ایران پرسمان

آخرين مطالب

تجارت برد - برد با ونزوئلا خبر خوب

تجارت برد - برد با ونزوئلا
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - وطن امروز /متن پیش رو در وطن امروز منتشر شده و انتشار آن به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست
پس از ارسال دومین محموله بنزین توسط نفتکش‌های ایرانی به ونزوئلا و مانور اقتدار ایران، اکنون رسانه‌ها از بارگیری نفت ونزوئلا توسط نفتکش ایرانی به مقصد آسیا خبر می‌دهند؛ اقدامی که از آن با عنوان دور زدن تحریم‌ها در روز روشن یاد می‌شود و تحریم‌های نفتی آمریکا را بی‌اعتبار می‌کند. 
بر این اساس، در ابتدای سال جاری ایران 5 نفتکش حامل بنزین، پس از آن یک نفتکش حامل میعانات گازی و در تابستان 3 نفتکش حامل بنزین به مقصد ونزوئلا فرستاد. مجموع بار 8 نفتکش حامل بنزین 2 میلیون و 300 هزار بشکه و اندازه بار میعانات گازی 1/2 میلیون بشکه بود. 
به گزارش «وطن امروز»، در حالی که تحریم‌های نفتی آمریکا علیه ایران و ونزوئلا در جریان است، ایران محموله‌های بنزین خود را در برابر دیدگان آمریکا به ونزوئلا ارسال کرد. در دومین محموله ارسالی، ایران 820 هزار بشکه بنزین را از بندرعباس و در قالب 3 نفتکش با پرچم ایران به این کشور فرستاد و آمریکا به‌رغم جنجال‌های رسانه‌ای نتوانست مانع از این اقدام شود و کاری از پیش ببرد. حال اطلاعات ثبت شده از نفتکش ایرانی«هانی» که با نام دیگر «هورس» نیز شناخته می‌شود، نشان می‌دهد این نفتکش پس از تخلیه محموله خود در ونزوئلا، نفت خام بارگیری کرده است؛ اقدامی که پیام اقتدار و تحریم‌شکنی ایران را به جهانیان ارسال خواهد کرد. 
بلومبرگ در گزارشی با عنوان دور زدن تحریم‌های آمریکا با صادرات نفت خام ونزوئلا توسط ایران آورده است: هفته گذشته، ایران پس از مخالفت با تحریم‌های ایالات متحده از طریق حمل محموله میعانات نفتی به ونزوئلا، از همان ابرتانکر برای کمک به صادرات نفت خام این کشور آمریکای لاتین استفاده کرده است. 
بر اساس گزارش بلومبرگ، ابرتانکر پرچمدار ایران با نام اصلی «هانی» و نام مستعار «هورس» در حال بارگیری نفت خام صادراتی «مری‌16» ونزوئلا در بندر خوزه تحت کنترل دولت ونزوئلاست. این محموله‌ها تا حدی به صنعت نفت این کشور کمک می‌کند، زیرا اکثر مالکان سایر کشتی‌ها از ترس تحریم از تجارت با این کشور اجتناب می‌کنند. 
این ابرتانکر که بتازگی 2 میلیون بشکه میعانات گازی را در ونزوئلا تحویل داد، پس از آنکه ایالات متحده توانست یک میلیون و 116 هزار بشکه بنزین را که به ونزوئلا می‌رفت، رهگیری کند، سیگنال ماهواره‌ای خود را خاموش کرد. بلومبرگ گزارش داد این کشتی هفته گذشته در حال تخلیه محموله خود در ونزوئلا بود اما سیگنال‌های ردیابی ابرتانکر هنوز آن را در سواحل دوبی نشان می‌دهد. پیش‌بینی می‌شود نفت خام ونزوئلا از طریق ابرتانکر هانی، به قصد فروش در آسیا بارگیری شده باشد. 
