ایران پرسمان

آخرين مطالب

سرمقاله وطن امروز/ بذر امید تحلیل روز

سرمقاله وطن امروز/ بذر امید
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - وطن امروز / « در جست‌وجوی ائتلاف سینمای مقاومت؛ بذر امید » عنوان دیدگاه روزنامه وطن امروز به قلم محمد نادری است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
 سینما دیگر مثل دوره کلاسیک صرفا هنری برای ارائه هنر نیست. سینما در عصر حاضر ابزار و وسیله است، ابزاری ایدئولوژیک، وسیله‌ای مفرح و سرگرم‌کننده، ابزاری آموزش‌دهنده، تعلیم‌گر و شاید مهم‌تر از همه ابزاری برای تصویر‌سازی و روایت‌گری از جامعه‌ای است که در آن حضور دارد. فیلم آینه تمام‌نمای جامعه‌ای است که در آن به وجود آمده است، سینما به یکی از مهم‌ترین عرصه‌ها در ارتباط با واقعیت اجتماعی تبدیل شده است. فیلم و سینما با جامعه رابطه متقابل دارد؛ یعنی هم تاثیرگذار است و هم تاثیرپذیر. سینما توانایی باز روایت مسائل و معضلات جامعه را دارد، به عبارتی پیوند مردم با جامعه عموم به واسطه خرده‌روایت‌هایی همچون سینما تقویت می‌شود. یکی از مهم‌ترین کاربردهای سینما در دوره کنونی ایدئولوژیک بودن آن است، یعنی ابزاری است در خدمت توسعه، ترویج و توجیه ایدئولوژی مسلط جامعه، کاری که به بهترین نحو ممکن سینمای هالیوود در حال انجام دادن آن است. سینمای بعد از انقلاب اسلامی توانست با چرخش180 درجه‌ای نسبت به دوره قبل خود را با ایدئولوژی جدید جامعه تطبیق دهد و به ابزار مناسبی برای ترویج و اشاعه آن تبدیل شود. سینمایی که از دل مخروبه‌های فیلم‌فارسی‌های بی‌هدف و ولنگار بلند شده بود، اکنون به سینمایی بامعنا، معرفت‌ساز و جریان‌ساز تبدیل شده است، هر چند با توجه به آزادی‌ای که در سینمای بعد از انقلاب برای فیلمسازان قائل بوده‌اند تعداد بی‌شمار و قابل توجهی از آثار مخالف ایدئولوژی حاکم و مسلط نیز تولید شده است که این خود به پویایی سینما و مهم‌تر از آن به پویایی جامعه منجر شده است.
با تغییر رژیم و حکومت مسلط در ایران به واسطه انقلاب اسلامی، شاهد تغییرات فرهنگی - مذهبی - سیاسی و ایدئولوژیک بسیار عمیقی در سطح جامعه بودیم که این امر در بدنه سینما نیز اثرگذار بوده که منجر به تولد «سینمای انقلابی» می‌شود؛ سینمایی که با دیدی مذهبی و انقلابی به مسائل مختلف جامعه و بین‌الملل می‌پردازد و آنها را با روایتی جذاب در پرده سینما به تصویر می‌کشد. به طور قطع سینمای دفاع‌ مقدس و به تعبیر بالاتر، سینمای مقاومت مولود و فرزند اصلی انقلاب اسلامی است که دل در گرو اهداف و آرمان‌های انقلاب اسلامی داشته و همین امر منجر شده که به خارج از مرزهای جغرافیایی کشور کشیده شود و با اشاعه فرهنگ و ایدئولوژی انقلاب اسلامی، سهم بالا و بسزایی در مرجع قرار گرفتن انقلاب اسلامی در بین ملت‌های منطقه ایفا کند.
در حال حاضر سینما خط مقدم جبهه و مهم‌ترین جنگ‌افزار کشورهای دنیا در جنگ ایدئولوژیک برای تضمین برتری و بقا در مناسبات و معادلات جهانی است. شاید به تعبیری بتوان گفت سینما دیگر بیشتر از آنکه صرفا یک هنر، سرگرمی و صنعت باشد، یک استراتژی برای تولید، اشاعه و تسلط ایدئولوژی کشورهاست. در حال حاضر سینما به میدان جنگ کشورهای مدعی حکومت بر دنیا تبدیل شده که به نوعی یادآور دوران جنگ سرد بین بلوک شرق و بلوک غرب است؛ امری که آمریکا سال‌های درازی است از آن بهره می‌برد. شاید به همین دلیل است که غالبا گفته می‌شود سینمای هالیوود خط مقدم پنتاگون و کاخ سفید در جنگ ایدئولوژیک است!
در جبهه مقابل سینمای ایدئولوژیک آمریکا و اروپا، سینمای مقاومت ایران، روسیه، چین و کشورهای ضدامپریالیستی وجود دارد. سینمای مقاومت روسیه عموما درباره حوادث جنگ دوم جهانی و استقامت این کشور در مقابل اشغال است؛ سینمای مقاومت چین نیز بیشتر حول جنگ شبیه‌جزیره کره و نبرد این کشور با آمریکاست که از مهم‌ترین‌های آنها می‌توان به «نبرد در دریاچه چانگ جین» و «تک‌تیرانداز» اشاره کرد که نبرد مستقیم ارتش و کمیته‌های مردمی چین با سربازان آمریکایی و شکست دادن آنها را به تصویر می‌کشد.
بازار

