جمعه ۱۰ مهر ۱۴۰۵
جهان ما

روسیه برای پایان درگیری افغانستان و پاکستان پا پیش گذاشت

روسیه برای پایان درگیری افغانستان و پاکستان پا پیش گذاشت
ایران پرسمان - ایرنا/ نماینده ویژه رئیس‌جمهور روسیه با بیان اینکه در نشست روز دوشنبه ۱۳ مهر «فرمت (قالب) مسکو» به شدت‌گرفتن درگیری‌ها میان افغانستان و پاکستان توجه ویژه‌ای ...
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایرنا / نماینده ویژه رئیس‌جمهور روسیه با بیان اینکه در نشست روز دوشنبه ۱۳ مهر «فرمت (قالب) مسکو» به شدت‌گرفتن درگیری‌ها میان افغانستان و پاکستان توجه ویژه‌ای خواهد شد، اعلام کرد که روسیه آماده میانجیگری میان این دو کشور برای دستیابی به مصالحه‌ای معقول است.
ضمیر کابلوف امروز جمعه در گفت‌ وگو با روزنامه ایزوستیا چاپ مسکو، گفت: این موضوع قطعاً مطرح خواهد شد و ما خرسند خواهیم شد که از قالب مسکو برای سوق دادن هر دو طرف درگیر به سوی مصالحه‌های معقول استفاده کنیم.
وی اظهار کرد: همانگونه که سرگئی لاوروف وزیر خارجه (روسیه) اعلام کرده، مسکو آماده است که به هر دو کشور دوست در دستیابی به مصالحه کمک کند، مشروط بر اینکه اسلام‌آباد و کابل درخواست میانجیگری داشته باشند.
نماینده ویژه رئیس‌جمهور روسیه در امور افغانستان در عین حال تصریح کرد:‌ طرفین هنوز چنین درخواست‌هایی را ارائه نکرده‌اند؛ با وجود این مسکو انتظار دارد مقامات عالی‌رتبه هر دو کشور در نشست روز دوشنبه شرکت کنند.
وی ادامه داد:‌ امیرخان متقی وزیر خارجه افغانستان و همچنین نماینده ویژه پاکستان در امور افغانستان با همراهی سفیر پاکستان در کابل و چندین مقام ارشد دیگر در حوزه سیاست خارجی از کشورهای منطقه در این نشست حضور خواهند یافت.
کابلوف همچنین گفت: متأسفانه شدت گرفتن تنش‌ها بدون چشم‌اندازی برای پایان آنها ادامه دارد، زیرا هر دو طرف همچنان بر مواضع خود پافشاری می‌کنند.
وی یادآور شد: اسلام‌آباد خواستار پایان دادن به استفاده «گروه تروریستی تحریک طالبان پاکستان» از خاک افغانستان برای انجام حملات علیه پاکستان است؛‌ از سوی دیگر، مقامات افغانستان تأکید دارند که از شبه‌نظامیان حمایت نمی‌کنند و موضوع گروه تحریک، مسأله‌ای داخلی مربوط به این کشور همسایه است.
به نوشته ایزوستیا، پاکستان نهم مهر ماه ۱۴۰۵ حملات توپخانه‌ای به خاک همسایه خود را از سر گرفت؛ مقامات محلی گزارش دادند که حملات هوایی به ولایت‌های کنر و هلمند منجر به کشته شدن ۹ غیرنظامی از جمله زنان و کودکان شده است.
پاکستان این حملات را در راستای انهدام اردوگاه‌های تروریستی در افغانستان عنوان کرده و از هلاکت ۲۲ شبه‌نظامی خبر داده است.
ذبیح‌الله مجاهد سخنگوی حکومت سرپرست افغانستان اقدامات پاکستان را عمل تجاوزکارانه و جنایت توصیف کرد.
پیش از این، سخنگوی وزارت خارجه روسیه از برگزاری هشتمین نشست فرمت مسکو برای رایزنی درباره افغانستان در تاریخ پنجم اکتبر (۱۳ مهر) خبر داده بود.
ماریا زاخارووا افزود: هشتمین نشست فرمت مسکو برای رایزنی درباره افغانستان در سطح فرستادگان ویژه و مقامات ارشد افغانستان، هند، ایران، قزاقستان، چین، قرقیزستان، پاکستان، تاجیکستان و ازبکستان روز دوشنبه در مسکو برگزار خواهد شد.
بنا بر اعلام مسکو، هیأت‌هایی از بلاروس و مصر نیز به عنوان مهمان به این نشست دعوت شده‌اند.
فرمت (قالب) مسکو سازوکاری منطقه‌ای برای رایزنی درباره تحولات افغانستان و روند صلح این کشور است که به ابتکار روسیه در سال ۲۰۱۷ (۱۳۹۶) شکل گرفت.
این نشست‌ها با هدف هماهنگی میان کشورهای منطقه و بررسی راه‌های دستیابی به ثبات و صلح در افغانستان برگزار می‌شود و ایران، روسیه، چین، هند و شماری از کشورهای آسیای مرکزی و همسایگان افغانستان از مشارکت‌کنندگان اصلی آن هستند.


نظرات شما