ایران پرسمان

آخرين مطالب

نیویورک‌تایمز: غزه به شرایط قبل از آتش‌بس بازگشته است اقتصاد روز

نیویورک‌تایمز: غزه به شرایط قبل از آتش‌بس بازگشته است
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا / چند هفته است که صهیونیست‌ها با ازسرگیری محدودیت‌های پیش از آتس‌بس و ممنوعیت ورود کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه، شرایط زندگی را دوباره مانند روزهای اوج جنگ، دشوار کرده است.
رسانه آمریکایی در گزارشی با اشاره به تشدید دشواری‌های زندگی و کمبود کالاهای اساسی در غزه، گزارش داد که رژیم اشغالگر دوباره محدودیت‌های پیش از آتش‌بس را از سر گرفته است.
به گزارش نیویورک‌تایمز، همزمان با ماه مبارک رمضان، نان، آب، گاز پخت‌وپز و سایر کالاهای اساسی در سراسر غزه کمیاب شده است.
از زمانی که آتش‌بس حماس و رژیم صهیونیستی در 19 ژانویه آغاز شد، چنین بازارهای خالی از کالا و صف‌های ناامیدکننده‌ای در غزه سابقه نداشت. این آتش‌بس که پس از 15 ماه درگیری حاصل شد، اجازه داد تا حجم بیشتری از کمک‌های بشردوستانه به غزه برسد.
اما از حدود 2 هفته قبل، رژیم صهیونیستی اجازه ورود هیچ کمکی را به غزه نداده است. در 2 مارس، صهیونیست‌ها تمام محموله‌های بشردوستانه را متوقف کردند تا حماس را برای پذیرش تمدید مرحله کنونی آتش‌بس و آزادی زودتر اسرای صهیونیست تحت فشار قرار دهد؛ حال‌آنکه اکنون باید مرحله بعدی مذاکرات آغاز می‌شد تا درباره پایان دائمی جنگ غزه گفت‌وگو شود.

ایران پرسمان

بازار


اوضاع سخت مردم در غزه
شهادت 6 نوزاد به‌دلیل سرمازدگی
در این گزارش آمده است: «قطع کمک‌ها، خریدهای وحشت‌زده مردم و سودجویی تاجران، قیمت‌ها را به سطوحی رسانده که اکثر مردم توانایی پرداخت آن را ندارند. کمبود میوه و سبزیجات تازه و افزایش قیمت‌ها باعث شده است که بسیاری بار دیگر به غذاهای کنسروی مانند لوبیا روی بیاورند.» این در حالی است که به گفته کارشناسان تغذیه، افراد - به‌ویژه کودکان - برای جلوگیری از سوءتغذیه به رژیم غذایی متنوعی نیاز دارند که شامل مواد غذایی تازه است.
در 6 هفته نخست آتش‌بس، گروه‌های امدادی و بازرگانان توانستند غذا، دارو و دیگر کالاهای اساسی را به دست مردم غزه برسانند. محموله‌های دارویی برای بیمارستان‌های بمباران‌شده، لوله‌های پلاستیکی برای بازسازی تأسیسات آبی و سوخت برای تأمین برق نیز وارد شد. بر اساس گزارش سازمان ملل، تغذیه کودکان، زنان باردار و مادران شیرده بهبود یافت و مراکز بیشتری برای درمان سوءتغذیه راه‌اندازی شد.
بااین‌حال، این اقدامات تنها گام‌های کوچکی برای کاهش بحران ویرانگری بود که حملات رژیم صهیونیستی بر جای گذاشته است؛ حملاتی که بیش از نیمی از ساختمان‌های غزه را تخریب کرده و 2 میلیون فلسطینی ساکن این باریکه را در آستانه قحطی قرار داده است.
حتی پس از افزایش چشمگیر کمک‌ها پس از آتش‌بس، مقامات بهداشتی غزه گزارش دادند که در ماه فوریه، دست‌کم 6 نوزاد به‌دلیل سرمازدگی جان خود را از دست داده‌اند، زیرا لباس گرم، پتو، سرپناه یا مراقبت‌های پزشکی مناسب در دسترس نبوده است. این آمار به تایید سازمان ملل متحد نیز رسیده است.