ایران پرسمان

سینمای کشورهای ضدامپریالیستی به قضیه قیام و انقلاب مردم این کشورها علیه آمریکا و حکومت‌های دیکتاتور و دست‌نشانده این کشور می‌پردازد، سینمای ایران نیز به جنگ تحمیلی از سوی حزب بعث عراق و کشورهای عراق و مقاومت مردم ایران در برابر این تهاجمات می‌پردازد.
در حوزه جشنواره‌های سینمایی برای ترویج گفتمان مقاومت، نگاه و چشم امید همه به جشنواره فیلم فجر بود که بتواند با برقراری ارتباط با سینماگران حوزه مقاومت کشورهای ضدامپریالیستی و ضدسرمایه‌داری غرب به ترویج فرهنگ و گفتمان مقاومت بپردازد اما این جشنواره در سال‌های اخیر از اهداف و آرمان‌های اولیه خود به مقدار بسیار زیادی دوری گزیده است تا آنجا که دیگر کمتر نشانه‌ای از هویت و اصالت ایرانی در آن به چشم می‌خورد، هر چند امیدواریم این جشنواره با ریل‌گذاری و سیاست‌گذاری‌های فرهنگی درست، بجا و به‌موقع به جایگاه اصلی خود بازگردد.
اما در حال حاضر جشنواره سینمای مقاومت به مرور بذر امید را در دل‌ها کاشته که می‌تواند یک ائتلاف سینمایی بین‌المللی در جهت وحدت کشورهای حوزه مقاومت و علیه سینمای ایدئولوژیک جبهه سرمایه‌داری غرب و آمریکا ایجاد کند. هر چند این جشنواره هنوز در ابتدای راه است و ممکن است از شناخت و پختگی لازم برخوردار نباشد اما حضور آثاری از 40 کشور جهان در جشنواره امسال فیلم مقاومت نویدبخش و امیدوار‌کننده است اما به نظر می‌رسد برای تقویت این جایگاه باید اولا این جشنواره به جای هر 2 سال یک بار به صورت سالانه برگزار شود و دوم، همه دستگاه‌های فرهنگی کشور پای کار این جشنواره برای جهانی کردن گفتمان مقاومت بیایند.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/620784/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بورسی‌ترین استان‌های ایران کدامند؟

تصویب شرایط صدور مجوز واردات بنزین ویژه در هیئت مقررات زدایی

افزایش قیمت‌ها در بازار طلا و سکه؛ دلار درجا زد

نشر شاهد در خط مقدم ترویج فرهنگ ایثار و شهادت ایستاده است

داستانک/ آن که تسلیم نشد!