* تجارت نفت و میعانات گازی بین ایران و ونزوئلا
بر این اساس روند تجارت نفت و میعانات گازی میان ایران و ونزوئلا گویا در حال توسعه است. پس از ارسال محموله‌های بنزین ایران به ونزوئلا، اخیرا تجارت نفت و میعانات گازی هم به اقلام تجاری 2 کشور افزوده شده است. در همین راستا ایران یک نفتکش غول‌پیکر‌(VLCC) حامل 1/2 میلیون بشکه میعانات گازی به مقصد ونزوئلا ارسال کرد که این محموله چند روز پیش در بندر خوزه تحویل این کشور شد. ونزوئلا میعانات گازی ایران را به منظور ترقیق نفت خام فوق‌سنگین خود برای ارتقای کیفیت و فروش آن استفاده می‌کند. این نفتکش که متعلق به شرکت ملی نفتکش ایران هم هست، در سامانه حمل‌و‌نقل بین‌المللی به اسم «هورس» (Horse) و در بارنامه شرکت نفت ونزوئلا به اسم «هانی»‌(Honey) ثبت شده است. این اقدام با هدف جلوگیری از درگیر شدن با تحریم‌های آمریکا انجام شده است. 
نفتکش ایرانی پس از تحویل محموله میعانات گازی به ونزوئلا، محموله‌ای به حجم 2 میلیون بشکه نفت خام سنگین این کشور را بارگیری کرده و به سمت آسیا در حال حرکت است. ایران با توجه به حجم بالای ذخایر نفت، نیازی به نفت ونزوئلا ندارد. در این صورت تنها 2 احتمال ممکن برای توجیه اقدام ایران برای دریافت نفت از ونزوئلا وجود دارد. احتمال اول اینکه ایران واسطه فروش نفت خام ونزوئلا شده و صرفا نقش تسهیل‌کننده برای فروش نفت ونزوئلا را ایفا می‌کند. با توجه به اینکه هر 2 کشور تحت تحریم‌های آمریکا در حوزه فروش نفت هستند. فرضیه دیگر این است که ایران نفت ونزوئلا را در پالایشگاه‌های خود به فرآورده تبدیل کرده و به فروش می‌رساند. با توجه به ظرفیت بالای پالایشی ایران و همچنین تجارت تقریبا غیرقابل تحریم فرآورده، احتمال این فرضیه به مراتب قوی‌تر است. در واقع ایران با دریافت نفت از ونزوئلا در پی چندین هدف است. هدف اول، کسب درآمد ارزی بیشتر از محل فروش فرآورده. هدف دوم، شکستن حلقه تحریم ونزوئلا و یاری رساندن به متحد آمریکای لاتین. در واقع ایران با این اقدام، به متحد خود در رهایی از بحران اقتصادی کمک رسانده و از همین رو در نقش ناجی ونزوئلا ظاهر شده است. 
ونزوئلا بیشترین منابع نفتی دنیا را دارد اما صنعت پالایشگاه و پتروشیمی آن رشد مناسبی نداشته است. همین عامل موجب شده این کشور بخشی از نیاز خود به بنزین را از طریق واردات تامین کند. این کشور پس از مخالفت با دخالت‌های سیاسی آمریکا در انتخابات کشورش، از سوی این کشور تحریم شد. در این شرایط ایران با صادرات بنزین به این کشور تحریم‌های آمریکا علیه 2 کشور را شکست و نشان داد که کشورهای تحت تحریم می‌توانند بی‌توجه به تحریم‌ها نیازهای یکدیگر را تامین کنند. 

