ایران پرسمان

آخرين مطالب

آب اقیانوس‌ها قبلا سبز بوده و در آینده بنفش می‌شود! دانش و فناوری

آب اقیانوس‌ها قبلا سبز بوده و در آینده بنفش می‌شود!
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - مهر /براساس تحقیقی جدید اقیانوس های زمین قبلا سبز رنگ بوده اند و احتمالا در آینده با تغییر شرایط رنگ آنها تغییر کند وممکن است بنفش شوند!
به نقل از نیواطلس، برای مدتی طولانی زمین به عنوان یک سیاره آبی شناخته می شود که دلیل آن وجود اقیانوس های وسیعی است که سه چهارم سطح آن را می پوشانند. اما تحقیقی جدید در نشریه Nature Geology & Evolution مدعی شده قبلا اقیانوس ها سبزرنگ بوده اند.
طبق این پژوهش دلیل این رنگ غیرمعمول اقیانوس ها مربوط به زمان و تکامل فرایند فتوسنتز بوده است. نکته جالب تر آنکه محققان معتقدند احتمالا در آینده رنگ اقیانوس ها دوباره تغییر کند.
محققان دانشگاه ناگویا برای درک آنکه چرا زمانی اقیانوس ها سبز رنگ بوده اند به میزان حلالیت بالای آهن مربوط به سنگ های قاره ای اشاره کرده اند. بین 3.8 تا 1.8 میلیارد سال و در دوران آرکئن یا نخست زیستی، یعنی زمانی که حیات به موجودات تک سلولی در اقیانوس ها محدود بود، آهن سنگ های قاره ای در نتیجه بارش باران شسته می شد. در مرحله بعد رودخانه ها آهن حل نشده را به دریاها منتقل می کردند و در آنجا با آهن بیشتری از دریچه های آتشفشانی در کف اقیانوس ها جمع می شدند.
این شرایط مملو از آهن به پدیده ای به نام «رویداد اکسیداسیون عظیم» (Great Oxidation Event) منجر شد که طی آن جهان در 2.4 میلیارد سال قبل از محیط بی هوازی (کم اکسیژن) به اکسیژن زا تبدیل شد.
طی این بازه سیانوباکتریا از طریق فرایند فتوسنتز تولید اکسیژن را آغاز کرد. البته اکسیژن یکی از محصولات فرعی این فرایند است. سیانوباکتری های اولیه برخلاف گیاهان نوین فقط به کلروفیل اتکا نداشتند. بلکه آنها یک رنگدانه ثانویه به نام فیکوئریترابیلیم (PEB) داشتند که در جذب نور سبز عملکرد ایده آلی داشت. این سیانوباکتریها زنده ماندند و در آب و اتمسفر اکسیژن آزاد کردند که به تکامل اشکال پیچیده تر حیات منجر شد. اما محققان می خواستند دلیل استفاده سیانوباکتری ها از فیکوئریترابیلیم (PEB) را دریابند.
گروه تحقیقاتی با استفاده از شبیه سازی های پیشرفته متوجه شدند نور سبز رنگ در دوران آرکئن به دلیل فرایندی به نام بارش آهن، طیف رنگی غالب را تشکیل می دهد.
آنها متوجه شدند تولید فزاینده اکسیژن در نهایت با آهن واکنش نشان داد و تغییر یافت. به گفته محققان تحلیل ژنتیک نشان داد سیانوباکتری ها تبدیل به یک پروتئین فیکوبیلین خاص به نام فیکواریترین شدند که به طور خاص نور سبز را جذب می کرد. محققان معتقدند این فرایند سبب شد سیانوباکتری ها در محیط اقیانوس های مملو از آهن و سبز رنگ بمانند.
مشاهدات مدرن اطراف جزیره آتشفشانی ایووجیما در ژاپن نشان دهنده هاله سبزرنگ مرتبط با آهن اکسیدشده است که این مورد نیز از صحت شبیه سازی پژوهشگران پشتیبانی می کند.
مدل های فرضیه ای محققان حاکی از آن است که اقیانوس های زمین ممکن است تحت شرایط محیطی مختلف هاله رنگی متفاوتی را به خود بگیرند. به عنوان مثال اگر سطح سولفور آب افزایش یابد، احتمال دارد اقیانوس ها به دلیل فعالیت های آتشفشانی و کمبود اکسیژن در اتمسفر به رنگ بنفش دربیایند.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1245844/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هشدار جدی به پرمصرف‌ها؛ قبض‌های سنگینی در راه است

واردات بنزین سوپر به کجا رسید؟

بی احتیاطی هنگام تخلیه بار از روی قایق

به خیر گذشتن یک حادثه در جاده!

