ایران پرسمان

آخرين مطالب

سرمقاله شرق/ با وعده‌های دروغ چه باید کرد؟ تحلیل روز

سرمقاله شرق/ با وعده‌های دروغ چه باید کرد؟
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - شرق / «با وعده‌های دروغ چه باید کرد؟» عنوان یادداشت روز در روزنامه شرق به قلم سیدمصطفی هاشمی‌طبا است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
منصفانه باید گفت که برخی از خانم‌ها از مرز بی‌حجابی عبور کرده‌اند. البته این رفتار قبیح است و باید فکری برای این پدیده کرد؛ پدیده‌ای که به هر حال به دلیل انگیزه‌های متفاوت رخ می‌دهد. از سویی هم تعدادی خانم محجبه ‌حتما از سر دلسوزی در گرما یا سرما به اجرا نشدن قانون حجاب اعتراض می‌کنند و صدماتی هم متحمل می‌شوند. اجرشان با خداوند باد که این‌همه برای عفاف و جاری‌شدن قانون و احیانا تعزیر یا اجرای حد یا جریمه بی‌حجاب‌ها دل می‌سوزانند. این نویسنده اعتقاد دارد که واقعا مؤمنان از شرایط خانم‌هایی که از مرز بی‌حجابی فراتر رفته‌اند، خون دل می‌خورند. خود ما هم که اهل تسامح و تساهل هستیم، از این امر هر‌چند نه به اندازه آن مؤمنان پای کار، متأسف هستیم و دل‌مان می‌خواست حالا اگر بی‌حجابی به معنی بی‌چادری یا بی‌روسری بودن ممکن شده است، حداقل حد خود را با حیا‌ کردن رعایت کنند.
ولی کمی هم می‌توان بیشتر اندیشید. شاید بتوان گفت رفتار این دسته از خانم‌ها، آن‌قدر مضر نیست که برخی رفتار‌ها، چرا؟
بازار
برای اینکه این خانم‌ها به خودشان لطمه می‌زنند و شأن و منزلت خود را در حد نمایش بدن پایین می‌آورند. آیا این لطمه به خود آنان نیست؟ مردان هم می‌توانند حسب دستور قرآن چشم‌های خود را درویش کنند و مدعیان مدیریت کشور همان‌طور که فقر و ناداری و محرومیت‌ها را نمی‌بینند، این خانم‌ها را هم نبینند. می‌خواهید مشخص شود که رفتار خارج از حیا شامل چه کسانی می‌شود؟
اتفاقا در بین عموم این موضوع به اقدامات چند نفری از خانم‌ها محدود نمی‌شود. همه شعار «حیا کن، رها کن» را از زبان مردم در بسیاری از مکان‌های ورزشی شنیده‌اند.
جالب است که حتی در موضوعات کوچک مسئله حیا کردن و حیا داشتن مطرح است و از آن جمله در قرآن کریم در سوره احزاب خداوند می‌فرمایند «پیامبر از اینکه به شما بگوید از خانه‌اش بیرون بروید، حیا می‌کند»؛ یعنی در یک مسئله کوچک که حتی نه غیراخلاقی است و نه غیرطبیعی و تنها مناعت طبع را ممکن است خدشه‌دار کند، پیامبر از انجام آن حیا می‌کند.
حالا ببینیم در همین جهان و نیز کشور خودمان بی‌حیاها چه می‌کنند.
رأس بی‌حیاهای جاری رژیم کودک‌کش اسرائیل است که با بی‌حیایی تمام تا جایی که ممکن است فاجعه‌آفرینی و نسل‌کشی می‌کند. به همین مقیاس فرقی نمی‌کند که در کجا این بی‌حیایی‌ها اتفاق می‌افتد؛ کامبوج باشد یا سومالی یا نیجریه یا گروزنی یا ویتنام یا حلبچه یا سین‌کیانگ یا غزه، در هر‌کدام بی‌حیاها با تکیه بر خوی نسل‌کشی حیات را بازیچه خود می‌گیرند و دوربین ثبت تاریخ این بی‌حیایی‌ها را ثبت می‌کند اما از آن می‌گذرد. بی‌حیایی کشتار میلیون‌ها بومی در سرزمین آمریکا و بی‌حیایی‌های جنگ اول و دوم جهانی و کشتار میلیون‌ها انسان از آن جمله است، که اگر بخواهیم آنها را ردیف کنیم، از حوصله خارج می‌شود. می‌خواهیم ببینیم در کشور خود ما وضع چگونه است.
در خبر است که مسلمانان از پیامبر (ص) سؤال کردند که آیا مسلمان مرتکب فلان و فلان گناه می‌تواند بشود که پیامبر فرمودند ممکن است. اما در مقابل اینکه آیا مسلمان دروغ می‌گوید، فرمودند خیر، مسلمان دروغ نمی‌گوید. حالا ببینید گاه در تریبون‌های رسمی گوینده حیا نمی‌کند و دروغ آشکار می‌گوید یا در رسانه مکتوب به دروغ به برخی تهمت می‌زند و حیا نمی‌کند. وعده دروغ می‌دهند و حیا نمی‌کنند.
همین فاجعه انفجار بندر شهید رجایی را نگاه کنید که چه چیزهایی در آن اتفاق می‌افتد. آنچه گفته نمی‌شود، شاید به صلاح باشد یا قطعی و ذکر شدنی نباشد. اما از رفتار خبرنگار سیما که ران مرغی را میان باقی‌مانده انفجار به سر دست می‌گیرد و می‌گوید در کانتینرها مرغ بوده و منفجر شده یا مسئولی که می‌گوید در کانتینر‌ها نوعی الیاف بوده که خودبه‌خود آتش می‌گیرد، نمی‌توان گذشت. کدام الیاف؟ به‌عنوان یک متخصص الیاف می‌گویم چنین الیافی وجود ندارد. یا کسی که می‌گوید مردم می‌توانند یک کلیه خودشان را بفروشند و مسائل مالی‌شان را حل کنند، کجای کار قرار دارد؟ فرق نمی‌کند در چه سالی و چه کسی این رفتارها را کرده است. مولا علی (ع) می‌فرماید «سلونی قبل أن تفقدونی» «قبل از اینکه من را از دست بدهید، از من سؤال کنید».
 حال مقایسه کنید با آنان که اجازه سؤال نمی‌دهند یا جواب نامربوط می‌دهند‌ یا در برابر فاجعه‌هایی که نه یک‌باره، بلکه به صورت مزمن در کشور وجود دارد و یکی، دو‌تا هم نیست، سکوت اختیار کرده و حاضر به پذیرش هیچ راه‌حلی و اجرای آن نیستند؛ مانند فاجعه نشست زمین، به خطر افتادن کشاورزی کشور، گسترش پسماند‌ها و فاضلاب‌ها، نابودی آثار تاریخی و زیربناها. چند سال قبل کتاب تاریخی از ایران تهیه شد. بحث بر آن بود که نام آن را چه بگذاریم. ایران سرزمین شجاعت، ایران سرزمین تاریخ درخشان، ایران کهن‌سرزمین روشنایی، ایران سرزمین دانش، ایران سرزمین هشیاری و بیداری. امروز اگر بخواهیم چنین نام‌گذاری کنیم، با این رفتار‌ها چه نامی را باید انتخاب کنیم؟