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/192746/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بورس باز هم رکورد زد

رئیس سازمان بورس: تامین مالی کوتاه‌مدت بر عهده نظام بانکی و بلند مدت بر عهده بازار سرمایه است

خبر خوش از تحویل واحدهای نهضت ملی مسکن؛ زمان تحویل واحدها اعلام شد

سخن بزرگان/ علت مهم آشوب دل‌ها

کشتی عجیب و غریب چینی‌ها

انجام اولین آزمون چسبندگی پروبیوتیک‌ها به سلول‌های هدف در کشور

دانشمندان یک خانه مریخی را منفجر کردند

هوش مصنوعی بومی به وزیر راه و شهرسازی مشورت می‌دهد

آغاز فعالیت‌های بخش مجازی نمایشگاه کتاب

بخشی از کتاب/ ماموریتی برای زندگی

نشست سخنگوی قوه‌قضائیه؛ حکم پرونده باغ ازگل صادر شد

ماموریت پزشکیان به وزیر کار درپی حادثه بندر شهید رجایی؛ به خانواده جانباختگان از هر نظر رسیدگی خواهیم کرد

واکنش عارف به فعال شدن سفارتخانه‌های ایران و سودان

پزشکیان: شناسایی علت وقوع حادثه بندر شهید رجایی مقدم بر شناسایی مقصر حادثه است

واکنش سخنگوی دولت به خبر استیضاح وزیر راه

مهاجرانی: این هفته، هفته آخر بررسی لوایح پالرمو و CFT در مجمع خواهد بود

گشایش دفتر یادبود قربانیان حادثه بندر شهید رجایی در پایتخت پاکستان

خط درست سیاسی در سیاست خارجی ایران به روایت معاون سیاسی سپاه

بابک در مرخصی/ سخنگوی قوه قضائیه: فعالیت‌های اقتصادی زنجانی منع قانونی ندارد

هشدار صنعا به انگلیس درباره عواقب تجاوزگری علیه یمن

سرمقاله وطن امروز/ دختران، تجرد و آینده

رشد 42 هزار واحدی شاخص کل بورس

بازار طلا و سکه آرام گرفت؛ دلار در کانال 81 هزار تومان

گوناگون/ گنجینه تاریخی که دزدی از آب درآمد!

دزدگیر هوش مصنوعی هندی‌ها در فروشگاه

سی تی اسکن می‌تواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد

چهارمین ماموریت سرنشین‌دار «آکسیوم اسپیس» روز 29 مه پرتاب می‌شود

کشف حلقه گمشده بین التهاب مغز و آلزایمر

سه فضانورد چینی با یک روز تاخیر به زمین بازگشتند

موشک «آلفا» هنگام پرتاب دچار حادثه شد

کتابی برای "بازسازی پیمان زخم‌خورده"

متحدان ترامپ: 2 گروه می‌خواهند مذاکرات با ایران را از ریل خارج کنند

7 لایحه و طرح توسط هیئت رئیسه مجلس وصول شد

استیضاح وزیر نیرو کلید خورد

رویترز: مدیران سیاسی ایران و تروئیکای اروپا روز جمعه در رم دیدار می‌کنند

استفاده از بمب سنگرشکن در حمله به غیرنظامیان در یمن

دست رد رئیس جمهور مصر به سینه «ترامپ»

سرمقاله جوان/ قدرت بازدارندگی ایران به‌رغم بودجه محدود

جزئیات افزایش 4 تا 14 میلیونی دریافتی کارمندان

ثبت نام طرح چکاپ رایگان سلامتی در منزل !

دردسرسازی زنبورها در یک مسابقه

ساختمانی برای پرورش گوسفند در چین!

تولید اولین ژنراتور فضایی برای تولید برق هسته‌ای

پیاده‌روی سریع، خطر بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد

اظهارات مهم عراقچی درخصوص مذاکرات؛ از جلسه با سه کشور اروپایی تا اعلام مکان بعدی گفتگو‌ها

حضرتی: عراقچی مسائل قبل، حین و بعد از مذاکرات را بلافاصله به اطلاع ما می‌رسانند

حضور جمعی از نمایندگان مجلس عراق در صحن پارلمان ایران

سوال از وزیر کار در مجلس اعلام وصول شد

هرتزوگ: نزاع‌های داخلی وضعیت امنیتی اسرائیل را تضعیف می‌کند

سرمقاله شرق/ مدیریت بحران یا بحران‌ساز