ایران پرسمان

آخرين مطالب

حرکت سریع‌تر و دقیق‌تر اسپرم‌ها با کمک «مارپیچ‌های سیال» تحلیل روز

حرکت سریع‌تر و دقیق‌تر اسپرم‌ها با کمک «مارپیچ‌های سیال»
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا /حرکت اسپرم در مسیر رسیدن به تخمک، تنها به تلاش و انرژی آن محدود نمی‌شود؛ بلکه تعامل آن با مایعی که در آن شنا می‌کند، نقش مهمی در موفقیت آن دارد. حالا دانشمندان درک تازه‌ای از این تعامل به‌دست آورده‌اند.
در سال‌های اخیر، دانشمندان به دنبال یافتن پاسخ این پرسش بوده‌اند که چه عواملی می‌توانند حرکت اسپرم را مؤثرتر کنند و چه سازوکارهایی در محیط اطراف به آن کمک می‌کنند تا مسیر خود را مستقیم و سریع طی کند. موضوع حرکت اسپرم نه تنها در حوزه ناباروری اهمیت دارد، بلکه برای درک بهتر عملکرد موجودات میکروسکوپی در محیط‌های مایع هم کاربرد دارد.
این موضوع در حوزه‌هایی مانند پزشکی تولیدمثل، کنترل عفونت‌ها، و توسعه ابزارهای میکروپزشکی کاربردهای گسترده‌ای دارد. یکی از نکات مهم این است که اسپرم‌ها معمولاً در محیط‌هایی با موانع مختلف حرکت می‌کنند و درک نحوه تعامل آن‌ها با این محیط‌ها می‌تواند به بهبود روش‌های درمان ناباروری کمک کند.
از همین رو، در پژوهشی تازه، گروهی از پژوهشگران دانشگاه موناش استرالیا به سرپرستی پروفسور رضا نصرتی از دپارتمان مهندسی مکانیک و هوافضای این دانشگاه، به بررسی دقیق‌تر این مسئله پرداخته‌اند. آن‌ها با استفاده از فناوری‌های تصویربرداری پیشرفته، برای نخستین بار توانستند همزمان حرکت دم اسپرم و جریان سه‌بعدی اطراف آن را ثبت و تحلیل کنند.
روش انجام تحقیق مورد اشاره به این صورت بود که پژوهشگران با بهره‌گیری از تکنیک‌های میکروسکوپی پیچیده و بازسازی سه‌بعدی، توانستند میدان جریان مایع اطراف اسپرم را به‌طور کامل بازسازی کنند.
آن‌ها مشاهده کردند که حرکت دم اسپرم که شلاق‌مانند است، باعث ایجاد جریان‌های مارپیچی در اطراف آن می‌شود؛ این جریان‌ها نه‌تنها به شکل چرخشی حرکت می‌کنند بلکه به خود سلول اسپرم می‌چسبند و با آن همگام می‌شوند، درست مثل یک پیچ‌خورده دوتایی.
بر اساس نتایج این پژوهش، وجود این ساختارهای مارپیچی در مایع اطراف اسپرم باعث افزایش چرخش و نیروی پیشران آن می‌شود. این پدیده نه‌تنها حرکت اسپرم را کارآمدتر می‌کند، بلکه کمک می‌کند تا مسیر حرکت آن مستقیم‌تر و دقیق‌تر باشد. در واقع این جریان‌های مارپیچ مثل یک موتور کمکی عمل می‌کنند که اسپرم را رو به جلو می‌برند.
همچنین محققان دریافتند که اندازه و قدرت این جریان‌ها می‌تواند بر نحوه تعامل اسپرم با سطح‌های اطراف، دیگر اسپرم‌ها یا حتی خود تخمک تأثیر بگذارد. این یافته‌ها به ما نشان می‌دهند که فقط ساختار فیزیکی خود اسپرم مهم نیست، بلکه تعامل پیچیده آن با محیط سیال اطرافش نیز عامل کلیدی در موفقیت آن است.
اهمیت این تحقیق در آن است که نه‌تنها درک ما از حرکت اسپرم‌ها را ارتقا می‌دهد، بلکه می‌تواند به توسعه فناوری‌هایی برای بهبود درمان ناباروری، یا طراحی ربات‌های میکروسکوپی برای کاربردهای پزشکی کمک کند. همچنین این یافته‌ها می‌توانند به ما در درک بهتر حرکت باکتری‌ها و چگونگی چسبیدن آن‌ها به سطح‌ها – مانند هنگام تشکیل پلاک‌های باکتریایی یا بیوفیلم‌ها – یاری دهند.
مقاله برگرفته از این تحقیق جالب در نشریه Cell Reports Physical Science، وابسته به انتشارات Cell Press منتشر شده و دانشگاه موناش، یکی از مراکز تحقیقاتی پیشرو در استرالیا، نهاد میزبان این تحقیق بوده است.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1239262/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هشدار جدی به پرمصرف‌ها؛ قبض‌های سنگینی در راه است

واردات بنزین سوپر به کجا رسید؟

بی احتیاطی هنگام تخلیه بار از روی قایق

به خیر گذشتن یک حادثه در جاده!

