ایران پرسمان

آخرين مطالب

پیش‌بینی بازگشت تومور مغزی در کودکان با هوش مصنوعی دانش و فناوری

پیش‌بینی بازگشت تومور مغزی در کودکان با هوش مصنوعی
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا /دانشمندان یک سامانه «هوش مصنوعی» را توسعه داده‌اند که با استفاده از اسکن‌های MRI متوالی، امکان بازگشت تومور مغزی در کودکان را پیش‌بینی می‌کند.
محققان با استفاده از یک رویکرد جدید «یادگیری زمانی»( temporal learning) در «هوش مصنوعی» که چندین تصویر پس از درمان را پردازش می‌کند، عملکرد این سامانه را به طور قابل توجهی بهبود بخشیدند.
به نقل از اس‌تی‌دی، این رویکرد، نویدبخش کاهش تصویربرداری غیر ضروری و اضطراب خانواده‌هاست. این سامانه قابلیت مداخله زودهنگام و هدفمندتر در مواقع خطر عود تومور را دارد.
دانشمندان پیش‌بینی می‌کنند که آزمایش‌های بالینی، اثربخشی این سامانه را تأیید کنند.
قابلیت هوش مصنوعی در تشخیص تومور مغزی کودکان
«هوش مصنوعی» برای بررسی مجموعه‌های تصاویر پزشکی بسیار ارزشمند است و اغلب، الگوهایی را کشف می‌کند که ممکن است توسط متخصصان انسانی نادیده گرفته شوند. «هوش مصنوعی» این پتانسیل را دارد نحوه نظارت پزشکان بر کودکان با بیماری «گلیوما»(glioma) را بهبود بخشد.
«گلیوما» نوعی تومور مغزی است که عموماً قابل درمان است، اما گاهی اوقات پس از درمان می‌تواند عود کند.
محققان بیمارستان ماساچوست با همکاری بیمارستان کودکان بوستون و مرکز سرطان و اختلالات خونی کودکان «دانا- فاربر»(Dana-Farber)، یک سامانه یادگیری عمیق را توسعه داده‌اند که مجموعه‌ای از اسکن‌های مغزی گرفته شده پس از درمان را بررسی می‌کند.
این «هوش مصنوعی» برای شناسایی علائم اولیه بازگشت تومور، آموزش دیده است.
چالش پیش‌بینی عود بیماری
دکتر «بنجامین کان»(Benjamin Kann)، نویسنده و سرپرست برنامه «هوش مصنوعی در پزشکی»(AIM)، می‌گوید: بسیاری از «گلیوماهای» کودکان تنها با جراحی قابل درمان هستند، اما وقتی عود می‌کنند، می‌توانند ویرانگر باشند.
وی افزود: پیش‌بینی اینکه چه کسی ممکن است در معرض خطر عود باشد، بسیار دشوار است، بنابراین بیماران سال‌ها تحت پیگیری‌های مکرر با تصویربرداری MRI قرار می‌گیرند. این فرآیند می‌تواند برای کودکان و خانواده‌ها تنش‌زا باشد. ما به ابزارهای بهتری برای شناسایی زودهنگام بیمارانی که در معرض بیشترین خطر عود هستند، نیاز داریم.
تلاشی همگانی برای آموزش هوش مصنوعی
از آنجا که سرطان‌های کودکان نسبتاً نادر هستند، مطالعاتی مانند این اغلب به دلیل داده‌های محدود با چالش‌هایی روبرو هستند. پژوهشگران برای غلبه بر این مشکل با مؤسساتی در سراسر ایالات متحده همکاری کردند و مجموعه‌ای از داده‌ها را که شامل 4000 اسکن MRI از 715 کودک است، جمع‌آوری کنند.
آنها برای بهره‌برداری هرچه بیشتر از این داده‌ها از رویکردی موسوم به «یادگیری زمانی» استفاده کردند. این رویکرد، «هوش مصنوعی» را آموزش می‌دهد تا با بررسی چگونگی تغییر اسکن‌های مغزی کودک در مدت زمان پس از جراحی، الگوها را تشخیص دهد و توانایی آن را در پیش‌بینی عود بیماری بهبود بخشد.
یادگیری زمانی در تصویربرداری پزشکی
معمولاً مدل‌های «هوش مصنوعی» برای تصویربرداری پزشکی و نتیجه‌گیری از اسکن‌های منفرد آموزش داده می‌شوند. این سامانه با رویکرد «یادگیری زمانی» در تصاویر به دست آمده می‌تواند الگوریتمی از عود سرطان را پیش‌بینی کند.
محققان برای توسعه رویکرد «یادگیری زمانی»، ابتدا مدل را آموزش دادند تا اسکن‌های MRI پس از جراحی بیمار را به ترتیب زمانی مرتب کند تا بتواند تغییرات کوچک را تشخیص دهد. سپس محققان تنظیمات مدل را به‌روزرسانی کردند تا تغییرات را با عود سرطان به درستی مرتبط کند.
افزایش دقت با یادگیری زمانی
در نهایت، محققان دریافتند که مدل «یادگیری زمانی»، عود گلیومای درجه پایین یا بالا را تا یک سال پس از درمان، با دقت 75 تا 89 درصد پیش‌بینی می‌کند.
ارائه تصاویر پس از درمان به «هوش مصنوعی»، دقت پیش‌بینی این سامانه را افزایش داد.
به سوی پیاده‌سازی بالینی و آزمایش‌های آینده
محققان می‌گویند که اعتبارسنجی بیشتری در تنظیمات این سامانه قبل از کاربرد بالینی ضروری است.
آنها امیدوارند آزمایش‌های بالینی را آغاز کنند تا ببینند آیا پیش‌بینی‌های «هوش مصنوعی» می‌تواند منجر به بهبود مراقبت‌ها شود یا خیر. این پیش‌بینی‌ها می‌تواند با کاهش دفعات تصویربرداری برای بیماران کم‌خطر یا با درمان پیشگیرانه بیماران پرخطر منجر به بهبود مراقبت‌ها شود.
پتانسیل گسترده هوش مصنوعی
«دیویانشو تاک»(Divyanshu Tak)، نویسنده ارشد این مطالعه در بیمارستان عمومی ماساچوست گفت: ما نشان داده‌ایم که «هوش مصنوعی» قادر به بررسی مؤثر و پیش‌بینی از تصاویر متعدد است. این تکنیک ممکن است در بسیاری از محیط‌هایی که بیماران تصویربرداری‌های مکرر و متوالی انجام می‌دهند، اعمال شود و ما هیجان‌زده‌ایم که ببینیم این پروژه الهام‌بخشی چه مسائلی خواهد بود.
این یافته‌ها در The New England Journal of Medicine AI منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1246154/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هشدار جدی به پرمصرف‌ها؛ قبض‌های سنگینی در راه است

