يکشنبه ۵ مرداد ۱۴۰۴
سیاست روز

جان بولتون اتهامات مطرح علیه اوباما را «بی اعتبار» دانست

جان بولتون اتهامات مطرح علیه اوباما را «بی اعتبار» دانست
ایران پرسمان - ایسنا /جان بولتون، مشاور امنیت ملی اسبق کاخ سفید اتهامات مدیر اطلاعات ملی ایالات متحده علیه باراک اوباما را مردود دانسته و مبنای این اتهامات را «اسناد و مدارک ...
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا /جان بولتون، مشاور امنیت ملی اسبق کاخ سفید اتهامات مدیر اطلاعات ملی ایالات متحده علیه باراک اوباما را مردود دانسته و مبنای این اتهامات را «اسناد و مدارک موهوم و ناموجود» خواند.
«جان بولتون» که در زمان دولت اول «دونالد ترامپ» به عنوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید خدمت کرده و بعد از کنار رفتن از این سمت تبدیل به یکی از منتقدان این رئیس جمهور آمریکا شد در مصاحبه‌ای مواضع و اتهامات «تولسی گابارد»، مدیر اطلاعات ملی آمریکا علیه «باراک اوباما»‌ را مورد انتقاد قرار داده و گابارد را متهم کرد به اینکه «اسناد و مدارکی ناموجود را متصور شده است.»
جان بولتون که در عرصه سیاست آمریکا به عنوان یک سیاستمدار تندروی جنگ‌طلب شهرت دارد در مصاحبه با شبکه «نیوز نیشن» با انتقاد از تولسی گابارد گفت: «او مجموعه‌ای از مسائلی را به هم ربط داده که لزوما ارتباطی با یکدیگر ندارند. او در واقعیت در مطالبی که در گزارش‌های کنگره ذکر شده اغراق کرده و اسناد و مدارکی را که وجود خارجی ندارند متصور شده است. بنا بر این اگر کسی واقعا به طور دقیق آنها را بررسی کند خیلی سریع به بی‌اعتبار بودن آنها پی می‌برد اما من فکر می‌کنم اگر او این کارزار را برای نجات دادن شغلش به راه انداخته عملا برای او موفقیت در پی داشته است.»
بازار
بولتون با اشاره به پرونده پرمناقشه جرایم «جفری اپستین»، مجرم محکوم از بابت جرایم جنسی که با خودکشی در زندان به زندگی خود پایان داد و جنجال بر سر نحوه برخورد دولت کنونی ایالات متحده با این پرونده عنوان کرد: «شاید این کارزار مدیر اطلاعات ملی با موفقیت توانسته حواس‌ها را از پرونده جفری اپستین منحرف کند، نمی‌دانم، اما اساسا هیچ پایه و اساسی نداشته و مطمئنا هیچ توجیهی برای آنکه وزارت دادگستری آمریکا یک تحقیقات کیفری درباره آن به راه بیندازد وجود ندارد.»
گابارد روز چهارشنبه دست به انتشار علنی یک گزارش طبقه بندی شده کمیته اطلاعاتی مجلس نمایندگان آمریکا مربوط به سال 2020 زد که در آن ادعای توجه داشتن «ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهور روسیه به انتخابات ریاست جمهوری 2016 آمریکا و تمایل او برای کمک به پیروز شدن دونالد ترامپ، کاندیدای جمهوریخواهان در آن انتخابات، مورد تردید قرار گرفته بود.
در این گزارش ذکر شده بود سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) «به اصول استانداردهای تحلیلی پایبند نبوده» و این نتیجه‌گیری که رهبر کرملین در جهت کمک به ترامپ اقدام کرده، مبتنی بر «بخشی کوچک، مبهم و غیرقابل راستی‌آزمایی از جمله‌ای متعلق به یکی از گزارش‌های زیر سطح استاندارد» بوده است.
به گفته گابارد، گزارش مذکور «فاحش‌ترین نمونه از سیاسی‌کاری و آلت دست قرار دادن اطلاعات در تاریخ آمریکا را فاش ساخته است.»
