چهارشنبه ۱۱ تير ۱۴۰۴
سیاست روز

روایت ادعایی میدل‌ایست‌آی درباره مواضع منطقه‌ای اوجالان

روایت ادعایی میدل‌ایست‌آی درباره مواضع منطقه‌ای اوجالان
ایران پرسمان - ایسنا / رسانه انگلیس مدعی است سندی از یک دیدار محرمانه میان اوجالان با یکی از احزاب چپ‌گرای ترکیه رویت کرده که نشان می‌دهد سرکرده پیشین پ‌ک‌ک به شدت مخالف ...
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا / رسانه انگلیس مدعی است سندی از یک دیدار محرمانه میان اوجالان با یکی از احزاب چپ‌گرای ترکیه رویت کرده که نشان می‌دهد سرکرده پیشین پ‌ک‌ک به شدت مخالف هرگونه سلطه منطقه‌ای رژیم صهیونیستی است.
رسانه انگلیسی نوشته ترکیه از زمان درگرفتن نخستین درگیری‌های مستقیم میان ایران و رژیم صهیونیستی در سال گذشته با «عبدالله اوجالان» سرکرده زندانی حزب «کارگران کردستان»(پ‌ک‌ک) اتحادی غیرمنتظره را شکل داده است.
پایگاه خبری-تحلیلی میدل‌ایست‌آی در این باره نوشت: منابع آگاه در آنکارا از چند ماه پیش تلاش ترکیه برای نزدیک شدن به پ‌ک‌ک و دیگر احزاب کُرد را به عنوان راهبرد آن برای جلوگیری از تبدیل شدن این گروه مسلح به نیروی نیابتی یا اهرم فشاری علیه ترکیه را تایید می‌کردند.
این پایگاه خبری مدعی است سندی را از یک دیدار محرمانه میان «عبدالله اوجالان» سرکرده پیشین گروه پ‌ک‌ک با یکی از احزاب چپ‌گرای ترکیه رویت کرده که نشان می‌دهد اوجالان که به مدت 40 سال یک درگیری مسلحانه علیه ترکیه را رهبری کرده بود، به شدت مخالف هرگونه سلطه منطقه‌ای رژیم صهیونیستی است.
این سند، دیداری که در 21 آوریل میان اوجالان و هیاتی از حزب «برابری و دموکراتیک خلق‌ها» برگزار شد که حامی کردهاست، نگرانی‌های این سرکرده پ‌ک‌ک درباره «غزه‌سازی» منطقه نشان می‌دهد، عبارتی که او برای توصیف تمایل رژیم صهیونیستی برای حمله عامدانه به کشورهای همسایه توصیف می‌کند و احتمالا منجر به تجزیه این کشورها خواهد شد.
طبق سند یادشده، اوجالان در این دیدار گفته بود «اسرائیل 30 سال است که به دنبال انجام دادن این کار است. سه دهه است که مخفیانه به ما قول یک کشور را داده است.»
او افزود که رژیم صهیونیستی از رسانه‌ها برای تشویق کردها به تشکیل کشوری مستقل استفاده می‌کند.
اوجالان معتقد است: هر کسی که کردها را با خود متحد کند، در خاورمیانه سلطه می‌یابد. آن‌ها پیش از آن که من به این موضوع پی ببرم، به این پی برده بودند.
بازار



