ایران پرسمان

آخرين مطالب

ابداع پوشش‌هایی که دمای شهر‌ها را کاهش می‌دهند دانش و فناوری

ابداع پوشش‌هایی که دمای شهر‌ها را کاهش می‌دهند
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - آنا / دانشمندان چینی نوعی ماده جدید ابداع کرده‌اند که می‌تواند با پوشش ساختمان‌های شهری به کاهش دما و نیاز به دستگاه‌های خنک‌کننده کمک کند.
به نقل ازادونس ساینس نیوز، پژوهشگران دانشگاه سیتی هنگ کنگ، پوششی ابداع کرده اند که نه تنها در گرمای طاقت فرسای تابستان، ساختمان‌ها را خنک می‌کند، بلکه به رنگ خاکستری شهری نیز می‌افزاید. این پوشش‌ها می‌توانند اتکای مردم را به دستگاه‌های تهویه مطبوع پر مصرف، کاهش دهند.
این دانشمندان می‌گویند پوشش‌های جدید آنها قابلیت خنک کنندگی زیرمحیطی را دارد، رنگ‌های آن قابل تنظیم است و راه را برای راه حل‌های خنک کننده پایدار و چشم نواز هموار می‌کنند.

این ماده‌ی دولایه از یک لایه پایه سفید و لایه بالایی با فلورسانس رنگی تشکیل شده است و که به گونه‌ای ترکیب می‌شوند که رنگارنگ به نظر می‌رسد و در عین حال به کاهش دما تا 1.5 درجه سانتیگراد زیر دمای محیط کمک می‌کند تا در نهایت به خنک نگه داشتن محیط زندگی ما در دنیایی که هر روز گرمتر می‌شود کمک کند.
برای قرن ها، مردم کشور‌های گرمسیری، ساختمان‌های خود را سفید، رنگ می‌کردند تا از گرما جلوگیری کنند. سطوح سفید بازتاب خورشیدی بالایی دارند، به این معنی که بخش بزرگی از نور خورشید که به آنها برخورد می‌کند را منعکس می‌کنند. راه حل‌های با تاثیر بالا، کم هزینه و کاملاً پایدار برای مدیریت دما‌هایی مانند این اهمیت فزاینده‌ای خواهند داشت.
مجریان این پژوهش می‌گویند فناوری «خنک کننده تابشی غیرفعال» در طول روز می‌تواند ساختمان‌ها را بدون مصرف انرژی اضافی خنک کند، که می‌تواند نگرانی‌های مربوط به بحران انرژی جهانی و تأثیرات زیست محیطی آن را برطرف کند.
استفاده گسترده از رنگی که موجب خنک شدن ساختمان‌ها می‌شود، در صورت کنترل مباحث زیبایی شناسی، می‌تواند سریع‌تر اتفاق بیفتد، اما رنگ معمولا، بازتاب نور را به چالش می‌کشد چرا که رنگ مقداری نور را جذب و در نتیجه جسم زیرین را نیز گرم می‌کند.
فناوری جدید با ترکیب دو ماده سفارشی به بازتاب بالا و رنگ‌های زیبا دست می‌یابد: فسفر، ماده‌ای که نور خورشید را جذب و دوباره آن را به صورت نور مرئی در رنگ‌های خاص منتشر می‌کند و میکروکره‌های دی اکسید سیلیکون.
پژوهشگران چینی می‌گویند فسفر نقش مهمی در ایجاد رنگ و تبدیل نور دارد. تابش نور خورشید به فسفر موجب می‌شود فوتون‌هایی با طول موج‌های طولانی‌تر ساطع شود که به ظاهر رنگ مورد نظر کمک کرده و در عین حال تولید گرما را به حداقل می‌رسانند.
میکروکره‌های دی اکسید سیلیکون که هر کدام 200 برابر کوچکتر از نوک سوزن هستند، دو نقش را ایفا می‌کنند، نخست، بازتاب خورشیدی پوشش‌ها را بهبود بخشیده و دوم، آنها محیط الکترومغناطیسی اطراف فسفر‌ها را تغییر می‌دهند، که به آنها کمک می‌کند تا نور را سریعتر و کارآمدتر ساطع کنند؛ همه اینها عملکرد پوشش‌ها را برای خنک کردن افزایش می‌دهد.
خنک سازی محیط‌های شهری با خنک کننده تابشی
مناطق شهری به ویژه به دلیل پدیده‌ای موسوم به جزیره گرمایی شهری در معرض گرمای از حد هستند و به همین دلیل به استراتژی‌های خنک کننده مقرون به صرفه و پایدار نیاز دارند.
محققان می‌گویند با کاهش دمای سطح، به ویژه در ساختمان‌ها و زیرساخت‌های شهری، سرمایش غیرفعال می‌تواند به کاهش بار حرارتی کلی در مناطق شهری، بهبود آسایش حرارتی و کاهش نیاز به تهویه مطبوع کمک کند.
با این حال، قبل از آماده شدن این فناوری برای محیط شهری باید اقداماتی صورت پذیرد. در حال حاضر، یکی از موانع استفاده از این پوشش‌ها در موقعیت‌های واقعی، فقدان خاصیت ضد آب است، یک مشکل قطعی برای رنگ در فضای باز.
پژوهشگران معتقدند می‌توان از این پوشش‌ها در سطوح ساختمان، وسایل نقلیه و وسایل الکترونیکی استفاده کرد. یکی از مزایای این پوشش‌ها سازگاری آنها با سازه‌ها و مواد موجود است که معمولا در تولید استفاده می‌شود. آنها را می‌توان در بستر‌های مختلف، از جمله فلزات، پلاستیک و منسوجات، بدون نیاز به تغییرات قابل توجهی در فرآیند‌های ساخت، ادغام کرد.
افزایش رکوردشکن دما در سال‌های آینده مکرر، شدیدتر و طولانی‌تر خواهد شد. اقداماتی که ما برای کاهش و مدیریت تاثیر بر سلامت انسان انجام می‌دهیم نمی‌تواند به راه حل‌هایی تکیه کند که مشکل را تداوم می‌بخشد و نابرابری‌هایی مانند تهویه مطبوع را تشدید می‌کند.
شاید فناوری مانند این پوشش رنگی با قابلیت فلورسانس بتواند آینده را کمی روشن‌تر و خنک‌تر کند.
نتایج این تحقیقات در نشریه Advanced Optical Materials منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1130400/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نواختن زنگ آغاز معاملات بورس در سال جدید