به نوشته پایگاه اینترنتی «هیل»، این در حالی است که چند ارزیابی اطلاعاتی دیگر نیز پیش‌ از این ادعا کرده بودند که روسیه تلاش داشته بر رقابت انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده اعمال نفوذ کند و این که رئیس جمهور روسیه مایل بوده که ترامپ در این انتخابات برنده شود.
گابارد هفته گذشته با انتشار یک گزارش، مقامات ارشد دولت سابق «باراک اوباما»، رئیس جمهور سابق ایالات متحده از جمله با اشاره مستقیم هم به خود اوباما و هم به «جان برنان»، مدیر اسبق سازمان سیا، «جیمز کومی»، مدیر اسبق اف.بی.آی و «جیمز کلپر»، مدیر اسبق اداره اطلاعات ملی آمریکا در دولت او را متهم کرده بود به اینکه اطلاعات پیرامون ادعای مداخله روسیه در انتخابات ریاست جمهوری 2016 آمریکا را دستکاری کرده‌اند.
ترامپ، رئیس جمهور فعلی آمریکا نیز روز سه‌شنبه اوباما را متهم به ارتکاب خیانت کرده و خواستار تحقیقات وزارت دادگستری آمریکا درباره او شد. گابارد ارجاعاتی کیفری را بر مبنای این گزارش به وزارت دادگستری آمریکا فرستاد.
بولتون در مصاحبه خود عنوان کرد تلاش‌های گابارد منجر به عرضه هیچ اطلاعات جدیدی درباره انتخابات 2016 نشده‌اند و نسبت به راه انداختن هر گونه تحقیقات کیفری هشدار داده و گفت که برخی گزارش‌های قبلی به نحوه مدیریت «برخی ارزیابی‌ها» توسط دولت اوباما «ایراد گرفته‌اند.»
بولتون به «کریس سیلیزا»، مجری نیوز نیشن تصریح کرد: «اما هیچ چیز مستندی که در سطح یک مبنا برای به راه انداختن یک تحقیقات کیفری مشروع باشد وجود ندارد.»
گابارد گفته بود اسناد و مدارکی که او از حالت طبقه بندی شده خارج ساخته وجود یک «دسیسه خائنانه» از سوی اوباما و دولتش برای به راه انداختن تحقیقات پیرامون مداخله روسیه در انتخابات 2016 را نشان می‌دهند و این که این رئیس جمهور اسبق ایالات متحده در یک «کودتای چندین ساله» علیه دونالد ترامپ دست داشته است.
گابارد در گزارش خود اوباما و جامعه اطلاعاتی دولت وقت او را متهم کرده بود به اینکه اطلاعاتی غلط را به رسانه‌ها درز داده‌اند و از «اطلاعات سیاسی شده» به منظور برانداختن پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات 2016 استفاده کرده‌اند.
او به یک گزارش منتشر شده در روزهای اخیر از سوی کاخ سفید استناد کرد. این گزارش با استفاده از تحقیقاتی که از سوی جمهوریخواهان در مجلس نمایندگان آمریکا انجام شده نتایج گزارش‌های قبلی سازمان سیا پیرامون اینکه روسیه تلاش کرده به پیروزی ترامپ در انتخابات 2016 کمک کند را رد می‌کند.
گابارد در بیانیه خود تصریح داشته بود: «اطلاعاتی که ما امروز منتشر کرده‌ایم به وضوح نشان می‌دهند که در سال 2016 مقامات در عالی‌ترین سطح دولت کشور ما مرتکب دسیسه‌ای خائنانه شدند. هدف آنها برانداختن اراده مردم آمریکا و جا انداختن یک کودتای چند ساله با هدف تلاش به منظور جلوگیری از حکم تفویض شده توسط مردم آمریکا به رئیس جمهور بود.»
دموکرات‌ها از جمله خود اوباما در پی انتشار گزارش گابارد دولت ترامپ را به تلاش برای پرت کردن حواسها از باز شدن پای این رئیس جمهور آمریکا به پرونده مجرم جنسی، جفری اپستین، متهم کردند.
سخنگوی دفتر اوباما در بیانیه‌ای گفت: «این ادعاها، عجیب و غریب و خنده‌دار و تلاشی ضعیف برای پرت کردن حواسها هستند.»


نظرات شما