واردات بنزین سوپر به کجا رسید؟

بی احتیاطی هنگام تخلیه بار از روی قایق

به خیر گذشتن یک حادثه در جاده!

ناجی جان فضانوردان آپولو 13 درگذشت

درگذشت گنجینه ادبیات معاصر

سخنگوی دولت: خلیج فارس تا همیشه، فارس خواهد ماند

توصیف ویتکاف از دیدار با عراقچی

هدیه جالب یک رسانه عربستانی به سفیر ایران

حضور نمایندگان مجلس بلغارستان در مجلس؛ نادری به زبان انگلیسی خوش آمدگویی کرد

درگیری‌های دمشق 16 کشته برجای گذاشت

آمریکا: فعلا خبری از عادی سازی روابط میان واشنگتن و دمشق نیست

کابوس تل‌آویو

تونل برفی ازنا شگفتی طبیعت در قلب اشترانکوه

تصادف ماشین و موتور داخل پارکینگ!

درخشش دو غول آسمانی؛ مقارنه ماه و سیاره مشتری در شامگاه امروز

بخشی از کتاب/ ورود به ناخودآگاه ذهن با دویدن

جاسوس ارشد موساد اعدام شد

حواشی اظهارات جنجالی نماینده قم؛ رئیسی به هیات نظارت بر رفتار نمایندگان توضیح داد

رضایی: تا این لحظه ما دلیل و سندی مبنی بر دخالت خارجی در حادثه بندر شهید رجایی نداشتیم

تأکید کیم جونگ‌‌اون بر تسریع تجهیز هسته‌ای نیروی دریایی

سرمقاله اعتماد/ اهداف انقلاب اسلامی از نگاه بنیان‌گذار (12)

پیدا و پنهان مذاکرات هسته‌ای

سرمقاله ایران/ جایگاه نام خلیج فارس در فرهنگ عمومی

بانک جهانی: قیمت انرژی و مواد غذایی کاهش می‌یابد

کود اضافه داری؟ ابزارآلات کشاورزیت بلااستفاده‌ست؟ تو باغبون مشتریش منتظرته

اظهارات نصیری اقدم درخصوص دستمزدها

چراغ قوه 8 کاره، پاور بانک، چراغ قوه، شیشه شکن و ...

تاکید بر همکاری ‌های دو جانبه بنیاد مازندران با دانشگاه علوم کشاورزی

لبخند آسمان بر فراز مکزیک

خوابی که یک شراب‌خوار را راهی سفر حج کرد

انتقاد صباغیان از قالیباف با خواندن شعر

پشتیبان عملیاتی و فنی ترور شهید صیادخدایی به دار مجازات آویخته شد

حضور خادمان حرم حضرت معصومه(سلام‌الله‌علیها) در حیاط دولت به مناسبت دهه کرامت

عصبانیت زن آمریکایی از مردی که کلاه ترامپ بر سر دارد

وداع تلخ پدر فلسطینی با فرزندانش در پی حملات هوایی به غزه

سرمقاله هم میهن/ ریشه ناکارآمدی اداری

با دروغ سرمایه‌گذاری هزار میلیاردی، آمریکا را کعبه آمال جا نزنید!

اصرار عجیب برای وجاهت بخشیدن به کارگروه مافیایی FATF

پایان مهلت 50 روزه صمت درباره مجوز سامانه‌های فروش برخط طلا

دریافت 35 هزار میلیارد تومان مالیات از خودرو در 1403

عاقبت رانندگی با سرعت زیاد

تحقیق جدید جهانی؛ واکسن کرونا بی‌خطر است یا خطرناک؟

جت‌های تجاری می‌توانند به‌زودی زمین را خنک کنند

این را به کسی گو که تو را نشناسد

شگفتانه فرمانده نیروی دریایی سپاه؛ شناور موشک‌اندازی ساخته‌ایم که 116 نات سرعت دارد

هدیه‌ای که شهید رئیسی به مناسب روز دختر به نوجوان فلسطینی داد

تیراندازی مرگبار در سوئد

ترامپ: من دوست دارم پاپ باشم

ترامپ برای مقابله با ایران نقش «پلیس بد» را به اروپا سپرده است