصادی هنگ‌کنگ را متزلزل و محیط تجاری آن را ناآرام کند و موجب بازدارندگی توسعه چین شود. بنابر شواهد موجود «هشدار تجاری» نه تنها نتیجه دلخواه ایالات‌متحده را برآورده نمی‌کند، بلکه باعث آسیب‌هایی به منافع آمریکا خواهدشد. از جولای سال گذشته، واشنگتن در مخالفت با اجرای قانون امنیت ملی در هنگ‌کنگ، تحریم علیه چین را آغاز کرده اما تا امروز نتیجه خاصی نداشته‌است.
می‌توان گفت این تحریم نتیجه‌ای غیرمنتظره و غیرقابل‌پیش‌بینی برای آمریکا داشته‌است. در مقایسه با 12ماه قبل از اجرای قانون امنیت‌ملی در هنگ‌کنگ، میزان وجوه IPO در بورس هنگ‌کنگ در یک سال گذشته از 500میلیارد دلار هنگ‌کنگ فراتر رفته و رشد 50درصدی داشته‌است. از سوی دیگر، کل سپرده‌ها در بانک‌های هنگ‌کنگ نیز در این مدت با رشد 6/5درصدی به 14تریلیون و 900میلیارد دلار هنگ‌کنگ رسیده‌است.
بنابراین می‌توان دید قانون امنیت ملی هنگ‌کنگ به سرمایه‌گذاران خارجی اطمینان بیشتری برای سرمایه‌گذاری در این منطقه داده‌است. گزارش اخیر صندوق بین‌المللی پول نیز این نکته و جایگاه هنگ‌کنگ به‌عنوان یکی از مراکز بانکداری را تصدیق کرده است.
این نکته را نیز باید مدنظر داشت هشدار تجاری اخیر آمریکا درباره فضای تجاری هنگ‌کنگ با مخالفت گسترده شرکت‌های آمریکایی فعال در هنگ‌کنگ نیز مواجه شده و آن را اقدامی دیوانه‌وار و بی‌نتیجه می‌دانند. هنگ‌کنگ با اتکا به چین قدرتمند در آینده توسعه بیشتری خواهد یافت. پکن علاوه براین‌که تحریم‌های غیرقانونی واشنگتن را فاقد بستر حقوقی، مشروعیت و مقبولیت می‌داند و برای بسط این نظریه در عرصه جهانی کوشش می‌کند، واکنش متقابل متناسبی نیز بروز داده و تحریم‌هایی علیه برخی نهاد‌ها و افراد آمریکایی اعمال خواهدکرد. هفت فرد و نهاد آمریکایی را تحریم کرده‌ و نام ویلبر راس، وزیر بازرگانی سابق آمریکا در دوره ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ درمیان افرادی است که در فهرست این تحریم‌ها قرار خواهدگرفت.
اقدامات متقابل پکن برای کشورهایی که با تحریم‌های ظالمانه آمریکا مواجه هستند، آموزنده است. بدون تردید هرچه دامنه تحریم‌های غیرمشروع و یکجانبه آمریکا گسترده‌تر می‌شود، شاهد ظهور تدریجی قدرت‌های نوین و تشدید افول قدرت آمریکا در جهان خواهیم‌بود. 

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/309732/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پایان مهلت 50 روزه صمت درباره مجوز سامانه‌های فروش برخط طلا

دریافت 35 هزار میلیارد تومان مالیات از خودرو در 1403

عاقبت رانندگی با سرعت زیاد

تحقیق جدید جهانی؛ واکسن کرونا بی‌خطر است یا خطرناک؟

جت‌های تجاری می‌توانند به‌زودی زمین را خنک کنند

این را به کسی گو که تو را نشناسد

شگفتانه فرمانده نیروی دریایی سپاه؛ شناور موشک‌اندازی ساخته‌ایم که 116 نات سرعت دارد

هدیه‌ای که شهید رئیسی به مناسب روز دختر به نوجوان فلسطینی داد

تیراندازی مرگبار در سوئد

ترامپ: من دوست دارم پاپ باشم

ترامپ برای مقابله با ایران نقش «پلیس بد» را به اروپا سپرده است

سرمقاله آرمان ملی/ اروپا و ورود به مذاکرات مسقط

قالیباف: کارگران افسران خستگی ناپذیر جنگ اقتصادی دشمن هستند

طلای جهانی به کُما رفت

دلیل عدم جمع بندی در مورد واردات بنزین سوپر مشخص شد

مراسم بزرگداشت روز روانشناس با حضور روانشناسان بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد

داخل شهربازی عروسی گرفتن!

تحقیق جدید جهانی: واکسن کرونا بی‌خطر است یا خطرناک؟

جلسه غیرعلنی مجلس درباره برنامه‌های هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان

ترقی: وزیر راه با سوءمدیریت‌ها برخورد می‌کند یا فقط نمایش می‌دهد؟

دبیر شورای عالی امنیت ملی وارد برزیل شد

بررسی طرح اصلاح موادی از احکام راجع به مهریه در دستورکار مجلس

وعده رئیس مجلس به کارگران

مجلس هفته آینده جلسه علنی نخواهد داشت

ادعای منان رئیسی در خصوص یک نماینده: وقتی به مجلس آمد پا برهنه بود اما الان 50 ملک دارد!

49 حمله هوایی آمریکا و انگلیس به یمن

ترامپ: از فکر شکست چین خوابم نمی‌برد

سرمقاله سازندگی/ نگرانی اصلی

تصویر ناصرالدین شاه در حال سلفی گرفتن در آسانسور همایونی!

نجات دو ماهواره از مدار اشتباه توسط مهندسان چینی

برای شناخت جهان سعدی چه کتابی بخوانیم؟

دو خواسته مهم کارگران در هفته کارگر

تقویم تاریخ/ تصویب قانون خلع ید از شرکت نفت انگلیس توسط مجلس شورای ملی

حکمت/ کسى که یک دختر دارد

هوش مصنوعی، آرتروز را در عرض چند دقیقه با دقت 98 درصدی تشخیص می‌دهد

«راز سرباز» روایتی از جنگ برای نوجوانان در راه کتابفروشی‌ها

میرلوحی: یک سوم استانداران باید تغییر کنند

سرمقاله دنیای اقتصاد/ انفجار فاجعه‌بار بندر شهید رجایی و چند نکته

فرصت بزرگ ناترازی 20 گیگاواتی برق!

تفال/ مرا می بینی و هر دم زیادت میکنی دردم

نامه ایروانی به شورای امنیت درپی ادعای فرانسه: ایران دکترین دفاعی خود را تغییر نداده است

سرمقاله خراسان/ زیارت؛ سفر آسان یا آزمون صبر؟

سه شنبه های تکریم و پاسخگویی مدیر کل بنیاد مازندران به جامعه ایثارگری/ صداقت و شفاف سازی اولویت ارائه خدمت به ایثارگران

مشاور سه رئیس‌جمهور پیشین آمریکا: برچیدن برنامه غنی‌سازی اورانیوم ایران غیرممکن است

کاهش آسیب‌های ناشی از جنگ با کمک علم روانشناسی

در یک قدمی جنگ

بلومبرگ: چگونه ایران دنبال توافق بهتری است؟

ادعایی درباره پُست جدید همتی

توئیت سخنگوی دولت اصلاحات درباره ارسال پیامک حجاب

حملات آمریکا به شهر «سحار» در صعده یمن