اوضاع سخت مردم در غزه
تعطیلی بسیاری از بیمارستان‌های غزه
به اذعان رسانه آمریکایی، امروز بسیاری از بیمارستان‌های غزه تعطیل هستند و مابقی هم به‌صورت محدود فعالیت می‌کنند. سازمان‌های امدادی، سازمان ملل و چندین دولت غربی از رژیم اشغالگر خواسته‌اند که ارسال کمک‌ها را از سر بگیرد و اعلام کرده‌اند که صهیونیست‌ها از کمک‌های بشردوستانه به‌عنوان اهرم فشار در مذاکرات استفاده می‌کنند، امری که مصداق نقض قوانین بین‌المللی است. با این همه، رژیم صهیونیستی فشار را افزایش داده است.
رژیم اشغالگر در روز یکشنبه هفته گذشته برق غزه را قطع کرد که در نتیجه آن یک کارخانه آب‌شیرین‌کن تعطیل و دسترسی حدود 600 هزار نفر در مرکز غزه به آب آشامیدنی سالم قطع شد. وزیر انرژی رژیم اشغالگر گفته است که ممکن است در گام بعدی، آب غزه به‌کلی قطع شود! مقامات امدادی می‌گویند که برخی چاه‌ها در مرکز غزه همچنان فعال‌اند، اما فقط آب شور تأمین می‌کنند که در درازمدت برای سلامتی خطرناک است.
در دوران جنگ، صهیونیست‌ها تمامی منابع برق غزه را قطع کرده بودند و فلسطینیان برای دسترسی به خدمات حیاتی فقط از پنل‌های خورشیدی یا ژنراتورها بهره‌مند بودند، اما دسترسی به سوخت بسیار محدود بود. این در حالی است که در حال حاضر، هیچ سوختی برای هیچ هدفی وارد غزه نمی‌شود، نه برای ژنراتورها، نه برای آمبولانس‌ها و نه برای خودروها.
رژیم صهیونیستی مدعی است که در هفته‌های اخیر، حدود 25 هزار کامیون حامل کمک‌های بشردوستانه به غزه ارسال شده و این میزان برای تأمین غذای مردم این منطقه کافی است. وزارت امور خارجه این رژیم در هفته گذشته بار دیگر ادعای بی‌اساس خود مبنی بر احتکار کمک‌های بشردوستانه توسط حماس را تکرار کرد و مدعی شد که حماس از محل فروش این کمک‌ها، درآمد کسب می‌کند.

ایران پرسمان

اوضاع سخت مردم در غزه
بازارهای تقریباً خالی در مرکز غزه
مردم غزه می‌گویند که در حال حاضر غذا دارند، اما مقدار آن کافی نیست. مقامات امدادی نیز هشدار داده‌اند ذخایری که گروه‌های بشردوستانه در 6 هفته نخست آتش‌بس جمع‌آوری کرده بودند، رو به پایان است. این وضعیت موجب تعطیلی 6 نانوایی در غزه شده و گروه‌های امدادی و آشپزخانه‌های عمومی را مجبور به کاهش سهمیه‌های غذایی کرده است.
مسدود شدن کمک‌ها همچنین باعث قطع دسترسی غزه به کالاهای تجاری وارداتی از طریق تاجران شده است. به گزارش نیویورک‌تایمز، در شهر «دیرالبلح» در مرکز غزه بازارهای محلی تقریباً خالی هستند، زیرا موجودی فروشندگان میوه، سبزیجات، روغن، شکر و آرد کاهش یافته است. فروشندگان سبزیجات می‌گویند که قیمت پیاز و هویج 2 برابر شده، کدو سبز تقریباً چهار برابر شده و قیمت لیمو 10 برابر افزایش یافته است. بادمجان به‌سختی یافت می‌شود و سیب‌زمینی اصلاً در بازار موجود نیست.
بسیاری از فلسطینیان ساکن غزه ماه‌هاست که توان خرید خود را به‌کلی از دست داده‌اند و مابقی هم تنها به خرید سبزیجات - آن هم در مقادیر کم - اکتفا می‌کنند. بسیاری از مردم غزه شغل خود را از دست داده‌اند و پس‌اندازهایشان را برای زنده ماندن در دوران جنگ خرج کرده‌اند. حالا که قیمت‌ها سر به فلک کشیده، این افراد به‌طور کامل به کمک‌های بشردوستانه وابسته شده‌اند.
علاوه بر چالش فوری تأمین غذا، آب، دارو و سرپناه برای هزاران نفر از ساکنان آواره غزه، مقامات امدادی می‌گویند ناتوانی آنها در وارد کردن تجهیزات لازم باعث توقف تلاش‌ها برای بهبود اوضاع در بلندمدت شده است.

