ایران پرسمان - خبرآنلاین / مصطفی میرسلیم درباره احتمال ملی شدن اینترنت گفت: «برنامه اصلی که دولت به دنبال آن است راه اندازی شبکه اطلاع رسانی مطمئن ملی است که متاسفانه با تاخیر مواجه شده و امید است با همت متخصصانمان هرچه زودتر محقق شود.» ملی شدن اینترنت و قطعی چند روزه آن، بار دیگر انتقادات از سیاست فیلترینگ را به اوج رساند؛ بخصوص اینکه برخی از چهره های سیاسی و کارشناسان حوزه ارتباطات بارها از تبدیل فیلترشکن ها به ابزار جاسوسی هشدار داده بودند. اما سرنوشت وعده رفع فیلترینگ بعد از این جنگ 12 روزه چه خواهد شد؟ آیا شورایعالی فضای مجازی به سمت آن حرکت می کند یا قرار است اینترنت ملی شود؟
مصطفی میرسلیم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، در گفت و گویی مکتوب با خبرگزاری خبرآنلاین، درباره وضعیت فیلترینگ تاکید کرد: « نباید از آن پیام رسان ها استفاده شود و بهترین راه آن خودداری مردم از استفاده از آن ها است و اگر این خودداری هوشمندانه توسط مردم انجام گیرد نیازی به ایجاد محدودیت حکومتی نیست زیرا فیلترشکن ها را هم صهیونیست ها پشتیبانی می کنند و از اطلاعات آن بهرهبرداری تکمیلی می نمایند.»
وی درباره احتمال ملی شدن اینترنت گفت: «برنامه اصلی که دولت به دنبال آن است راه اندازی شبکه اطلاع رسانی مطمئن ملی است که متاسفانه با تاخیر مواجه شده و امید است با همت متخصصانمان هرچه زودتر محقق شود.»
مشروح گفتگوی مکتوب با مصطفی میرسلیم را در خبرگزاری خبرآنلاین می خوانید؛
***************
* آقای میرسلیم! در جنگ دوازده روزه شاهد محدودیت ها در دسترسی به اینترنت، قطع آن و حتی ملی شدن اینترنت بودیم. یک علت احتمال سواستفاده از فیلترشکن ها در این مدت بود. برخی معتقدند که اگر فیلترینگ برداشته می شد، دچار خسارت کمتری در این زمینه بودیم، تحلیل شما چیست؟
واقعیت این است که پیام رسان های خارجی اطلاعات گسترده خود را به صهیونیست ها میفروشند و این کاسبی نامشروع درآمد هنگفتی برای آنها دارد. زیرا صهیونیست ها با افزودن نرمافزارهای هوش مصنوعی بر آن دادههای بزرگ کار جاسوسی خود را با قیمت ارزانتر و نتیجه مطمئن تر، تکمیل کردهاند و می کنند. دولت برای خدمت به مردم چند سال پیش محدودیت بر سر راه آن پیامرسان های مزدور گذاشت ولی متأسفانه آگاهی رسانی کافی درباره علت آن محدودیت انجام نگرفت.
آنچه مسلم است این که نباید از آن پیام رسان ها استفاده شود و بهترین راه آن خودداری مردم از استفاده از آن ها است و اگر این خودداری هوشمندانه مردم انجام گیرد نیازی به ایجاد محدودیت حکومتی نیست زیرا فیلترشکن ها را هم صهیونیست ها پشتیبانی می کنند و از اطلاعات آن بهرهبرداری تکمیلی می نمایند. البته خوشبختانه پیام رسان های داخلی خودمان پیشرفت خوبی داشته و براحتی می تواند جایگزین پیام رسان های خارجی بشود به شرط آن که مردم تحت تأثیر تبلیغات منفی دشمن با بدبینی از پیام رسان های خودی یاد نکنند.
مردم با هوشیاری پیام رسان های بیگانه را کنار بگذارند
* آیا بعد از واقعه اخیر امکان برداشته شدن فیلترینگ وجود دارد؟
مهم این است که خود مردم با هوشیاری پیام رسان های بیگانه را کنار بگذارند که بسیار مؤثرتر خواهد بود و به نظر می رسد با صدماتی که از این بی احتیاطی در استفاده از پیام رسان های بیگانه خوردهایم، مردم آگاهی و تعهد لازم را به دست آوردهاند، به عبارت دیگر اقدام هوشمندانه مردم موثرتر از فیلترینگ خواهد بود و الا در خیانت آن پیام رسان ها و ضرورت قفل کردنشان شک نباید کرد.
* برخی سیاسیون پیش از شروع جنگ ایران و اسرائیل بارها از تبدیل شدن فیلترشکن ها به ابزار جاسوسی هشدار داده بودند. راهکار شما و شورایعالی فضای مجازی برای جلوگیری از این اتفاق چیست؟
آگاه کردن دقیق و صادقانه مردم برای پرهیز مطلق از پیام رسانهای بیگانه بهترین راهکار است والا ادامه وضع موجود به ضرر همه خواهد بود جز اسرائیل.
برخی از مردم واقعا فکر می کردند دولت می خواهد محدودیت ایجاد کند
* یکی از وعده های آقای پزشکیان در انتخابات برداشته شدن فیلترینگ بود، آیا بعد از جنگ ممکن است دیگر این وعده محقق نشود؟
آن موقع ابعاد جاسوسی اسرائیل با استفاده از دادههای بزرگ و پیام رسان های بیگانه معلوم نبود و برخی از مردم واقعآ فکر می کردند دولت می خواهد محدودیت ایجاد کند. درست است محدودیت باید بر سر راه جاسوسی هوشمندانه اسرائیل قرارداده میشد و اگر این نکته مهم را مردم می دانستند و خودشان مراعات میکردند از بسیاری خساراتی که بر ما وارد آمد جلوگیری میشد.
* آیا این امکان وجود دارد که به سمت ملی شدن اینترنت برویم؟
برنامه اصلی که دولت به دنبال آن است راه اندازی شبکه اطلاع رسانی مطمئن ملی است که متاسفانه با تاخیر مواجه شده و امید است با همت متخصصانمان هرچه زودتر محقق شود.