ایران پرسمان

آخرين مطالب

پیری سریع مغز می‌تواند باعث ایجاد اسکیزوفرنی شود دانش و فناوری

پیری سریع مغز می‌تواند باعث ایجاد اسکیزوفرنی شود
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا /چه چیزی باعث ابتلا به اسکیزوفرنی می‌شود؟ این بیماری روانی شدید که بیش از 20 میلیون نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می‌دهد و علائم آن شامل توهمات و هذیان‌های مکرر است، اغلب در دوره نوجوانی تا اوایل بزرگسالی شروع به ظهور می‌کند. این یک اختلال پیچیده است که تقریبا تمامی بخش‌های یک زندگی را تحت تاثیر قرار می‌دهد.
نظریه‌های کنونی در مورد چرایی ایجاد اسکیزوفرنی نشان می‌دهد که این بیماری ممکن است با تغییرات در رشد مغز در بزرگسالی مرتبط باشد.
به نقل از اس‌ای، همچنین تصور می‌شود که اسکیزوفرنی مشابه بیماری‌هایی مانند نارساخوانی، اوتیسم و ‌اختلال بیش فعالی کمبود توجه (ADHD) جزء اختلالات عصبی رشدی به حساب می‌آید، اما موارد ذکر شده در دوران کودکی ظاهر می‌شوند.
با این حال، تحقیقات نشان می‌دهد که پیری سریع مغز می‌تواند محرک بالقوه دیگری در ایجاد اسکیزوفرنی باشد و این عامل را می‌توان با استفاده از یک آزمایش خون ساده اندازه‌گیری کرد.
این مطالعه منحصربه‌فرد است، زیرا پروتئین‌های موجود در خون را که مستقیما از نورون‌های مغز و سلول‌های عصبی مغز در افراد مبتلا به اسکیزوفرنی به دست می‌آید، اندازه‌گیری کرده است. این پروتئین که پروتئین نوروفیلامنت سبک (NfL) نام دارد، از ساختارهای طویل و نخ مانندی تشکیل شده است که به حفظ اندازه و شکل سلول‌های عصبی کمک می‌کند.
هنگامی که نورون‌های مغز آسیب می‌بینند یا دچار تخریب عصبی می‌شوند، نوروفیلامنت سبک در خون و مایع مغزی نخاعی آزاد می‌شود. انتشار آن در هنگام آسیب دیدن این سلول‌ها، آن را به یک زیست نشانگر مفید برای تشخیص و نظارت بر بیماری‌ها و آسیب‌های عصبی تبدیل می‌کند. اندازه‌گیری سطوح نوروفیلامنت‌های سبک همچنین می‌تواند درکی در مورد میزان آسیب دیدگی عصبی ارائه دهد.
آسیب عصبی یا آسیب به نورون‌ها که سلول‌های تخصصی در سیستم عصبی هستند که برای برقراری ارتباطات در مغز، نخاع و سیستم عصبی محیطی ضروری به حساب می‌آیند، باعث می‌شود که توانایی آنها برای عملکرد صحیح مختل شود و بسته به شدت و محل آسیب ممکن است طیف وسیعی از علائم عصبی بروز پیدا کند.
افزایش سطح نوروفیلامنت عصبی با طیف وسیعی از بیماری‌های عصبی از جمله بیماری آلزایمر، مولتیپل اسکلروزیس یا ام‌اس، بیماری پارکینسون و زوال عقل فرونتوتمپورال مرتبط است. اما سطح این نوروفیلامنت‌ها نیز معمولا با افزایش سن افزایش می‌یابد، زیرا این پروتئین‌ها توانایی ترمیم خود را به طور مؤثر از دست می‌دهند. این به دلیل ترکیبی از عوامل از جمله ساییدگی و پارگی تدریجی نورون‌ها در طول زمان است.
