ایران پرسمان

آخرين مطالب

این بار «باهنر» سیبل تندروها شد تحلیل روز

این بار «باهنر» سیبل تندروها شد
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - آرمان ملی /متن پیش رو در آرمان ملی منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
حمید شجاعی| مروری بر کنشگری سیاسی اصولگرایان در مقاطع مختلف انتخاباتی نشان می‌دهد که آنها در هر دوره‌ای با معضل و مشکل تشتت، تفرق و چنددستگی مواجه بوده‌اند و کمتر شاهد این مساله بوده‌ایم که اصولگرایان به‌راحتی به یک اجماع و یکدستی جریانی برسند.
انتخابات ریاست جمهوری سال 92، مجلس سال 94 و ریاست جمهوری و شوراهای سال 96 بخشی از عدم وحدت و انسجام در جریان اصولگرایی بوده است. حتی انتخابات سال 98 نیز که در غیاب جریان رقیب برگزار شد و شورای ائتلاف و جبهه پایداری در یک ائتلاف شکننده نیز نتوانستند وحدت کنند. همین مساله است که طی سال‌ها این پرسش در میان همه اصولگرایان وجود دارد که چرا با وجود چهره‌های بزرگی که می‌توانند محور وحدت اصولگرایان باشند بازهم شاهد اختلاف و چنددستگی در این جریان هستیم و هر کسی ساز خود را کوک کرده و می‌زند. چنانکه حضور چهره‌هایی چون مرحوم آیت‌ا... مهدوی کنی و مرحوم عسگراولادی که خود اصولگرایان معتقد به وحدت‌ساز بودن آنها بودند نیز نتوانستند آن‌طور که باید همه اصولگرایان را دور هم در قالب یک کل واحد جمع کنند. با این حال اگر سال‌ها و دهه‌های گذشته اختلافات درونی اصولگرایان وجود داشت شاید در اختلاف میان دو چند مجموعه یا حزب خلاصه می‌شد، اما به جرأت می‌توان گفت که امروز اصولگرایان پراختلاف‌ترین و چنددسته‌ترین دوران سیاسی خود می‌گذرانند و سخن از وحدت برایشان بیش از هر دوره‌ای به یک سراب و رؤیا می‌ماند. چه اینکه شورای ائتلاف (شانا)، شورای وحدت، جبهه پایداری، شبکه راهبردی یاران انقلاب (شریان)جبهه پیروان خط امام و رهبری، حزب مؤ‌تلفه اسلامی، جامعه اسلامی مهندسان و... هر کدام به نوبه خود برنامه‌های مشخصی برای انتخابات پیش رو دارند و حداقل در چند مجموعه نشانی از وحدت دیده نمی‌شود. آنچه مسلم است امروز جریان پایداری با محوریت صادق محصولی و شریان که به‌نظر می‌رسد از سوی مهرداد بذرپاش وزیر راه دولت رئیسی حمایت می‌شود ساز خود را برای انتخابات دارند و اساسا کاری هم به وحدت با سایر جریانات اصولگرا ندارند. نگاهی به مواضع این دو مجموعه به‌ویژه پایداری‌ها این مهم را روایت می‌کند که آنها درصدد تصاحب مجلس و حاکم کردن نوع تفکر خالص‌سازانه خود بر مجلس و سایر دستگاه هستند. بسیاری از فعالان اصولگرا نیز بر این باورند که وحدت و اجماعی در بین اصولگرایان رخ نخواهد داد. چه اینکه چندی پیش محمد مهاجری در این خصوص به «آرمان ملی» گفته بود: امروز چیزی به‌نام تفکر اصولگرایی وجود ندارد و اینها صرفا تشکل‌های اصولگرا هستند که با تفکر اصولگرایی اصیل فاصله زیادی دارند.»
حمله‌های هدفمند خالص‌سازان
جریان خالص‌ساز هر کسی را که مخالف آرا و عقایدش ببیند مورد تخریب قرار می‌دهد و اساسا برایشان مهم نیست که طرف مقابل‌شان اصلاح‌طلب باشد یا اصولگرا، روحانی باشد یا باهنر و هر کسی که این رفتار را در نقد خالص‌سازان، پایداری یا نوع عملکرد هیأت‌های اجرایی در ردصلاحیت‌ها داشته باشد مورد هجمه آنها قرار می‌گیرد. چه اینکه اخیرا محمدرضا باهنر دبیر کل جامعه اسلامی مهندسان در گفت‌وگویی در خصوص نحوه عملکرد هیأت‌های اجرایی در ردصلاحیت‌ها گفته بود: «افرادی که در نظام خدمت کردند حتی اگر اصلا‌ح‌طلب باشند، یا