ایران پرسمان

آخرين مطالب

گوناگون/ چقدر خوراکی ها را می شناسید؟ خواندنی ها

گوناگون/ چقدر خوراکی ها را می شناسید؟
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - خراسان / اطلاعات عمومی این‌هفته راسته‌کار خوش‌خوراک‌هاست تا دفعه بعدی که کسی، «شکمو» صدای‌شان کرد، با جدیت جواب بدهند: «من شکمو نیستم، به خوراکی‌ها و وضعیت‌شون علاقه دارم»؛ بعد هم برای تأیید حرف‌شان اطلاعاتی را که در این مطلب یادگرفته‌اند، به رخ بکشند.
هندوانه، توت‌فرنگی است!
عقل سلیم می‌گوید میوه‌هایی که در اسم آن‌ها کلمه «توت» وجود دارد، از خانواده توت‌ها هستند اما خب ماجرا به این سادگی نیست؛ در تعریف علمی این کلمه، توت باید دارای پوست بیرونی، قسمت میانی گوشتی و دانه‌ در قسمت داخلی (و نه بیرونی) باشد، بنابراین توت‌فرنگی که دانه‌هایش روی سطح خارجی آن هستند، توت محسوب نمی‌شود اما هندوانه و موز، چرا!
کنجد زمانی برابر با طلا بود
ما عاشق چند دانه کنجدی هستیم که روی نان همبرگرمان پاشیده می‌شود اما آیا می‌دانستید کنجد زمانی از این هم محبوب‌تر بود، آن‌قدری که ارزشی برابر با طلا و حتی بیشتر از آن داشت؟ در زمان‌های قدیم، بعضی از فرهنگ‌ها کنجد را بسیار باارزش می‌دانستند، البته نه به‌دلیل فایده‌هایش برای سلامتی بلکه آن را نماد خوش‌شانسی و ثروت می‌دانستند برای همین جایگاه مهمی برای این دانه‌های کوچک قائل بودند.
نارگیل از کوسه خطرناک‌تر است
گفته می‌شود تعداد کسانی که براثر سقوط نارگیل بر سرشان می‌میرند، بیشتر است از کسانی که طعمه کوسه می‌شوند.
کوسه‌ها حسابی بدنام شده‌اند ولی واقعیت این است که سالانه حدود 150 نفر بر اثر سقوط نارگیل از دنیا می‌روند درحالی‌که 10 نفر توسط کوسه‌ها کشته می‌شوند. پس ما هم نارگیل‌ها را می‌خوریم تا نشان بدهیم که رئیس کیست!
ریواس برای رشد کردن عجله دارد
ریواس این توانایی را دارد که به‌اندازه یک اینچ (2.5سانتی‌متر) در روز رشد کند؛ سرعتش آن‌قدر زیاد است که می‌شود صدای خرخر کردن و ترکیدن گیاه را هنگام بزرگ‌تر شدنش شنید. دانشمندان می‌گویند رشد سریع ریواس در طعم آن تأثیر می‌گذارد و برای همین است که یکی از میوه‌های محبوب بهار و تابستان به‌شمار می‌رود.
سیر را می‌توانید با پا بچشید
بوی تند سیر ناشی از یک ماده شیمیایی به‌نام «آلیسین» است؛ ماده‌ای آن‌قدر قوی که می‌تواند ازطریق پوست و جریان خون (مثلا در پا) جذب شود و تا دهان و بینی برسد، طوری‌که احساس کنید دارید آن را می‌چشید اما خب اگر قصدتان خوردن سیر است، راه درستش همان چشیدن سیر با زبان است.
سس کچاپ به شوک نیاز دارد
تکان دادن سس کچاپ آن را در سطح مولکولی تغییر می‌دهد. ما سس را وقتی غلیظ می‌شود و به‌سختی از ظرفش بیرون می‌ریزد، تکان می‌دهیم اما خبر نداریم که این کار درواقع دارد ذرات گرد موجود در آن را به بیضی‌های نازک‌تری تبدیل می‌کند که برای ریخته شدن روی سیب‌زمینی سرخ‌کرده، قوام و طعم بهتری پیدا می‌کند.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/376980/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مهارت زندگی/ چرا درخواست کمک کردن برای بعضی ها دشوار است؟

شما دیگه هیچ وقت کمک نکن

ترفندی برای به دام انداختن موش

رفتار حیوانات در جاده و واکنششون به ماشین ها

باران مصنوعی در چین

شاهد یکی از بهترین شیرجه های داخل آب هستیم!