ایران پرسمان

اوضاع سخت مردم در غزه
تمرکز، تنها بر زنده ماندن
برخی از سازمان‌ها در حال توزیع بذر سبزیجات و خوراک دام بین کشاورزان هستند تا تولید داخلی غذا در غزه افزایش یابد، درحالی‌که برخی دیگر روی بازسازی زیرساخت‌های آبی و پاکسازی آوار و مهمات منفجرنشده کار می‌کنند؛ اما هیچ‌یک از این اقدامات آسان نیست، زیرا صهیونیست‌ها ورود تجهیزات ضروری از جمله ماشین‌آلات سنگین برای بازسازی تأسیسات، ژنراتورها و سایر تجهیزات را محدود یا ممنوع کرده‌اند.
رژیم اشغالگر ادعا می‌کند که گروه‌های مسلح فلسطینی می‌توانند از این اقلام برای اهداف نظامی استفاده کنند، حال آنکه به اذعان رسانه آمریکایی، «بسیاری از ساکنان غزه اکنون تنها بر زنده ماندن تمرکز کرده‌اند.»

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1231182/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

الاغ هم‌ قیمت پراید شد

نمایش زیبای دلفین ها بر روی موج ها در فلوریدا

تولید اکسیژن توسط یک گیاه در زیر آب

کارمندان «مایکروسافت» حق ندارند از «دیپ‌سیک» استفاده کنند

شبا نذاره غصه و تنهایی مزاحمت شه!

جدیدترین خبر درباره معرفی وزیر اقتصاد به مجلس

ادعاهای نماینده ترامپ درباره برنامه‌ هسته‌ای ایران

واکنش صهیونیست‌ها به حمله موشکی انصارالله یمن

تمدید تعلیق پروازهای سوئیس، آلمان و هند به سرزمین‌های اشغالی

انتقاد رئیس‌جمهوری برزیل از ترامپ در دیدار با پوتین

پیش‌ بینی بورس شنبه 20 اردیبهشت 1404

«روستای سلین» از توریستی ترین و زیباترین روستاهای منطقه هورامانات بهار

دریاچه زیبای یاماناکا در ژاپن

افزایش توان تولید گرافن با راه‌اندازی تأسیسات جدید

داره فعل مجهول رو درس میده!

چرا اعرابِ مخالف برجام، حامی مذاکرات کنونی ایران و آمریکا هستند؟

تسنیم: مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در عمان قطعی شد

پایه‌گذار مفهوم "قدرت نرم"، در 88 سالگی درگذشت

انگلیس: تنش‌ها میان هند و پاکستان نگران‌کننده است

مایک هاکبی: به زودی کمک‌های انسانی به غزه وارد خواهد شد

تصاویری از فرار دسته جمعی شهرک نشینان صهیونیست در پی شلیک موشک یمن

نرخ بهره در کشورهای مختلف جهان در سال 2025 چقدر است؟

ما سر سفره این آقا قد کشیدیم...

نانوپوشش ضدخوردگی، استانداردهای صنعت را به چالش می‌کشد

وضع مالی بد فردوسی!

چه کسی پشت پرده توهم ترامپ درباره خلیج فارس است؟

ترامپ: چین بازارهایش را به روی آمریکا بگشاید

کره شمالی رزمایش موشکی ضدهسته‌ای برگزار کرد

حمله موشکی یمن به فلسطین اشغالی؛ پروازهای فرودگاه تل‌آویو متوقف شد

حماس: حقوق ابتدایی ملت فلسطین قابل مذاکره نیست

دولت دوم ترامپ به دنبال تغییر بنیادین در سیاست خارجی آمریکاست

پیش بینی قیمت دلار 20 اردیبهشت 1404

نورپردازی دیدنی شهری در چین

ساخت اجاق ایمن و چندبارمصرف با وسایل دم‌دستی

دیگه به هیچ خوشی اعتماد ندارم!

انتقاد نماینده عضو جبهه پایداری از دامن زدن به شکاف‌های سیاسی

چهره خندان پزشکیان در نمایشگاه نفت

اسلام‌آباد: هند منبع تأمین مالی ترورها در پاکستان است

شمار شهدای نوار غزه به 52 هزار و 787 نفر رسید

آمریکا به اسرائیل: آتش‌بس در غزه را به عملیات نظامی ترجیح می‌دهیم

غذای حرام؛ اثری فراتر از جسم!

ما ربات‌ها را بر اساس جنسیتشان قضاوت می‌کنیم!

حتی اگر نباشی می آفرینمت!

کنایه سخنگوی دولت اصلاحات درخصوص ساعت آغاز به کار ادارات: از نابغه‌های تصمیم‌ساز باید پرسید...

فراخوان حسن شماعی‌زاده برای برگزاری تجمع علیه تصمیم ترامپ درباره خلیج فارس

روسیه: ایجاد رابطه با طالبان برای منافع ما ضروری است

350 میلیون متر مکعب ناترازی گاز در زمستان گذشته

نماینده مجلس: باید قواعد بازی مدیریت منابع آبی را اصلاح و به روز کنیم

از امام رضا(ع) بخواه دعا کند هدایت شویم

دهانه آتشفشان راین در کرمان