جریان اصولگرایی و یا شخص باهنر را قبول ندارد و بر دولت آقای رئیسی نقد دارد این گناه نیست و این اتفاقا فعالیت سیاسی و سرزنده بودن است. اینکه یک نفر با دولت مشکل داشته باشد و صلاحیتش رد شود هیچ منطقی ندارد.» حال گویا این صحبت باهنر نیز به مذاق خالص‌سازان جبهه پایداری خوش نیامده و سخنگوی جبهه پایداری طی حمله‌ای به باهنر گفت: «آقای باهنر زیاد حرف این‌جوری می‌زند. وی یکبار گفت اینکه جبهه پایداری بگوید 50 درصد این لیست برای من این درست نیست و صددرصد دروغ است و یکبار در کل انتخابات ما این حرف را نزدیم. نمی‌دانم از چه جایگاهی حرف می‌زند و اصلا کی این را تعیین کرده برای این اظهارنظرها و کی این را قیم کرده که این‌ها جای خود دارد. مجید متقی‌فر بیان کرد: خودش رئیس می‌شود و برای خودش حکم می‌زند این آدم این‌جوری است. آقای باهنر وقتی یک جایی مورد پسندش نباشد راحت اتهام می‌زند. یک مورد مستند بیاورد کسی به‌دلیل مخالفت با دولت رد شده است. وی بازیگر یک نقشی شده و یک زمین بازی طراحی کردند و آنجا دارد کار می‌کند و مشغول آنجاست.» پر واضح است که اگر هر کس دیگری هم جای باهنر بود مورد هجمه و تخریب پایداری‌چی‌ها قرار می‌گرفت. چرا که اساسا ماموریت آنها تخریب افراد معتدل و میانه‌رو برای تاثیر‌گذاری در فضای سیاسی و انتخابات برای ترغیب مردم در جهت حضور و حمایت از آنهاست. حملات اخیر خالص‌سازان به حسن روحانی را نیز می‌توان در همین زمره قرار داد.
محصولی کجاها برج دارد؟
شائبه‌ها و ابهامات بسیاری در خصوص جبهه پایداری و حمایت‌های مالی از این جبهه طی چند وقت اخیر به وجود آمده و هر کسی از ظن خود به این مساله واکنش نشان داده است. در این خصوص یک فعال سیاسی اصولگرا، اظهار داشت: ثروت محصولی در جبهه پایداری موثر است، اما همه چیز نیست. آنچه باعث شکل‌گیری جبهه پایداری است، اولا سرمایه و ثروت محصولی نیست، بلکه مدار فکری و زاویه تفکری است که این‌ها به اسم انقلابی‌گری گرفته‌اند. منصور حقیقت‌پور، گفت: زمانی‌که این افراد متشکل شدند، برای زیرساخت رفتار سیاسی نیاز به پول داشتند که در این مسیر هم ثروت شخص آقای محصولی می‌تواند موثر باشد. وی افزود: یکی از نمونه‌ها بحث سوآپ نفت است. وقتی من استاندار اردبیل بودم و محصولی وزیر کشور، او به من خیلی فشار می‌آورد که این پرونده را جمع کنم؛ به‌موقع خواهم گفت چه کسانی در این پرونده بودند. نماینده سابق مجلس بیان کرد: وقتی ایشان به تهران آمد، به‌دلایلی که دلایل آن را نیز به موقع خواهم گفت در یک خانه 70 متری در سلسبیل مستاجر می‌شود. پس از این دوره، سوآپ یک رانت خیلی بزرگی بود که باعث ثروتمند شدن محصولی شد. وی گفت: این آقای متقی‌فر باید بگوید ثروتش را از کجا آورده است. این چهره نزدیک به علی لاریجانی بیان کرد: من می‌خواهم بدانم تعداد برج‌هایی که از رانت شهرداری تهران توسط محصولی ساخته شد چقدر بود و آیا وجوه قانونی آن را داده‌اند یا خیر؟ اگر این آمار را ندهند من نشان می‌دهم. حقیقت‌پور تاکید کرد: من یک سوال دیگر از جبهه پایداری دارم که شما با این همه وسعت جریانی، دفترتان کجاست؟ شما مدعی هستید که همه جا نیرو دارید، حساب بانکی‌تان را هم باید به مردم معرفی کنید که ورودی و خروجی جبهه پایداری چقدر است. اگر این افراد دوباره حرف‌های عجیب بزنند و مصاحبه کنند من صحبت می‌کنم.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1068914/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تصادف یک خودرو با خودروی برقی کودک یک‌ساله

