ایران پرسمان

آخرين مطالب

امید به تغییر وضع موجود تحلیل روز

امید به تغییر وضع موجود
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - صبح نو /متن پیش رو در صبح نو منتشر شده و انتشار آن به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
با نزدیک شدن به انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری، بازار تحلیل‌ها و گمانه‌زنی‌ها درباره میزان مشارکت مردم داغ شده است. در این میان، مراکز افکارسنجی متعددی مشغول کار هستند تا بتوانند تمایلات سیاسی و اجتماعی مردم و میزان گرایش آن‌ها به نامزدها و در نتیجه میزان مشارکت را به شکل کمی و نموداری به تصویر بکشند. یکی از این مراکز که نتایج آن معمولا از اعتبار بالایی برخوردار است، مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران(ایسپا) است. بررسی‌های این مرکز نشان می‌دهد که سیدابراهیم رئیسی در میان نامزدهایی که بیشترین توجهات به آن‌ها وجود دارد، وضعیت بسیار بهتری دارد. همچنین برآیند افکارسنجی های ایسپا گویای آن است که به تدریج و با نزدیک شدن به 28‌خرداد یعنی روز برگزاری انتخابات، آگاهی و تمایل مردم به مشارکت در حال افزایش است.
مردم چقدر اخبار انتخابات را دنبال می‌کنند؟
یکی از موارد بررسی ایسپا، پیگیری اخبار ثبت‌نام نامزدهای انتخاباتی بوده است. در این افکارسنجی از پاسخگویان پرسیده شده است که «شما تا چه حد اخبار مربوط به ثبت‌نام چهره‌های سیاسی برای انتخابات را پیگیری می‌کنید؟». در پاسخ، 36.4‌درصد پاسخگویان گفته‌اند که اصلا اخبار ثبت‌نام کاندیداها را دنبال نکرده‌اند، 23.7‌درصد کمی و 26.6‌درصد تا حدی پیگیر اخبار ثبت‌نام کاندیداها بوده‌اند. افرادی که در حد زیاد اخبار مربوط به انتخابات را پیگیری کرده‌اند، 13.3‌درصد پاسخگویان را تشکیل می‌دهند. یکی دیگر از موارد بررسی شده در ششمین موج از نظرسنجی‌های انتخاباتی ایسپا در روزهای 27‌تا 30‌اردیبهشت‌ماه‌1400، میزان اطلاع مردم از زمان انتخابات ریاست جمهوری بوده است. در این بررسی، از پاسخگویان پرسیده شده که «آیا می‌دانید این انتخابات در چه ماهی برگزار شد؟»
 بر این اساس، 70.3‌درصد شهروندان از زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری پیش رو اطلاع داشته‌اند؛ در مقابل 29.7‌درصد پاسخگویان یا نمی‌دانسته‌اند این انتخابات در چه ماهی برگزار می‌شود یا به ماه‌های دیگری غیر از خرداد اشاره کرده‌اند. بر‌اساس بررسی‌های این افکارسنجی، نتایج از افزایش تدریجی آگاهی شهروندان از زمان برگزاری انتخابات در پایان اردیبهشت حکایت دارد.
صداوسیما در صدر توجه مردم
یکی از مباحث همیشه مطرح درباره سازمان صداوسیما این بوده که نهاد مزبور طی سال‌های گذشته، مخاطبان خود را از دست داده و مردم، اخبار را از طرق مختلف غیر از این سازمان دنبال می‌کنند. نتایج افکارسنجی ایسپا اما نشان می‌دهد که بخش قابل توجهی از پاسخگویان، اخبار انتخاباتی را همچنان از مجرای صداوسیما پیگیری می‌کنند. ایسپا در آخرین افکارسنجی خود، از پاسخگویان خواسته تا بگویند به‌طور کلی اخبار مربوط به انتخابات را بیشتر از چه طریقی دنبال می‌کنند. مطابق نتایج به دست آمده، 52.6‌درصد از طریق صداوسیما و 36.8‌درصد از طریق فضای مجازی اخبار مربوط به انتخابات را دنبال می‌کنند. همچنین 5.5‌درصد از پاسخگویان، از طریق گفت‌وگو با دوستان و آشنایان و 3.5‌درصد از طریق شبکه‌های ماهواره‌ای این اخبار را پیگیری می‌کنند. 
میزان تمایل به مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری
یکی از مباحث داغ این روزها درباره میزان مشارکت مردم در انتخابات است. برخی ناظران تحلیل می‌کنند که متغیرهای مختلفی از جمله مشکلات اقتصادی و شیوع کرونا، باعث شده‌اند که فضا و شور انتخاباتی همچون سال‌های قبل کشور را در برنگیرد. ایسپا در همین باره از شهروندان پرسیده که «شما برای شرکت در این انتخابات چه تصمیمی گرفته‌اید؟» بر‌‌اساس برآیند نتایج به دست آمده(از شهریور‌99 تا‌30 اردیبهشت‌1400) 43.7‌درصد کل پاسخگویان گفته‌اند قطعا در انتخابات ریاست جمهوری شرکت خواهند کرد و 9.3‌درصد گفته‌اند به احتمال زیاد شرکت خواهند کرد. براساس آنچه ایسپا اعلام کرده، در برآورد میزان واقعی مشارکت در انتخابات متغیرهای متعددی از جمله محافظه کاری برخی پاسخگویان در نظرسنجی تلفنی، تعداد پاسخگویانی که با پرسشگران همکاری نمی‌کنند و نسبت تقریبی مشارکت کسانی که گفته‌اند احتمالا در انتخابات شرکت نخواهند کرد مؤثر است؛ میزان مشارکت در انتخابات تا پایان اردیبهشت‌ماه، 43‌درصد است.
امید مردم به تغییر وضعیت موجود
همانطور که گفته شد، وضعیت بد اقتصادی معمولا جزو مهم‌ترین دلایلی برشمرده می‌شود که جلوی همه‌گیری فضای انتخاباتی در کشور را گرفته است. این عامل مهم، در نظرسنجی‌های اخیر ایسپا نیز در صدر قرار گرفته است. 
ایسپا از پاسخگویانی که گفته‌اند هنوز تصمیمی برای مشارکت در انتخابات نگرفته‌اند، گویه هایی را پرسیده که بر‌اساس نتایج به دست آمده، پاسخگویان به گویه «شرکت نمی‌کنم چون وضعیت اقتصادی بد است» با 64.4‌درصد، رأی نخست را داده‌اند. همچنین گویه «شرکت نمی‌کنم چون هر کسی انتخاب شود چیزی عوض نمی‌شود» با 61.5‌درصد، در رده دوم قرار گرفته است. با وجود این، بیش از نیمی از پاسخگویان ایسپا معتقد هستند که فرد یا افرادی وجود دارند که می‌توانند مسائل کشور را حل کنند. ایسپا از کسانی که اخبار مربوط به ثبت‌نام نامزدهای انتخابات را پیگیری کرده‌اند پرسیده که «فکر می‌کنید در بین کاندیداهایی که ثبت نام کرده‌اند، فردی یا افرادی باشند که بتوانند مسائل کشور را حل کنند؟» 51.5‌درصد به این پرسش پاسخ مثبت داده‌اند، 32.4‌درصد گفته‌اند در میان افرادی که ثبت‌نام کرده‌اند کسی نیست که بتواند مسائل کشور را حل کند و 16.1‌درصد در پاسخ به این سؤال اظهار بی‌اطلاعی کرده‌اند. نکته مهم در این بخش از افکارسنجی این است که از میان کسانی که فکر می‌کنند در بین کاندیداها افرادی هستند که قادر به حل مشکلات کشور باشند، 80.5‌درصد گفته‌اند که قطعا یا به احتمال زیاد در انتخابات شرکت خواهند کرد. 
رئیسی در صدر
ایسپا علاوه بر این موارد، به‌طور موردی نیز درباره نامزدها نظرسنجی کرده است. نتایج کلی این افکارسنجی از فاصله 27‌اردیبهشت تا 30‌اردیبهشت نشان می‌دهد که رئیسی با درصد بالا نسبت به لاریجانی، جهانگیری و پزشکیان، در رده اول قرار دارد. در یکی از سؤالات مطروحه، پرسیده شد که در شرایطی که فقط ابراهیم رئیسی و مسعود پزشکیان در انتخابات حضور داشته باشند، 55.7درصد از افرادی که گفته‌اند قطعا یا به احتمال زیاد در انتخابات شرکت می‌کنند، به ابراهیم رئیسی و 4.2‌درصد آن‌ها به مسعود پزشکیان رأی می‌دهند. در دوگانه رئیسی-لاریجانی هم 55.3درصد از افرادی که گفته‌اند قطعا یا به احتمال زیادی در انتخابات شرکت می‌کنند، به رئیسی و 8‌درصد از آن‌ها گفته‌اند به لاریجانی رأی می‌دهند. در دوگانه رئیسی-جهانگیری هم دست بالاتر با رئیسی است. 57.1‌درصد از افرادی که اعلام کرده‌اند در انتخابات قطعا یا به احتمال زیاد شرکت می‌کنند، به رئیسی و 4.8‌درصد از همین افراد به جهانگیری رأی می‌دهند.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/291016/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جنجال میرسلیم، سر فروشندگان ساعت پتک‌فیلیپ را شلوغ کرد!

