ایران پرسمان

آخرين مطالب

خشم طالبان از نشست مسکو ‌ تحلیل روز

خشم طالبان از نشست مسکو ‌
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - شرق /متن پیش رو در شرق منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
‌حکومت طالبان از نشست مخالفان خود که در مسکو برگزار شد، انتقاد کرد و از کشورهای همسایه افغانستان خواست در میان افغان‌ها «فتنه» ایجاد نکنند. ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان، به تلویزیون طلوع‌نیوز گفت: «بعضی کشورها می‌خواهند «مهره‌های سوخته» را دوباره زنده و ایجاد فتنه کنند». او در ادامه با بیان اینکه روسیه نباید در امور کشورهای دیگر دخالت کند، گفت که طالبان اعتراض خود را به مسکو منتقل کرده است.
بازار
روز پنجشنبه، نشستی با عنوان «افغانستان در میان گذشته و آینده» در مسکو و با حضور مخالفان طالبان برگزار شد. حزب «روسیه عادل» که میزبان این نشست بود، 20 درصد کرسی‌های پارلمان روسیه را در اختیار دارد. نشست مخالفان طالبان در حالی در مسکو برگزار شد که در 29 سپتامبر، نمایندگان کشورهای منطقه برای بررسی وضعیت افغانستان در پنجمین نشست «فرمت مسکو» در شهر قازان، مرکز جمهوری تاتارستان روسیه، گردهم آمده‌ بودند. امیرخان متقی، وزیر خارجه طالبان، یکی از شرکت‌کنندگان در پنجمین نشست «فرمت مسکو» بود. احمد مسعود، رهبر «جبهه مقاومت ملی افغانستان»، در سخنانی در نشست «افغانستان در میان گذشته و آینده» گفت کشورش در دو سال گذشته و با تسلط طالبان در «یک سیاه‌چاله خفقان‌آور و بن‌بست تاریک» فرو رفته است. در کنار مسعود، شماری دیگر از چهره‌های ضد طالبان مانند محمد محقق، رهبر حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان، فوزیه کوفی و شکریه بارکزی، اعضای پیشین پارلمان افغانستان در این نشست حاضر بودند. محقق در این نشست وضعیت هزاره‌های افغانستان را «تراژیک‌» توصیف کرد و گفت هزاره‌های افغانستان هم‌زمان با «تبعیض قومی و مذهبی» مواجه هستند. او گفت که در دولت جمهوری افغانستان، هزاره‌های این کشور حدود «20 تا 25 در صد» از قدرت سیاسی را در دست داشتند، اما در حال حاضر حتی یک وزیر هزاره هم وجود ندارد و علاوه بر این، دولت طالبان فقه جعفری را به صورت رسمی حذف کرده است. نماینده ایران نیز در نشست مسکو اگرچه از طالبان برای تأمین امنیت در افغانستان تمجید کرد، اما گفت آنها اقدام قابل قبولی برای تشکیل حکومت فراگیر با حضور همه اقوام و گروه‌های سیاسی افغانستان انجام نداده‌اند. در همین راستا، تهران بر آمادگی این کشور برای میزبانی نشستی برای بحث درباره تشکیل حکومت فراگیر در افغانستان تأکید کرد. ‌مخالفان طالبان که در نشست مسکو حاضر بودند، خواستار حمایت کشورهای منطقه و جهان برای رسیدن به «یک راه‌حل» برای حل بحران افغانستان شدند. مسعود در این نشست پیشنهاد داد برای مشخص‌کردن نوع نظام سیاسی در افغانستان از گزینه «همه‌پرسی» استفاده شود.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1067228/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

وزیر نفت از تسریع فرآیند جذب سرمایه‌گذاری در بخش بالادستی صنعت نفت خبر داد

بیت‌کوین به کانال 100 هزار دلار بازگشت

ببینید که ژاپنی ها ساختمان هاشون رو چجوری تخریب می‌کنند!

چه خوبه که ما امام رضا داریم...