ناجی جان فضانوردان آپولو 13 درگذشت

درگذشت گنجینه ادبیات معاصر

سخنگوی دولت: خلیج فارس تا همیشه، فارس خواهد ماند

توصیف ویتکاف از دیدار با عراقچی

هدیه جالب یک رسانه عربستانی به سفیر ایران

حضور نمایندگان مجلس بلغارستان در مجلس؛ نادری به زبان انگلیسی خوش آمدگویی کرد

درگیری‌های دمشق 16 کشته برجای گذاشت

آمریکا: فعلا خبری از عادی سازی روابط میان واشنگتن و دمشق نیست

کابوس تل‌آویو

تونل برفی ازنا شگفتی طبیعت در قلب اشترانکوه

تصادف ماشین و موتور داخل پارکینگ!

درخشش دو غول آسمانی؛ مقارنه ماه و سیاره مشتری در شامگاه امروز

بخشی از کتاب/ ورود به ناخودآگاه ذهن با دویدن

جاسوس ارشد موساد اعدام شد

حواشی اظهارات جنجالی نماینده قم؛ رئیسی به هیات نظارت بر رفتار نمایندگان توضیح داد

رضایی: تا این لحظه ما دلیل و سندی مبنی بر دخالت خارجی در حادثه بندر شهید رجایی نداشتیم

تأکید کیم جونگ‌‌اون بر تسریع تجهیز هسته‌ای نیروی دریایی

سرمقاله اعتماد/ اهداف انقلاب اسلامی از نگاه بنیان‌گذار (12)

پیدا و پنهان مذاکرات هسته‌ای

سرمقاله ایران/ جایگاه نام خلیج فارس در فرهنگ عمومی

بانک جهانی: قیمت انرژی و مواد غذایی کاهش می‌یابد

کود اضافه داری؟ ابزارآلات کشاورزیت بلااستفاده‌ست؟ تو باغبون مشتریش منتظرته

اظهارات نصیری اقدم درخصوص دستمزدها

چراغ قوه 8 کاره، پاور بانک، چراغ قوه، شیشه شکن و ...

تاکید بر همکاری ‌های دو جانبه بنیاد مازندران با دانشگاه علوم کشاورزی

لبخند آسمان بر فراز مکزیک

خوابی که یک شراب‌خوار را راهی سفر حج کرد

انتقاد صباغیان از قالیباف با خواندن شعر

پشتیبان عملیاتی و فنی ترور شهید صیادخدایی به دار مجازات آویخته شد

حضور خادمان حرم حضرت معصومه(سلام‌الله‌علیها) در حیاط دولت به مناسبت دهه کرامت

عصبانیت زن آمریکایی از مردی که کلاه ترامپ بر سر دارد

وداع تلخ پدر فلسطینی با فرزندانش در پی حملات هوایی به غزه

سرمقاله هم میهن/ ریشه ناکارآمدی اداری

با دروغ سرمایه‌گذاری هزار میلیاردی، آمریکا را کعبه آمال جا نزنید!

اصرار عجیب برای وجاهت بخشیدن به کارگروه مافیایی FATF

پایان مهلت 50 روزه صمت درباره مجوز سامانه‌های فروش برخط طلا

دریافت 35 هزار میلیارد تومان مالیات از خودرو در 1403

عاقبت رانندگی با سرعت زیاد

تحقیق جدید جهانی؛ واکسن کرونا بی‌خطر است یا خطرناک؟

جت‌های تجاری می‌توانند به‌زودی زمین را خنک کنند

این را به کسی گو که تو را نشناسد

شگفتانه فرمانده نیروی دریایی سپاه؛ شناور موشک‌اندازی ساخته‌ایم که 116 نات سرعت دارد

هدیه‌ای که شهید رئیسی به مناسب روز دختر به نوجوان فلسطینی داد

تیراندازی مرگبار در سوئد

ترامپ: من دوست دارم پاپ باشم

ترامپ برای مقابله با ایران نقش «پلیس بد» را به اروپا سپرده است