چهارشنبه ۲۵ تير ۱۴۰۴
اقتصاد روز

دومین جلسه پدافند غیرعامل بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد

دومین جلسه پدافند غیرعامل بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد
ایران پرسمان - دومین جلسه پدافند غیرعامل بنیاد شهید و امور ایثارگران، روز چهارشنبه ۲۵ تیرماه در سالن جلسات و با حضور رئیس مرکز حراست و دبیر کمیته پدافند غیرعامل بنیاد شهید، کارشناسان حوزه امنیت روانی، مدیران کل استانی (وبیناری) و جمعی از کارکنان بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد.
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - دومین جلسه پدافند غیرعامل بنیاد شهید و امور ایثارگران، روز چهارشنبه 25 تیرماه در سالن جلسات و با حضور رئیس مرکز حراست و دبیر کمیته پدافند غیرعامل بنیاد شهید، کارشناسان حوزه امنیت روانی، مدیران کل استانی (وبیناری) و جمعی از کارکنان بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد.

به گزارش «ایثار»، عادل مهری، سرپرست دفتر مطالعات و پژوهش‌های بنیاد شهید و امور ایثارگران ، ابتدا با تشریح کامل دستورالعمل‌ها و ضوابط موجود در حوزه پدافند غیرعامل، به بیان الزامات اجرایی برای استان‌ها پرداخت و تأکید کرد: هدف اصلی ما ارتقاء سطح آمادگی در برابر تهدیدات غیرمستقیم، کاهش آسیب‌پذیری روانی و افزایش مقاومت ذهنی در سطح سازمان و جامعه ایثارگری است.
مهری با اشاره به نقش محوری استان‌ها در تحقق اهداف پدافند غیرعامل، پاسخگوی سؤالات و ابهامات مطرح‌شده از سوی نمایندگان استان‌ها بود و مسیر تعامل و هم‌افزایی بین ستاد مرکزی و مراکز استانی را از مهم‌ترین عوامل موفقیت در این حوزه برشمرد.
دکتر غلامعلی افروز، استاد دانشگاه تهران و عضو شورای سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی، نیز در این نشست ضمن تحلیل ابعاد روان‌شناختی پدافند غیرعامل، گفت: جنگ امروز، یک جنگ تمام‌عیار است، نه فقط نظامی، بلکه شناختی، روانی، رسانه‌ای، سایبری و فرهنگی است. این جنگ ذهن انسان را هدف قرار داده و پدافند غیرعامل یعنی دفاع از مغز، باور و روان انسان. بنیاد شهید و امور ایثارگران به‌عنوان نهادی مقدس، مسئولیت سنگینی در ارتقاء سلامت روانی خانواده‌های ایثارگر دارد.
وی در قالب یک مثال افزود: خداوند مغز، لطیف‌ترین و ارزشمندترین عضو بدن را درون جمجمه، سخت‌ترین استخوان بدن قرار داده است. این نشان‌دهنده اهمیت حفاظت از ذهن و روان است. در پدافند غیرعامل، دفاع در سطح ذهن و باور بسیار حیاتی است. هر جنگ نرمی از مغز آغاز می‌شود و تغییر باور و نگرش، دشوارترین بخش این مقابله است.
دکتر افروز بر اهمیت توان‌بخشی روانی در کنار توان‌بخشی جسمی تأکید کرده و گفت: توان‌بخشی روانی، زیربنای تمام درمان‌هاست. جانباز ما باید احساس ارزشمندی کند. اگر عزت‌نفس آسیب دیده باشد، سایر اقدامات درمانی تأثیری نخواهد داشت. رسالت ما، تقویت احساس خودارزشمندی، ایجاد امید و ارتقاء روحیه است.
وی به 7 مؤلفه حیاتی آرامش روانی اشاره کرد و گفت: «مثبت‌اندیشی منطقی» نه ساده‌اندیشی، بلکه نگرش عقلانی به امور؛ «امیدآفرینی» امید، جان‌مایه حرکت انسان است؛ «بخشندگی و وارستگی» بزرگ‌منشی و رهایی از کینه‌ورزی؛ «اهل تلاش بودن» کوشش هدفمند، راه رشد فردی است؛ «زیستن در لحظه اکنون» نه در حسرت گذشته و نه در اضطراب آینده؛ «تقویت اقتدار روانی» بالا بردن تاب‌آوری در برابر تهدیدها و «شناخت آرامش به‌عنوان گنجینه درونی انسان» 7 مؤلفه حیاتی آرامش روانی است.
دکتر افروز تأکید کرد: ما باید با همدلی درمانی و نگاه جامع‌نگر به آسیب‌های روانی، مسیر توان‌بخشی را هموار کنیم. تغییر نگرش‌ها، آغاز مسیر تعالی انسان است. بنیاد شهید باید الگویی از همدلی و انسجام درونی باشد.
این جلسه با هدف بررسی ابعاد مختلف تهدیدات نوین، به‌ویژه در حوزه‌های شناختی، رسانه‌ای و سایبری و همچنین ارائه راهکارهایی برای ارتقاء سطح آمادگی و تاب‌آوری روانی برگزار شد.
انتهای پیام/


نظرات شما