رونمایی از زندگی‌نامه شهید قاسم سلیمانی به زبان قزاقی

فاز دوم موزه دفاع مقدس نیروی زمینی ارتش افتتاح شد

هشدار روح‌الامینی به آمریکا: کاری نکنید هشتگ «یواش یواش» را در قانون‌گذاری جاری کنیم

نویسنده کتاب در معیت پرزیدنت: فردی رأی بدهد و بعد هشتگ بزنم پشیمانم، سوسول بازی است

اقدام نماینده ایرانی‌تبار کنگره آمریکا درباره نام خلیج فارس

پاسخ یک نماینده به جنجال اخیر میرسلیم؛ نماینده‌های مجلس رشوه می‌گیرند؟

ابطحی: آقای پزشکیان! یک تکانی به کابینه‌تان بدهید

پذیرایی از رئیس جمهور آمریکا با سنت قدیمی عربستانی؛ ترامپ قهوه گرفت اما نخورد!

آنکارا: اطلاعی از سفر ترامپ به استانبول برای مشارکت در مذاکرات صلح اوکراین نداریم

انتقاد مادورو از جنگ‌طلبی سران کشورهای غربی

اذعان رسانه آمریکایی بر دیپلماسی قلدرمآبانه ترامپ در خاورمیانه

نتانیاهو: دولت بایدن مانع اجرای کامل ماموریت ما شد

واشنگتن‌پست: اسرائیلی‌ها از شکاف میان ترامپ و نتانیاهو هراس دارند

سکوت آلمان در برابر ارسال احتمالی موشک‌های تاروس به اوکراین

اذعان نتانیاهو به تخریب عامدانه منازل در غزه

سرمقاله شرق/ در ناامیدی بسی امید است

سرمقاله جام جم/ تأثیر مدیریت اجرایی آیت‌ الله رئیسی بر ارتقای حکمرانی

هشدار استاندارد نسبت به استفاده از لبنیات سنتی

ثبت‌نام 93 هزار مستاجر برای وام وام ودیعه مسکن

ضرب المثل/ به مرگ می‌گیره تا به تب راضی بشه!

شفق قطبی چیست و چطور به وجود می‌آید؟

رونمایی از «تاریخ تحلیلی ورزش‌های باستانی و کشتی پهلوانی»

لاریجانی: مناقشه ما با آمریکایی‌ها مناقشه حقوقی نیست؛ آنها مبنای‌شان زور است

توضیحات خانم سخنگو درباره همکاری اقتصادی بابک زنجانی با دولت

بیانیه عربستان درباره سفر ترامپ به این کشور

آمریکا فروش هلیکوپترهای ترابری نظامی به امارات را تایید کرد

سی‌ان‌ان: آزادی عیدان الکساندر منجر به مذاکرات فوری برای پایان دادن به جنگ غزه می‌شود

جزئیات تلفات پاکستان در جنگ 4 روزه با هند

هشدار خطیب مسجد الاقصی درباره اقدامات تحریک‌آمیز صهیونیست‌ها

مردم غزه برای پختن غذا مجبور به سوزاندن کفش و لباس هستند

دستاوردهای سه‌گانه حماس در مذاکرات مستقیم با آمریکا

درگیری‌های مسلحانه در طرابلس لیبی و کشته شدن یک فرمانده ارشد امنیتی

استقبال بن‌ سلمان از ترامپ در فرودگاه ملک خالد

وداع «پ‌ک‌ک» با اسلحه

سرمقاله همشهری/ نویسندگان نیاز به حمایت رسانه دارند

اختیارات مدیریت مصرف برق به استانداران واگذار شد

تعرفه‌های جدید آب ابلاغ شد؛ مصرف تا سقف الگو یارانه‌ای است

حکمت/ پذیرش حق از دیندارى است

قورباغه‌های ظریف چگونه از انقراض عامل نابودی تی رکس جان سالم به در بردند؟

سخنگوی کرملین: روابط با ایران بُرد - بُرد است

چینش عملیاتی جدید در جزایر نازعات خلیج فارس

سخنان جنجالی «نتانیاهو» در یک نشست غیر علنی

مسکو: نقشه‌های اروپا با «شکست کامل» به پایان رسید

هشدار درباره استفاده امنیتی و جاسوسی "اسرائیل" از کمک‌های غزه

دبیرکل سابق ناتو: تهدید ترامپ برای تصاحب گرینلند مایه نگرانی است