بزرگترین مقاصد صادراتی ایران کدامند؟

تفال/ مزرع سبز فلک دبدم و داس مه نو

شنبه خورشیدگرفتگی داریم

وجود پشتکار یا شانس؟

عراقچی در گفتگو با همتای عراقی: کشورهای همسایه و دوست، مراقب فتنه‌انگیزی و تفرقه‌افکنی آمریکا باشند

واکنش «عراقچی» به تحولات اخیر ترکیه در گفتگو با «فیدان»

افشای تردیدهای معاون ترامپ درباره حمله به یمن

بمباران 2 پایگاه نظامی سوریه توسط رژیم صهیونیستی

پیام تسلیت نماینده ولی‌فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت پدر شهیدان والامقام «مزرعه»

تمام مال و اموالم رو فروختم!

خدا کارشو خوب بلده

این جور کاسب حبیب خداست

توصیه قرآنی؛ به بدهکار فشار نیارید

جزئیات گفتگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و ترکیه

رئیس‌جمهور در سفری غیررسمی به شهرستان مرند رفت

نقشه‌ مقام‌های ترامپ برای اخاذی از اروپا و مصر در ازای حمله به یمن

ماه چهارم 1403؛ ناکامی اصولگرایان، پیروزی پزشکیان

خرمشهر رو خدا آزاد کرد؛ نکته توحیدی آیه 17 سوره انفال

فلسفه جالب شکل گرفتن اعمال نماز در معراج پیامبر(ص)

به امام رضا (ع) پناه بردم

از فقر مطلق تا رونق مجدد طلافروشی!

انتقاد از رفتار بعضی از افراد منسوب به سلبریتی در جامعه

به آخوند صورتی گوش ندید!

تلاوت آیه «چشم زخم» توسط حامد شاکرنژاد

مریخ شگفت انگیز را ببینید!

داستانک/ کینه و اذیت شدن

حمله مجدد هوایی آمریکا به شمال یمن

شلیک دو موشک از غزه به سمت اراضی اشغالی

تلاوت تقلیدی اعجوبه نوجوان از استاد «بهتیمی»

وقتی سخنرانی یک روحانی در مجلس ختم طلافروش یزدی را دگرگون می‌کند!

خشن ترین برخورد خداوند در قرآن

روایت یک طلافروش؛ خدا سیلی محکمی بهم زد!

تلاوت دلنشین حامد شاکرنژاد

تلاوت شنیدنی سیدحسنین

بازگشت به زمین با کپسول دراگون

شعری زیبا برای افرادی که مهاجرت کردند!

دیدار سفیر جدید ایران با رئیس‌جمهور آلمان

سلیمی نمین: اگر ترامپ واقعاً می‌خواهد مذاکره کند باید به اشتباه خود اعتراف کند

جنتی: چمران منتقد فلسطینی‌ها بود

ترامپ با یک «پرتره» از خودش متنفر شد!

کاسبا خیلی مراقب باشن؛ هشدار قرآن درباره کم فروشی

سخن بزرگان/ برترین عمل در ماه مبارک رمضان

تلاوت تقلیدی اعجوبه نوجوان از مصطفی اسماعیل

تلاوت تقلیدی نوجوان اصفهانی از استاد «محمود رمضان»

تلاوت تقلیدی نوجوان اصفهانی از استاد «متولی عبدالعال»

تلاوت تقلیدی نوجوان اصفهانی از استاد «حصان»

رکوردشکنی فضایی ایران در سال 1403

داستانک/ سلام بدون نیاز

عکس یادگاری جالب پزشکیان با نوکیای ساده یک نوجوان