در حالی که کاهش ماده خاکستری مغز، ماده سفید و اتصالات آن؛ همگی بخشی از پیری طبیعی و سالم هستند، این تغییرات معمولا تدریجی هستند و ناتوان‌کننده نیستند.
ماده خاکستری حاوی بیشتر نورون‌های مغز است و مسئول پردازش اطلاعات، حافظه، تصمیم‌گیری، کنترل عضلات و دیدن و شنیدن است. ماده سفید رشته‌های بلندی است که نواحی مختلف مغز را به هم متصل می‌کند و به آنها اجازه می‌دهد سریع و کارآمد ارتباط برقرار کنند.
علائم قابل توجه پیری طبیعی و سالم مغز ممکن است شامل فراموشی بیشتر، زمان واکنش کندتر و دشواری در انجام چندین کار باشد. چنین تغییراتی با الگوهایی که در بیماری‌هایی مانند اسکیزوفرنی مشاهده می‌شود، بسیار متفاوت است. این مطالعه نشان می‌دهد که کاهش در اسکیزوفرنی، سریع‌تر و شدیدتر است که نشان‌دهنده سن بالاتر مغز نسبت به سن تقویمی بیمار است.
تحقیقات نشان داد که در افراد مبتلا به اسکیزوفرنی، سطح نوروفیلامنت‌های عصبی سبک با افزایش سن در مقایسه با افراد سالم، سریع‌تر افزایش می‌یابد که نشان‌دهنده تسریع روند پیری مغز است.
محققان همچنین نمونه‌هایی از افراد مبتلا به اختلال دوقطبی را مورد مطالعه قرار دادند که افزایش شتابان مشابهی را نشان نداد. داده‌های سایر روش‌ها، مانند محاسبه «سن مغز» از اسکن‌های ام‌آرآی (MRI) نیز به تسریع پیری مغز در افراد مبتلا به اسکیزوفرنی اشاره داشت.
سبک زندگی
برای افرادی که از اسکیزوفرنی رنج می‌برند، پیری سریع بدن یک مشکل جدی است.
یک مشکل مهم این است که افراد مبتلا به اسکیزوفرنی مزمن اغلب در معرض یک سبک زندگی ناسالم هستند. آنها ممکن است انزوا، بیکاری، عدم فعالیت بدنی و مصرف سیگار را تجربه کنند و بسیاری از آنها به مصرف مواد مخدر غیرقانونی متوسل می‌شوند که می‌تواند وضعیت آنها را بدتر کند.
در حال حاضر، میانگین طول عمر افراد مبتلا به اسکیزوفرنی 20 تا 30 سال کمتر است. علت آن بیشتر به دلیل پیشرفت زودهنگام بیماری‌های شایع مرتبط با سن مانند سرطان و بیماری‌های قلبی عروقی است.
حدود نیمی از افراد مبتلا به اسکیزوفرنی حداقل یک بیماری مزمن پزشکی دیگر مانند چاقی، مشکلات تنفسی، درد مزمن و اختلالات مصرف مواد را تجربه می‌کنند.
افراد مبتلا به اسکیزوفرنی به دلیل داشتن ترکیبی از عوامل زیستی، روانی و محیطی در معرض خطر بیشتری برای اختلالات مصرف مواد هستند که شامل خود درمانی برای رفع علائم ناراحت کننده، اختلال در عملکرد شناختی، انزوای اجتماعی و مشکلات در پیروی از درمان می‌شود.
در حالی که سبک زندگی عاملی در افزایش سرعت پیری بدن در مبتلایان به اسکیزوفرنی است، این مطالعه می‌تواند گام مهم دیگری در درک و درمان به موقع این بیماری ناراحت کننده بردارد.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1243206/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هشدار جدی به پرمصرف‌ها؛ قبض‌های سنگینی در راه است