ذوق زدگی یک گردشگر بعد از بازدید کاخ گلستان در تهران

کلیپی بامزه از آموزش هنرهای رزمی به یک کودک!

تمساح آلبینو دیده بودین؟

مهارت زندگی/ رابطه تان را با این کارها از نو بسازید

نگاه‌های مملو از نفرت یک پدر داغ‌دیده پس از حمله به قاتل کودک و همسرش

اولین روز کاری بدین صورت گذشت

مصاحبه با یک مدیر هتل در ژاپن؛ زنان ایرانی می توانند با مژه زدن پرواز کنند!

چرا برخی روبات ها دوست داشتنی و برخی منفورند؟

شناسایی سیاهچاله ای در حال حرکت برای نخستین بار توسط هابل

خونریزی مغزی نوزادان، به مشکلات بینایی بلندمدت منجر می‌شود

اختراع شگرفی که قدرت انسان را چند برابر می کند

شناسایی سه شی ناشناس پرنده توسط ارتش آمریکا

چین ظرف 48 ساعت با 2 راکت 4 ماهواره به فضا پرتاب کرد

دنباله‌داری به اندازه دو برابر کوه اورست به سمت زمین می‌آید

رصد یک "اسکیمو" در دل فضا

پشت نقابی از لبخند استالین

جایزه «الوند» برای پنجمین دوره فراخوان داد

کتاب‌های دستیاران ترامپ خریدار ندارد

"مسائل پاریسیه"، مستند پرتره استاد مشهور ادبیات که بهترین تصحیح دیوان حافظ کار اوست

بخشی از کتاب/ همه آن قسمت از وجودمان را آشکار می‌کنند که ما پنهانش می کنیم

پاسخی به ادعای عبدالکریم سروش درباره مولانا و ملاصدرا

رجبی دوانی: بی‌میلی به مطالعه از سبک زندگی ترویجی دوران سازندگی شروع شد

طنز با اکبر اکسیر

شرح ابیات سعدی توسط اسماعیل امینی

همکاری وزارتخانه‌های نفت و دفاع در تولید تجهیزات تحریمی صنعت نفت

تذکر نمایندگان به وزیر اطلاعات درباره لزوم دستگیری عوامل ترور شهید صیاد خدایی

سردار سلیمانی: حادثه هفتم تیر عاشورایی برای آگاهی امت و رسوایی نفاق شد

هشدار ایران درباره اولویت آمریکا برای ایجاد آشوب هدفمند در افغانستان

مقام ایرانی: زبان زور بی‌فایده است، با تحریم و تهدید تسلیم نمی‌شویم

نخست وزیر عراق وارد تهران شد

معاون رئیس جمهور: دولت به دنبال ایجاد شرایط بهتر و مطلوب است

خلبان بازنشسته ایرانی-آمریکایی به فروش اطلاعات به چین محکوم شد

نماینده مجلس: فاطمی‌امین تهدید پیامکی از سوی نمایندگان را تکذیب کرد

نماینده مجلس: فشار به وزیر صمت اقدام غلطی است

استقبال رسمی رئیس‌جمهور از نخست‌وزیر عراق

آخرین وضعیت استیضاح وزیر کشاورزی

العربی‌الجدید: الکاظمی به ایران اطمینان می‌دهد که در هیچ اتحادی علیه تهران قرار نخواهد گرفت

جزئیات نشست مشترک معاون رئیس‌جمهور و رییس قوه قضاییه

مجلس، قانون روحانی را تصویب می‌کند؟

دومین پرتاب ماهواره‌بر ذوالجناح انجام شد

یونان نفتکش حامل نفت ایران را آزاد کرد

امام جمعه تبریز: تجمع ساختارشکنانه‌، حتما نیازمند برخورد قهری است

جزئیات نشست مشترک قوای مقننه و قضائیه

فرانسه: احیای برجام در دستور کار اجلاس جی-7 قرار دارد