کشف ماهواره ناسا درباره انتشار اشعه ایکس از سیاه‌چاله

روزگار از من گرفت

قالیباف: من هیچ وقت با مذاکره مخالف نبودم/ مگر می‌شود بدون دنیا زندگی کرد

ماجرای نقشه‌ نصب شده بر دیوار اتاق رئیس دستگاه دیپلماسی کویت از زبان سفیر پیشین ایران

فرمانده کل ارتش: ارتقاء توان عملیاتی و حفظ آمادگی رزمی رسالت اصلی نیروهای پدافندی است

قصد ترکیه برای افزایش مبادلات با عراق تا 30 میلیارد دلار

پوتین در میدان سرخ: روسیه سدی شکست‌ناپذیر در برابر نازیسم خواهد بود

در بحبوحه درگیری با پاکستان؛ هند «اس-400» مستقر کرد

پرنده‌های آهنین چینی بازار هواپیماهای نظامی را به هم ریخت؛ داستان چیست؟

افشای دیدار نامتعارف وزیر امور راهبردی اسرائیل با ترامپ در کاخ سفید

نرخ مالیات و عوارض ارزش افزوده انواع سیگار اعلام شد

طلای جهانی افزایشی ماند

چشم های جالب این حشرات را ببینید

پلیس خودروی متخلفان را با لیفتراک می‌برد!

ما همه مدیون امام رضا(ع) هستیم؛ هم در دنیا و هم در آخرت

کارمای آبی؛ هشت‌پا یک غواص را خفه کرد

شاعرانه/ رفت عمر من از دست من

توضیحات بقائی در مورد سفر عراقچی به عربستان و قطر

قالیباف: هیچ‌کس مخالف ارتباط با دنیا نیست

واکنش زینب سلیمانی به ماجرای ترامپ و نام خلیج فارس

استقبال پوتین از رؤسای جمهور چند کشور در مراسم رژه «روز پیروزی»

آزار جنسی خاخام صهیونیست به دخترانش رسوایی به بار آورد

برنامه پوتین و شی برای تضعیف دلار

حضور بیش از 11 هزار نظامی در مراسم رژه «روز پیروزی» مسکو

چرا یک توافق هسته‌ای جدید به نفع مسکو است؟

رشد 12 درصدی ارزش سهام در بورس تهران

متقاضیان واحدهای مسکن ملی بخوانند

سوئیس در یک روز بارانی

حب امیرالمومنین علیه السلام

درهای خیر در کلامِ استاد فاطمی نیا

«آرامشم امام رضا» با نوای کربلایی‌محمدرضا نوشه ور

سقوط کاوشگر قدیمی شوروی روی زمین،«سقوط معمولی» نخواهد بود

واکنش نمایندگی ایران در سازمان ملل به گزارش‌های ساختگی پیرامون سایت ادعایی هسته‌ای

عراقچی: استخدام یک فرقه منحرف توسط نتانیاهو برای انتشار اطلاعات مثلا ترسناک، نشانه کمال استیصال است

تولید بمب گرما-هسته‌ای جدید در آمریکا علیرغم شعارهای ترامپ

رایزنی‌های جدید روسیه و آمریکا برای عادی‌سازی روابط

حملات موشکی هند به پاکستان از دریای عرب

جواب امام هادی(ع) برای 4 مشکل شخص گرفتار

سیستم ایمنی باعث ایجاد ترس می‌شود و روانگردان‌ها این واکنش را مسدود می‌کنند

روزی شلوغ البته نه برای همه!

آکسیوس: مذاکرات ایران و آمریکا یک‌شنبه برگزار می‌شود

چشم‌پوشی آمریکا از پیش‌شرط عادی‌سازی روابط عربستان با تل‌آویو

رهگیری موشک‌ها و پهپادهای پاکستان توسط هند

گفتگوی زلنسکی و ترامپ درباره آتش‌بس 30 روزه در جنگ اوکراین

وعده یک و نیم ساله برای تکمیل راه‌آهن چابهار ـ زاهدان

ساعت کاری جدید بانک‌ها اعلام شد