ناجی جان فضانوردان آپولو 13 درگذشت

درگذشت گنجینه ادبیات معاصر

سخنگوی دولت: خلیج فارس تا همیشه، فارس خواهد ماند

توصیف ویتکاف از دیدار با عراقچی

هدیه جالب یک رسانه عربستانی به سفیر ایران

حضور نمایندگان مجلس بلغارستان در مجلس؛ نادری به زبان انگلیسی خوش آمدگویی کرد

درگیری‌های دمشق 16 کشته برجای گذاشت

آمریکا: فعلا خبری از عادی سازی روابط میان واشنگتن و دمشق نیست

کابوس تل‌آویو

تونل برفی ازنا شگفتی طبیعت در قلب اشترانکوه

تصادف ماشین و موتور داخل پارکینگ!

درخشش دو غول آسمانی؛ مقارنه ماه و سیاره مشتری در شامگاه امروز

بخشی از کتاب/ ورود به ناخودآگاه ذهن با دویدن

جاسوس ارشد موساد اعدام شد

حواشی اظهارات جنجالی نماینده قم؛ رئیسی به هیات نظارت بر رفتار نمایندگان توضیح داد

رضایی: تا این لحظه ما دلیل و سندی مبنی بر دخالت خارجی در حادثه بندر شهید رجایی نداشتیم

تأکید کیم جونگ‌‌اون بر تسریع تجهیز هسته‌ای نیروی دریایی

سرمقاله اعتماد/ اهداف انقلاب اسلامی از نگاه بنیان‌گذار (12)

پیدا و پنهان مذاکرات هسته‌ای

سرمقاله ایران/ جایگاه نام خلیج فارس در فرهنگ عمومی

بانک جهانی: قیمت انرژی و مواد غذایی کاهش می‌یابد

کود اضافه داری؟ ابزارآلات کشاورزیت بلااستفاده‌ست؟ تو باغبون مشتریش منتظرته

اظهارات نصیری اقدم درخصوص دستمزدها

چراغ قوه 8 کاره، پاور بانک، چراغ قوه، شیشه شکن و ...

تاکید بر همکاری ‌های دو جانبه بنیاد مازندران با دانشگاه علوم کشاورزی

لبخند آسمان بر فراز مکزیک

خوابی که یک شراب‌خوار را راهی سفر حج کرد

انتقاد صباغیان از قالیباف با خواندن شعر

پشتیبان عملیاتی و فنی ترور شهید صیادخدایی به دار مجازات آویخته شد

حضور خادمان حرم حضرت معصومه(سلام‌الله‌علیها) در حیاط دولت به مناسبت دهه کرامت

عصبانیت زن آمریکایی از مردی که کلاه ترامپ بر سر دارد

وداع تلخ پدر فلسطینی با فرزندانش در پی حملات هوایی به غزه

سرمقاله هم میهن/ ریشه ناکارآمدی اداری

با دروغ سرمایه‌گذاری هزار میلیاردی، آمریکا را کعبه آمال جا نزنید!

اصرار عجیب برای وجاهت بخشیدن به کارگروه مافیایی FATF

پایان مهلت 50 روزه صمت درباره مجوز سامانه‌های فروش برخط طلا

دریافت 35 هزار میلیارد تومان مالیات از خودرو در 1403

عاقبت رانندگی با سرعت زیاد

تحقیق جدید جهانی؛ واکسن کرونا بی‌خطر است یا خطرناک؟

جت‌های تجاری می‌توانند به‌زودی زمین را خنک کنند

این را به کسی گو که تو را نشناسد

شگفتانه فرمانده نیروی دریایی سپاه؛ شناور موشک‌اندازی ساخته‌ایم که 116 نات سرعت دارد

هدیه‌ای که شهید رئیسی به مناسب روز دختر به نوجوان فلسطینی داد

تیراندازی مرگبار در سوئد

ترامپ: من دوست دارم پاپ باشم

ترامپ برای مقابله با ایران نقش «پلیس بد» را به اروپا سپرده است