حمله رژیم صهیونیستی به جنوب سوریه
ایده «غزه‌سازی» منطقه
میدل ایست‌آی نوشت: موضع ضداسرائیلی اوجالان به خوبی شناخته شده‌است، چراکه گروه او در دهه 1980 در دره بقاع مستقر بود و با گروه‌های چپ‌گرای آزادی‌بخش فلسطین همکاری می‌کرد. در این سند، اوجالان خود را به عنوان رهبری معرفی می‌کند می‌تواند از تبدیل شدن اسرائیل به یک قدرت هژمونیک در خاورمیانه جلوگیری کند.
او در این دیدار گفته بود که «رفت‌وآمدهای نتانیاهو و ترامپ تماما درباره همین موضوع است. این یک راهبرد پنج‌مرحله‌ای است که سه مرحله اول غزه، لبنان و سوریه انجام شده است. فقط دو مورد باقی مانده که ایران و ترکیه است. هدف این است که اسرائیل را به عنوان نیروی سلطه‌گر در شکل‌دهی رهبرد خاورمیانه تقویت کند».
این سرکرده پ‌ک‌ک مدعی شد که کردها یکی از بخش‌های اساسی این رهبرد هستند و او تنها کسی است که می‌تواند مانع تحت تاثیر قرار گرفتن شاخه سوری پ‌ک‌ک، یعنی «نیروهای دموکراتیک سوریه» یا فروپاشی فرماندهی آن تحت نفوذ ایران یا رژیم صهیونیستی شود.
او همچنین به تبادل پیام‌هایی با «ییتژاک شامیر» وزیر امور خارجه وقت رژیم صهیونیستی در سال 1982 اشاره کرد، عینی زمانی که اوجالان تحت حمایت «حافظ اسد» رئیس‌جمهور سوریه در دمشق مستقر بود.
اوجالان در این دیدار گفت: آن‌ها به من گفتند دمشق را ترک کنند و هر چه بخواهم در اختیارم می‌گذارند. آن‌ها گفتند که من تهدید عمده‌ای علیه امنیت اسرائیل بودم. آیا آن زمان وزیر خارجه اسرائیل «شامیر» بود؟ در سال 1982؟ «ییتژاک شامیر؟»-او پرسید «از ما چه می‌خواهی؟ چرا از این جوانان علیه ما استفاده می‌کنی؟»
چندین کابینه رژیم صهیونیستی در دهه 90 میلادی از ترکیه حمایت سیاسی و نظامی می‌کردند و با ژنرال‌های سکولار آن زمان اتحاد نزدیکی برقرار کرده بودند. اما در زمان ریاست‌جمهوری «رجب طیب اردوغان» این روابط تضعیف شد و آنکارا در برخی مواقع رژیم صهیونیستی را به حمایت غیرمستقیم از پ‌ک‌ک متهم کرده است.

ایران پرسمان

«عبدالله اوجالان» و نیروهای چریکی او در یک اردوگاه آموزشی در «حلوه لبنان»، 1992
تقسیم سوریه
میدل ایست آی نوشت: این روابط در پی جنگ غزه به پایین‌ترین سطح خود رسید و مواضع رسمی اسرائیل در مورد «کردها» به‌ویژه گروه‌های مرتبط با پ‌ک‌ک در سوریه از آن موقع تغییر کرده است.
«گدعون ساعر» وزیر امور خارجه رژیم صهیوینستی در نوامبر گذشته آشکارا خواستار روابط نزدیک‌تر میان این رژیم و جامعه کردهای سوریه شده و گفت که تل‌آویو باید به کردها و دیگر اقلیت‌های منطقه‌ای که متحدان «بی‌طرف» هستند، نزدیک شود.
طبق این سند، اوجالان مدعی شده که موساد در سال 1998 وقتی از مقامات ترکیه به روسیه پناهنده شده بود، در مسکو با او تماس گرفته و به او گفته بودند که حتی می‌توانند او را در روسیه پنهان کنند.
او گفت: در طرحی در کار است که منطقه را از سلیمانیه تا عفرین به غزه‌ دیگری تبدیل کند. اسرائیل تمامی زمینه‌سازی لازم را برای این کار انجام داده است.
پس از سقوط دولت «بشار اسد» رئیس‌جمهور پیشین سوریه در دسامبر، رسانه صهیونیستی «کان» گزارش داده بود که چندین مورد تعامل میان رژیم صهیونیستی و «نیروهای دموکراتیک سوریه» یک گروه مسلح تحت حمایت آمریکا به رهبری شاخه‌های پ‌ک‌ک انجام شده است.
این رسانه نوشته طبق گزارشی که در ماه دسامبر منتشر شده بود، رژیم صهیونیستی قصد داشته است سوریه را به چهار منطقه از جمله مناطق دروزی‌ها و کردها تقسیم کند تا این کشور همسایه را ضعیف و تقسیم‌شده نگه دارد. این برنامه موجب خشمگین کردن ترکیه شده است.
این رسانه نوشت: اوجالان همچنین در این دیدار گفت که جنگ غزه تمام شده و حالا اسرائیل می‌خواهد کردها را به یک درگیری تمام‌عیار با ترکیه، یعنی به روند «غزه‌سازی» بکشاند.
اوجالان در فوریه خواستار انحلال پ‌ک‌ک شد. رهبری پ‌ک‌ک پس از برگزاری کنگره‌ای در ماه مه انحلال خود و پایان دادن به مبارزات مسلحانه این گروه را اعلام کرد.
اگرچه، آنکارا می‌گوید هنوز شواهدی مبنی بر انحلال واقعی پ‌ک‌ک مشاهده نکرده است.
با این حال، اوجلان می‌گوید ترکیه از طریق مذاکرات با جنبش سیاسی کردها در حال ورود به یک فرایند دموکراتیک بزرگ است.
او افزود: امتیاز راهبردی در حال انتقال به ترکیه است و فقط یک بچه این را نمی‌داند. آیا ما باید این امتیاز را به اسرائیل واگذار کنیم؟


نظرات شما