توصیه خادم مهمان سرای غدیر برای خواندن یک دعای خاص در مشهد

نمایی زیبا از طبیعتِ تالش

آیین تعویض پرچم گنبد حرم مطهر رضوی

چگونه سال اولی‌ها را به حرم مطهر امام رضا (ع) می‌برید؟

نگاهی به گنجینه‌هایی که در موزه آستان قدس حرم رضوی

خاطره یک پزشک از شفا یافتن دو کودک نابینا از یک روستا

مداحی ابوالفضل مشکینی در صحن حضرت به مناسبت ولادت امام رضا (ع)

نمایی زیبا از تعویض پرچم گنبد امام رضا(ع)

چندتا لوکیشن در مازندران که تو بهار حتما باید ببینید

احتمال برخورد زباله فضایی به یک انسان چقدر است؟

شعرخوانی زیبای دکتر کاکاوند

تحلیل هاآرتص از وعده خبر بزرگ ترامپ درباره ایران

سفارت ایران در واتیکان، انتخاب پاپ جدید را تبریک گفت

ترامپ مجری «فاکس نیوز» را به عنوان دادستان فدرال پایتخت آمریکا معرفی کرد

آمریکا: قصد مداخله در مناقشه هند و پاکستان را نداریم

تلاش خاموش هند و پاکستان برای تنش زدایی در میانه‌ی موشک‌پراکنی

بی انصافی در نماز

شگفتی طبیعت؛ تخم‌گذاری حلزون غول‌پیکر از گردن

ارتفاعات رودبار در گیلان

علت انتخاب نام خانوادگی ایرانی برای فرمانده نیروی دریایی ارتش

ماجرای جالب یکی از خادمان مهمان سرای غدیر برای خادم شدن

سامانه ذخیره‌سازی انرژی بدون لیتیوم با عمر 25 سال معرفی شد

غزل زیبای سعدی

کمالوندی: ایران تنها کشوری نیست که غنی‌سازی دارد و در عین حال سلاح هسته‌ای ندارد

فشار شدید دولت آمریکا بر تل آویو برای رسیدن به توافق با حماس

انتقاد «بیل گیتس» از «ایلان ماسک»

وسایل نوستالژیک و قدیمی که حس خوبی به شما میدهد

وسیع ترین چشمه آب گرم جهان

بر فرازِ خلیج فارس

مکانی زیبا در قزاقستان

وقتی یوزپلنگ به مرغ‌های شاخدار درس پرواز می‌دهد!

لحظه ریزش دیوار روی یک آتش‌نشان

توضیح کامل امیر دریادار شهرام ایرانی درباره نام تاریخی خلیج فارس

جمله احساسی امیر دریادار شهرام ایرانی درباره خلیج فارس

سخنان ارزشمند دکتر قمشه ای

گفتگوی تلفنی گروسی با عراقچی

دیدار عارف با جمعی از اعضای حزب کارگزاران/ فائزه و محسن هاشمی هم بودند

انگلیس سنگین‌ترین بسته تحریمی علیه روسیه را اعمال کرد

استقبال چین از انتخاب پاپ جدید

رسانه های عبری: سفر وزیر دفاع آمریکا به اسرائیل لغو شد

سفیر آمریکا: تل آویو مسئول توزیع کمک‌ها در غزه نخواهد بود

آغاز عملیات اجرایی حفاری اکتشافی نفت در دریای خزر پس از سه دهه وقفه

نصری: هدف آشکار منافقین، تخریب اقدامات دیپلماتیک ترامپ با ایران است

چه شود آهویت باشم یا علی ابن موسی الرضا

برگ های پاییزی در استان شیگای چین

هرچی که دارمو امام رضا بهم داد

جزایر برمودا واقع در آتلانتیک شمالی

راز چشم‌های آبی فاش شد؛ همه به یک انسان اولیه اروپایی بازمی‌گردند

سخنان دلنشین دکتر کاکایی