ایران پرسمان - تسنیم /نهادهای بینالمللی از جمله آژانس آنروا، نمایش فریبکارانه رژیم صهیونیستی درباره پرتاب کمکها از هوا به غزه را در چارچوب گمراه کردن افکار عمومی از فاجعه گرسنگی این باریکه دانسته و تاکید کردند تنها راه، باز کردن گذرگاههای زمینی است.
رژیم صهیونیستی که ظالمانهترین محاصره علیه نوار غزه را از ماه مارس آغاز کرده و بیش از دو میلیون فلسطینی را در این باریکه گرسنه نگه داشته و مرگ بر اثر گرسنگی در غزه تبدیل به یک اتفاق عادی شده است، روز گذشته در یک مانور نمایشی اعلام کرد که پرتاب هوایی کمکها به غزه را آغاز کرده است.
این مانور نمایشی همزمان با فراگیر شدن قحطی و گرسنگی در سراسر غزه، با واکنشهای تند داخلی و خارجی همراه بود و طرفهای مختلف تاکید کردند، غزه به نمایشهای هوایی نیاز ندارد؛ بلکه باید فوراً همه گذرگاههای زمینی باز گردد و کامیونها روزانه به شکل منظم برای امدادرسانی به غزه وارد این باریکه شوند.
پرتاب هوایی کمکها با هدف منحرف کردن جهان از فاجعه گرسنگی در غزه است
در این زمینه فیلیپ لازارینی، کمیسر کل آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (آنروا) اعلام کرد که پیشنهاد پرتاب کمکها از هوا به غزه، صرفاً اقدامی برای منحرف کردن افکار عمومی و پوششی جهت پنهان کردن واقعیت فاجعه انسانی در نوار غزه است.
لازارینی افزود: پرتاب کمکها از هوا واقعیت فاجعه گرسنگی در غزه را تغییر نمیدهد، این روش پرهزینه و بیاثر بوده و حتی ممکن است به قیمت جان غیرنظامیان گرسنه تمام شود.
وی افزود: ورود کمکها از طریق زمینی برای مردم غزه، روشی آسانتر، سریعتر، ارزانتر، موثرتر، ایمنتر و شرافتمندانهتر بوده و فاجعه گرسنگیِ ساخته دست بشر تنها از طریق اراده سیاسی قابل حل است.
این مقام سازمان ملل خواستار رفع محاصره ظالمانه رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه، باز کردن گذرگاهها، تضمین آزادی حرکت و دسترسی شرافتمندانه افراد نیازمند به کمکها در این باریکه شده و گفت: تنها آژانس آنروا معادل 6000 کامیون حامل کمکهای انسانی آماده کرده که در اردن و مصر گیر کردهاند و منتظر صدور مجوز برای ورود به غزه هستند.
بازار ![]()
پرتاب هوایی کمکها گام دیگری در مهندسی گرسنگی علیه غزه است
سازمان دیدهبان حقوق بشر اروپا- مدیترانه هم به نوبه خود در بیانیهای به همین منظور اعلام کرد که پرتاب کمکها از هوا به غزه، روشی تحقیرآمیز بوده و کمکی به حل بحران گرسنگی در غزه نمیکند. ما خواستار باز شدن گذرگاههای زمینی منتهی به غزه هستیم تا امکان ورود کمکهای کافی فراهم گردد.
این سازمان حقوق بشری تاکید کرد: پرتاب کمکها از هوا، گامی دیگر در تحقیر فلسطینیها، نقض کرامت آنها و مهندسی گرسنگی برای خدمت به اهداف سیاسی و نظامی اسرائیل است. با توجه به ازدحام جمعیت غزه در منطقهای که کمتر از 15 درصد این باریکه را تشکیل میدهد، پرتاب کمکها از هوا اتفاقی به شدت خطرناک برای جان غیرنظامیان است.
در ادامه این بیانیه آمده است: بعد از ماهها گرسنگی شدید، ارسال هوایی کمکها حداقل نیازهای انسانی در غزه را هم تامین نمیکند و نمیتواند وضعیت فاجعه بار ناشی از جنگ گرسنگی اسرائیل علیه غزه را حل کند.
سازمان مذکور با هشدار درباره فریبکاری رژیم صهیونیستی برای کاهش فشارهای بینالمللی علیه این رژیم کرد که به دلیل جنگ گرسنگی اسرائیل علیه غزه، تنها در یک هفته رسماً 55 مورد مرگ بر اثر گرسنگی ثبت شده و این آمار همچنان رو به افزایش است.
سال گذشته چندین کشور عربی و غربی از جمله آمریکا در مراحل اولیه محاصره خفقان آور رژیم صهیونیستی علیه غزه، اقدام به پرتاب جعبههای کمک با چتر نجات به این باریکه کردند که منجر به مرگ تعداد زیادی از غیرنظامیان که منتظر دریافت کمکها بودند شد.
نمایش فریبکارانه رژیم صهیونیستی برای پرتاب کمک از طریق هوا در حالی است که این رژیم از ماههای طولانی محاصرهای همه جانبه و ظالمانه علیه غزه تحمیل کرده و اجازه دسترسی بیش از 2 میلیون انسان به یک لقمه نان را نمیدهد.
آمار نشان میدهد، علاوه بر دهها کودکی که طی روزها و هفتههای گذشته در نتیجه جنگ گرسنگی رژیم صهیونیستی علیه غزه جان خود را از دست دادهاند، 650 هزار کودک همچنان در معرض خطر مرگ بر اثر گرسنگی و سوء تغذیه هستند. وزارت بهداشت غزه روزانه از ورود تعداد بیسابقهای از شهروندانی که از گرسنگی رنج میبرند به بخشهای اورژانس خبر میدهد و آمار، حاکی از تعداد بیشمار نوزادانی است که در معرض خطر مرگ بر اثر گرسنگی قرار دارند.