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1249132/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پرمصرف‌ها، نقره داغ می‌شوند

معاون رئیس جمهور: میزان انرژی های تجدید پذیر افزایش یافت

روزانه 40 میلیون متر مکعب در روز گاز سر چاه‌های کشور می‌سوزد!

افزایش 4 برابری واردات پارچه طی 4 سال

رئیس مجلس: اقتصاد بدون مشارکت مردمی محکوم به شکست است

قالیباف: جوانانی که با کمترین امکانات قهرمان کشور می‌شوند، می‌توانند محور توسعه اقتصادی هم باشند

مسابقه بزرگ فرهنگی «شهدای خدمت»برگزار می‌شود

آتش‌بازی در مشهد به مناسبت ولادت امام رضا(ع)

نقاره زنی در حرم حضرت معصومه (س) به مناسبت میلاد امام رضا(ع)

نماهنگ «همه باهم یکصدا آخ جون حرم»

چرا حالمون توی حرم خوبه!

نماهنگ «جونم امام رضا»

مجموعه کامل آثار نادر ابراهیمی در نمایشگاه کتاب تهران

ادعای فاکس‌نیوز درباره وجود تاسیسات هسته‌ای در سمنان با استناد به تصاویر گروهک منافقین

موضوعی که باعث انتقاد سخنگوی دولت اصلاحات شد

ترامپ: توافق تجاری با بریتانیا کامل و جامع خواهد بود

انفجارهای شدید در فرودگاه شهر جامو در هند

تصویب لایحه تغییر نام خلیج مکزیک به «خلیج آمریکا» در مجلس نمایندگان آمریکا

پاپ جدید معرفی شد؛ لئو چهاردهم

ربع‌قرن در قدرت

خاموشی‏‌های تبعیض‌‏آمیز در تهران

افزایش استفاده از تجهیزات ایرانی در طرح‌های پتروشیمی

هولدر موبایل خودرو؛ راه‌حل ساده برای رانندگی ایمن و راحت!

صدور 465 مجوز پرواز به مشهد مقدس

50 درصد محدودیت برق بر صنایع فولادی اعمال می‌شود

لحظه برخورد صاعقه به یک خانه در تگزاس آمریکا

استوری/ نور داره میاد....

گل‌هایی که بهشتی شدند

دانشمندان: سفر‌های بین کهکشانی تا 100 سال آینده به واقعیت تبدیل می‌شود

وزیر امور خارجه در دیدار با رئیس‌جمهور هند: ایران آماده کمک به کاهش تنش در منطقه است

رایزنی تلفنی عراقچی با وزیر خارجه پاکستان پس از گفت‌وگو با مقام‌های هند

پیش بینی چهره نزدیک به قالیباف از رأی او در انتخابات هیأت رئیسه مجلس

ترامپ: خواستار توافق با ایران هستم

پاکستان: احتمال درگیری مستقیم با ارتش هند وجود دارد

رهبر انصارالله یمن: اسرائیل غیر یهودیان را حیوان می‌داند

تنش‌های سیاسی در ترکیه پس از دستگیری شهردار استانبول

خبر بزرگ ترامپ چیست؟

پاپ جدید انتخاب شد

حملات توپخانه‌ای ارتش هند علیه مواضع پاکستانی در امتداد خط مرزی

سناریوهای حضور ترامپ در خاورمیانه

رفراندوم علیه پاپ فرانسیس

تکلیف خانواده قربانیان مفقود چیست؟

علیه هم‌صدایی با نتانیاهو؛ واکنش مدیرمسئول «هم میهن» به منتقدانش

تعرفه ارزیابی خسارت وسایل نقلیه در سال 1404 ابلاغ شد

سکه با افزایش قیمت به استقبال پایان هفته رفت، طلا و سکه گران شدند

صادرات سیب زمینی آزاد شد

سیل شدید در فرانسه

سخن بزرگان/ دو زمزمه شیطان در هنگام عمل خیر!

پرچم متبرک حرم مطهر امام رضا (ع) در ورزشگاه تبریز

شاید تا 10 سال دیگر، آیفونی وجود نداشته باشد!