درگیری‌ نیروهای مقاومت پس از یورش اشغالگران رژیم صهیونیستی

حمله «کیهان» به ظریف: برای توجیه خام‌اندیشی برجامی قرآن را تحریف نکنید!

بزهای کوهی که قوانین فیزیک را به تمسخر می‌گیرند!

رازگشایی از پدیده‌های شگفت‌انگیز غوطه‌ور در آسمان!

بخشی از کتاب/ برای مراوده‌داشتن با این فرد تجدیدنظر کنید

زلنسکی خط و نشان کشید؛ اوکراین مسدود شود قیمت مواد غذایی در جهان بالا می‌رود

رئیس مجلس: ما مدیران سالی 104 میلیارد دلار ثروت کشور را هدر می‌دهیم

امیرعبداللهیان: همچنان به صورت جدی مسیر خنثی سازی تحریم‌ها را دنبال خواهیم کرد

امارات متحده عربی رئیس دوره‌ای شورای امنیت شد

چشم اندازی زیبا از طبیعت بهاره قله دماوند در روستای ناندل

پاسخ ایران به دعوت اردوغان از رئیسی برای شرکت در مراسم تحلیف

برجام در مسیر احیا؟!

بورل، دلواپسِ کوزوو شد

بن سلمان به اردوغان زنگ زد

انقلاب 60ساله شد، پیر خمین بود و مراد جهان شد

سند پنتاگون درباره حمله به ایران در دست ترامپ!

محرمانه آمریکایی در عمان

تقویم تاریخ/ تصویب اساسنامه فرهنگستان ایران در هیئت وزیران

امیرعبداللهیان: همچنان به صورت جدی مسیر خنثی سازی تحریم‌ها را دنبال خواهد کرد

ترامپ در یک قدمی «گیم اُوِر» شدن قرار گرفت

امیرعبداللهیان به کیپ تاون رفت

تقدیم رونوشت استوارنامه‌ سفرای جدید هند و بنگلادش به امیرعبداللهیان

پیام مهمِ محمود عباس برای رییس‌جمهور الجزایر

تفال/ مژده ای دل که دگر باد صبا باز آمد

آخرین وضعیت لوایح «برنامه هفتم» و «عفاف و حجاب»

آماری وحشتناک از تعداد کشته‌شدگان در بمباران پایتخت سودان

حمله «کیهان» به «خاتمی»: خیانت سران فتنه در مجالس ختم بخشوده نمی‌شود

با این دستکش می‌توانید واقعیت مجازی را لمس کنید!

هنری که هواخواهش کم شده است

روایت یک دیپلمات پیشین از چالش‌های پیش روی ایران و مصر برای گسترش روابط

هدیه تسلیحاتی ایتالیا به عربستان

کره شمالی دست‌بردار نیست؛ ماهواره نظامی دیگری در راه است

گزینه «مخالفان» برای ریاست‌جمهوری لبنان کیست؟

سرمقاله تعادل/ مصایب دستکاری در آمارها

سرمقاله آفرینش/ جهت رفع مشکلات ، باید درآمدهای ارزی را به روز دریافت کنیم

سرمقاله آفتاب یزد/ دیوار کوتاه خبرنگار

سرمقاله ایران/ هوش مصنوعی چیست؟

سرمقاله دنیای اقتصاد/ مدیریت جمعی اقتصادمحور در هیروشیما

سرمقاله اعتماد/ مساله آب هیرمند چیست؟

سرمقاله اطلاعات/ اقدامی دیر، اما باارزش

سرمقاله شرق/ انقلاب عاری از خشونت

سرمقاله وطن امروز/ همه منتظر سورپرایز موشکی ایران

سرمقاله کیهان/ از دیده نیامده بود که از دل برود!

سرمقاله خراسان/ از «مفاتیح الحیات» تا حجاب

تحقق"جهش سرمایه گذاری و صادرات" دو پروژه مهم در مناطق آزاد

مایه خرسندی است که یکی از جوانان شایسته و موفق سکاندار منطقه کیش شده است

بازدید مرتضوی از ایستگاه راه‌آهن و قطار شهری شهرستان ‌پیشوا

قیام 15 خرداد روز دفاع از مرجعیت اسلامی بود

تاکید سرهنگی بر مسائل معیشتی، فرهنگی و سرمایه گذاری در کیش