واردات بنزین سوپر به کجا رسید؟

بی احتیاطی هنگام تخلیه بار از روی قایق

به خیر گذشتن یک حادثه در جاده!

ناجی جان فضانوردان آپولو 13 درگذشت

درگذشت گنجینه ادبیات معاصر

سخنگوی دولت: خلیج فارس تا همیشه، فارس خواهد ماند

توصیف ویتکاف از دیدار با عراقچی

هدیه جالب یک رسانه عربستانی به سفیر ایران

حضور نمایندگان مجلس بلغارستان در مجلس؛ نادری به زبان انگلیسی خوش آمدگویی کرد

درگیری‌های دمشق 16 کشته برجای گذاشت

آمریکا: فعلا خبری از عادی سازی روابط میان واشنگتن و دمشق نیست

کابوس تل‌آویو

تونل برفی ازنا شگفتی طبیعت در قلب اشترانکوه

تصادف ماشین و موتور داخل پارکینگ!

درخشش دو غول آسمانی؛ مقارنه ماه و سیاره مشتری در شامگاه امروز

بخشی از کتاب/ ورود به ناخودآگاه ذهن با دویدن

جاسوس ارشد موساد اعدام شد

حواشی اظهارات جنجالی نماینده قم؛ رئیسی به هیات نظارت بر رفتار نمایندگان توضیح داد

رضایی: تا این لحظه ما دلیل و سندی مبنی بر دخالت خارجی در حادثه بندر شهید رجایی نداشتیم

تأکید کیم جونگ‌‌اون بر تسریع تجهیز هسته‌ای نیروی دریایی

سرمقاله اعتماد/ اهداف انقلاب اسلامی از نگاه بنیان‌گذار (12)

پیدا و پنهان مذاکرات هسته‌ای

سرمقاله ایران/ جایگاه نام خلیج فارس در فرهنگ عمومی

بانک جهانی: قیمت انرژی و مواد غذایی کاهش می‌یابد

کود اضافه داری؟ ابزارآلات کشاورزیت بلااستفاده‌ست؟ تو باغبون مشتریش منتظرته

اظهارات نصیری اقدم درخصوص دستمزدها

چراغ قوه 8 کاره، پاور بانک، چراغ قوه، شیشه شکن و ...

تاکید بر همکاری ‌های دو جانبه بنیاد مازندران با دانشگاه علوم کشاورزی

لبخند آسمان بر فراز مکزیک

خوابی که یک شراب‌خوار را راهی سفر حج کرد

انتقاد صباغیان از قالیباف با خواندن شعر

پشتیبان عملیاتی و فنی ترور شهید صیادخدایی به دار مجازات آویخته شد

حضور خادمان حرم حضرت معصومه(سلام‌الله‌علیها) در حیاط دولت به مناسبت دهه کرامت

عصبانیت زن آمریکایی از مردی که کلاه ترامپ بر سر دارد

وداع تلخ پدر فلسطینی با فرزندانش در پی حملات هوایی به غزه

سرمقاله هم میهن/ ریشه ناکارآمدی اداری

با دروغ سرمایه‌گذاری هزار میلیاردی، آمریکا را کعبه آمال جا نزنید!

اصرار عجیب برای وجاهت بخشیدن به کارگروه مافیایی FATF

پایان مهلت 50 روزه صمت درباره مجوز سامانه‌های فروش برخط طلا

دریافت 35 هزار میلیارد تومان مالیات از خودرو در 1403

عاقبت رانندگی با سرعت زیاد

تحقیق جدید جهانی؛ واکسن کرونا بی‌خطر است یا خطرناک؟

جت‌های تجاری می‌توانند به‌زودی زمین را خنک کنند

این را به کسی گو که تو را نشناسد

شگفتانه فرمانده نیروی دریایی سپاه؛ شناور موشک‌اندازی ساخته‌ایم که 116 نات سرعت دارد

هدیه‌ای که شهید رئیسی به مناسب روز دختر به نوجوان فلسطینی داد

تیراندازی مرگبار در سوئد

ترامپ: من دوست دارم پاپ باشم

ترامپ برای مقابله با ایران نقش «پلیس بد» را به اروپا سپرده است