دوشنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۴
اقتصاد روز

تشخیص بمب و مواد مخدر با نانوسنسورهای ایرانی

تشخیص بمب و مواد مخدر با نانوسنسورهای ایرانی
ایران پرسمان - ایسنا / نخبه ایرانی بازگشته از دانشگاه KTH سوئد، پروژه توسعه بویایی مصنوعی را در کشور آغاز کرده است؛ فناوری‌ای که می‌تواند بوهای خاص مانند مواد منفجره و مخدر را ...
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا / نخبه ایرانی بازگشته از دانشگاه KTH سوئد، پروژه توسعه بویایی مصنوعی را در کشور آغاز کرده است؛ فناوری‌ای که می‌تواند بوهای خاص مانند مواد منفجره و مخدر را شناسایی کند و در آینده می‌توان از این فناوری در حوزه تشخیص بیماری‌ها نیز استفاده کرد.
دکتر سید امیرحسین عزیزی نخبه ایرانی بازگشته از دانشگاه KTH سوئد، در این باره اظهار داشت: یکی از دستاوردهای ما توسعه بویایی مصنوعی است که در مرحله تحقیق و توسعه قرار دارد. این فناوری توانایی تشخیص بوهای خاص مانند مواد منفجره و مواد مخدر را دارد.
بازار
وی با بیان اینکه در تست‌های اولیه موفق به شناسایی برخی نمونه‌ها شدیم، اظهار کرد: در این فناوری از سنسورهای نانومواد استفاده می‌کنیم که با مولکول‌های بو واکنش می‌دهند و از طریق سیستم نوری دیتکشن، نوع ماده شناسایی می‌شود.
عزیزی ادامه داد: این فناوری می‌تواند در مکان‌هایی که احتمال بمب‌گذاری یا وجود مواد مخدر وجود دارد مورد استفاده قرار گیرد. در نمونه‌های خارجی حتی از بوی دهان برای تشخیص برخی بیماری‌ها استفاده می‌شود و تا بیش از 90 درصد دقت دارند. ما نیز در تلاشیم به سطح بالایی از دقت برسیم.
وی درباره چالش‌های کارآفرینی فناورانه در کشور گفت: مشکلات در همه جا وجود دارد، اما ایران مزایایی دارد که می‌تواند مسیر موفقیت را برای کارآفرینان فراهم کند. اگر فردی توانمندی متوسطی در زمینه کارآفرینی داشته باشد، در ایران امکان موفقیت بیشتری نسبت به کشورهای دیگر دارد، چراکه در آن کشورها رقابت و پیچیدگی‌ها بیشتر است.
عزیزی ادامه داد: برخی معتقدند تحریم‌ها به نوعی فرصت ایجاد کرده است. اگرچه تحریم نعمت نیست، اما به دلیل نبود برخی شرکت‌های خارجی، فضا برای فعالیت داخلی بیشتر شده است. در این شرایط امکان رشد و توسعه برای شرکت‌های فناور ایرانی وجود دارد.
این محقق همچنین درباره حمایت‌ها تصریح کرد: حمایت‌ها وجود دارد اما کافی نیست. بهبود فرآیند اطلاع‌رسانی و افزایش شفافیت در روند دریافت مجوزها می‌تواند مسیر را بسیار هموارتر کند. بروکراسی‌های غیرضروری باید کاهش یابد. من در برخی از رویدادهای نمایشگاهی متوجه شدم حمایت‌هایی وجود دارد که پیش‌تر از آن بی‌اطلاع بودم. مشاوره‌های رایگان و آشنایی با این حمایت‌ها می‌تواند استارتاپ‌ها را سریع‌تر به موفقیت برساند.


نظرات شما