ایران پرسمان

آخرين مطالب

جیغ‌های ستاره در حال مرگ را بشنوید! اقتصاد روز

جیغ‌های ستاره در حال مرگ را بشنوید!
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا / دانشمندان ناسا داده‌های جدید تلسکوپ‌های فضایی را به صداهای کیهانی تبدیل کرده‌اند و فعالیت مرموز اطراف سیاه‌چاله‌ها را به شکل یک سمفونی کیهانی ارائه داده‌اند. 
ناسا بازنمایی‌های شنیداری یا آواسازی‌ها را با استفاده از داده‌های «رصدخانه پرتو ایکس چاندرا»، «تلسکوپ فضایی جیمز وب» و «کاوشگر تصویربرداری قطبش‌سنجی اشعه ایکس»(IXPE) انجام داده است. با اختصاص نت‌های موسیقی به نقاط داده گوناگون، مشاهدات فضایی را می‌توان به صدا تبدیل کرد و به شنوندگان امکان داد تا کیهان را بشنوند.
به نقل از اسپیس، این سه صداسازی جدید شامل داده‌هایی از چندین جرم آسمانی هستند که هر کدام جنبه‌ها یا مراحل گوناگون رشد سیاه‌چاله‌ها را نشان می‌دهند. ملودی اول، تولد یک سیاه‌چاله را نشان می‌دهد. این سیاه‌چاله، ستاره‌ بزرگی به نام «WR 124» را احاطه کرده است که لایه‌های بیرونی خود را به شدت می‌پراکند و سحابی درخشانی را از گاز و غبار منتشرشده تولید می‌کند. ستاره WR 124 که در فاصله حدود 28 هزار سال نوری از زمین قرار دارد، به عنوان یک ستاره «ولف-رایه»(Wolf-Rayet) درخشان و با عمر کوتاه شناخته می‌شود. با نزدیک شدن این ستاره به پایان عمر خود، فرآیند پراکنده شدن لایه‌های بیرونی آن می‌تواند به یک انفجار ستاره‌ای چشمگیر به نام ابرنواختر منجر شود. این انفجار احتمالا یک سیاه‌چاله را به جا می‌گذارد.
صداسازی WR 124 با صدایی جیغ‌مانند که از نزدیکی هسته داغ ستاره به سمت پایین می‌آید، آغاز می‌شود و با گسترش مواد ستاره‌ای درخشان به سمت بیرون، سازهایی مانند فلوت، ناقوس، چنگ و سازهای زهی را در بر می‌گیرد تا مرحله آشفته و دگرگون‌کننده سحابی را برجسته کند.

ایران پرسمان


دومین تصویر صوتی، یک دوئت کیهانی از منظومه ستاره‌ای دوتایی «SS 433» را به تصویر می‌کشد که در فاصله 18 هزار سال نوری از زمین قرار دارد و در آن یک ستاره خورشیدمانند به دور یک همراه سنگین‌تر مانند یک ستاره نوترونی یا سیاه‌چاله می‌چرخد. تابش‌های نوسانی پرتو ایکس به زیر و بم‌های گوناگون تبدیل می‌شوند، صدای چکه‌های آب نشان‌دهنده ستاره‌های درخشان پس‌زمینه هستند و نت‌های نواخته‌شده، مکان دوئت را در میان ابر بزرگی از گرد و غبار و گاز میان‌ستاره‌ای نشان می‌دهند.
بخش سوم و پایانی، کهکشان «قنطورس ای»(Centaurus A) را به تصویر می‌کشد که در فاصله 12 میلیون سال نوری از زمین قرار دارد و یک سیاه‌چاله کلان‌جرم در مرکز آن قرار گرفته است که فوران قدرتمندی را در سراسر کهکشان پرتاب می‌کند. در این صداسازی، انتشارات اشعه ایکس به صدای باد و صداهایی شبیه به نسیم تبدیل می‌شوند؛ در حالی که داده‌های نور مرئی به صورت صدای سازهای زهی درمی‌آیند و ستاره‌ها و ساختار کهکشان را در یک پایان آهنگین فراگیر به تصویر می‌کشند.

supports HTML5 video

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/1251196/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رقابت نابرابر نیروی کار ایرانی با اتباع افغانستانی

واکنش پلیس به فعالیت اقتصادی "بابک زنجانی"

آخرین وضعیت بازار رمزارزها در جهان؛ رالی اتریوم آغاز شد

انتظار تاثیر 1500 مگاواتی کاهش مصرف برق با تغییر ساعت ادارات

نبرد خونین مار و موش مادر

حیات‌وحش اردبیل در یک نگاه

شبکه‌های اجتماعی چطور به ما حس بدبختی را القا می‌کنند

اولین عنکبوت ویرایش‌شده به کمک کریسپر، ابریشم درخشان تولید می‌کند

کتابی از احسان یارشاطر در نمایشگاه کتاب

انتظار حسین شریعتمداری از مسئولان؛ تا وقتی که ترامپ عذرخواهی نکرده، مذاکره را متوقف کنید

استقبال بی‌نظیر طلاب حوزه نجف از آیت‌الله جوادی آملی

انتقاد رسایی از عدم اجرای برخی قوانین؛ ما این پایین چکاره‌ایم؟

رهبر جمهوری شوروی سابق: تا 2028 عضو اتحادیه اروپا می‌شویم

دیپلمات عرب: مخالف طرح اسرائیل درباره کمک‌رسانی در غزه هستیم

ادعای صهیونیست‌ها: یک مسئول ارشد حزب الله لبنان را ترور کردیم

سرمقاله هم میهن/ نه خانی آمده نه خانی رفته

انتقاد «کیهان» از روحانی: چطور باور کردید که «آقا اجازه»‌‌ها نظر آمریکا را وتو می‌کنند؟!

دومین عرضه اولیه امسال کشف قیمت شد

بانویی که از روز اول حادثه بندر عباس، میدان را خالی نکرد

یک نوستالژی دوست داشتنی از گوشی‌های تاشو

زیباترین مسیر ریلی ایران

فیزیک‌دان‌ها برای اولین بار تصویر اتم‌های آزاد را ثبت کردند

محمد شمس لنگرودی و محمدعلی ابطحی در نمایشگاه کتاب تهران

نظر سفیر اسبق ایران در فرانسه درباره تاثیر سفر ترامپ بر مذاکرات ایران و آمریکا

عبدالکریم سروش: تیم مذاکره کننده ایران به هیچ وجه زیر بار مدل لیبی نرود

ترامپ در واکنش به هدیه لوکس قطر: تنها یک احمق آن را قبول نمیکند!

تعطیلی فرودگاه بن‌گوریون در پی حمله موشکی مجدد یمنی‌ها

ترامپ، ویتکاف را به مذاکرات استانبول می‌فرستد

غلط‌های زیادی ترامپ در ریاض

سرمقاله سازندگی/ بی‌برنامه و شتاب‌زده

بابک زنجانی به صف خرید سایپا پیوست

علت التهابات بازار شکر چیست؟

هم نوع خواری حیوانات؛ کروکودیل هایی که یکدیگر را خوردند

مرگ دلخراش بچه فیل در مالزی و سوگواری دردناک مادرش

آشنایی با پنج میقات اصلی؛ نقطه آغاز سفر حج

مجری نزدیک به ترامپ: ایران می‌تواند بدون سلاح هسته‌ای اسرائیل را نابود کند

فرار تعداد زیادی از زندانیان زندان «الجدیده» در پایتخت لیبی

اوکراین 2 توافق دیگر در حوزه مواد معدنی با آمریکا امضا کرد

سرمقاله دنیای اقتصاد/ پیرامون مذاکرات ایران و آمریکا

تبعات حذف ارز ترجیحی گوشت

پایان ضرب‌الاجل پرداخت مطالبات گندمکاران

توله شیرهای زیبا

پیدا شدن مار پشمالو در تایلند

اظهارات پزشکیان درخصوص حل ناترازی‌ها؛ مردم زمان و شدت برودت را در استفاده از وسایل سرمایشی اندکی کاهش دهند

مطهری: موضع ایران در مذاکرات کاملا برحق است

ادعای رویترز: دیپلمات‌های ایران و اروپا در استانبول گفت‌وگو می‌کنند

شادی سوری ها در پی اعلام لغو تحریم ها توسط ترامپ؛ لیر سوریه 33 درصد تقویت شد

بن‌سلمان راننده و راهنمای گردشگری ترامپ شد!

تشکیل دولت جدید کانادا

سرمقاله خراسان/ توصیه‌ای به جناب آقای روحانی