ایران پرسمان

آخرين مطالب

شوک قیمت با وعده افزایش تولید تحلیل روز

شوک قیمت با وعده افزایش تولید
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - اعتماد /متن پیش رو در اعتماد منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
گرانی 30 تا 70 درصدی خودرو با کدام فرمول و آنالیز قیمتی انجام می‌شود؟
یک مقام مسوول در شورای رقابت گفت: برای سال آینده قیمت کارخانه‌ای برخی خودرو‌های داخلی افزایش می‌یابد، اما ممکن است در مورد برخی خودرو‌ها این افزایش قیمت کمتر و در برخی دیگر این افزایش قیمت بیشتر باشد. سپهر دادجوی‌‌توکلی، مدیر روابط عمومی مرکز ملی رقابت گفته است: در موضوع افزایش 30 تا 70 درصدی قیمت خودرو نزدیک به واقعیت است، اما واقعی نیست، در واقع بر اساس جلساتی که تشکیل شده این نتیجه حاصل شده که خودرو‌ها بین 30 تا 70 درصد افزایش قیمت داشته باشند، اما در بعضی خودرو‌ها این عدد می‌تواند کمتر از 30 درصد و در برخی خودرو‌ها نیز می‌تواند بیشتر از 70 درصد باشد لذا در واقع میانگین افزایش قیمت می‌تواند درست باشد، اما دقیق نیست. او همچنین از مردم خواسته تا «از هر گونه اقدامی خودداری کنند تا در نهایت قیمت جدید خودرو توسط سازمان مربوطه اعلام شود.» اظهارات این مقام مسوول در شورای رقابت پس از آن منتشر می‌شود که به تازگی منوچهر منطقی، معاون وزیر صمت نیز موضوع شوک 30 تا 70 درصدی به قیمت خودرو در سال آتی را تایید کرده بود. اما چند سوال در این باره مطرح می‌شود. اول اینکه مجموعه‌ای متشکل از وزارت صمت، شورای رقابت و خودروسازان بر اساس چه ارزیابی دقیقی چنین برنامه‌ای را در نظر گرفته‌اند و این برنامه در میان بحران کنونی حوزه خودرو قرار است جز فشار به جیب مردم چه اتفاق مثبت دیگری را رقم بزند؟ آیا شورای رقابت پیش‌بینی 30 تا 70 درصد افزایش تورم داشته که چنین رقم‌هایی به صراحت اعلام می‌شود؟ آیا به صورت شفاف اعلام شده که چقدر از هزینه‌های خودروسازان به دلیل نبود بهره‌وری در این صنایع است و چقدر آن به حوزه نرخ ارز برمی‌گردد؟ آنالیز قیمتی شورای رقابت برای قیمت‌گذاری جدید خودروها کجاست؟ آیا کسی آن را دیده؟ آیا با شوک جدید به قیمت خودرو، ضرر و زیان خودروسازان بالاخره بعد از دهه‌ها تمام می‌شود یا باز هم قرار است این اتفاقات تکرار شود؟ اینها سوالاتی است که گویا شورای رقابت پاسخ به آنها را به سال آینده موکول کرده است. 
خودرو از سبد خرید مردم حذف می‌شود؟
محمود نجفی، کارشناس صنعت خودرو در خصوص افزایش 30 تا 70 درصدی قیمت کارخانه‌ای خودرو در سال پیش‌رو معتقد است؛ این فاصله بسیار زیاد و از توان خرید مردم هم خارج است . به این معنی که اگر قیمت خودرویی امروز 100 میلیون تومان است در سال 1402 قیمت کارخانه‌ای آن به 130 یا 170 میلیون تومان خواهد رسید و اصلا این فاصله 30 تا 70 درصدی قابل درک نیست. مگر آنکه خودروها را طبقه‌بندی و بر اساس آن اعلام کنند که این دسته از خودروها 30 درصد و این دسته از خودروها تا 70 درصد رشد قیمت خواهند داشت. این کارشناس صنعت خودرو با تاکید بر اینکه نرخ تورم و نرخ دلار برای سال آینده هنوز مشخص نشده است به «اعتماد» گفت: مبنای این رشد 30 تا 70 درصدی هنوز مشخص نیست. ضمن آنکه برآورد دقیقی هم از تورم پیش‌رو وجود ندارد و قطعه‌ساز و تولید‌کننده مواد اولیه هم در این زمینه در بلاتکلیفی به سر می‌برد و بعید است در سال 1402 هم تولید خودرو ساماندهی مناسبی داشته باشد.
بازار

ایران پرسمان

تولید یک میلیون و 800 هزار دستگاه خودرو دور از انتظار است
نجفی خاطرنشان کرد: در صورتی که اختلاف قیمت بین کارخانه و بازار آزاد همچنان وجود داشته باشد با این قیمت‌های نجومی دیگر کمتر کسی سمت خرید خودرو خواهد رفت، ضمن آنکه برنامه تولید یک میلیون و 800 هزار دستگاه خودرو هم برنامه‌ای نیست که به راحتی عملیاتی شود؛ مگر آنکه محاسبات دقیقی از نرخ تورم انجام شده باشد و قیمت ارز هم تا حدودی به ثبات برسد و در بخش عرضه مواد اولیه خودرو هم ساماندهی دقیقی صورت گرفته باشد که بتوان به تولید این تعداد از خودرو امیدوار بود.
این کارشناس صنعت خودرو در مورد واردات 200 هزار خودرو در سال آینده نیز تصریح کرد: این بخش ممکن است پاسخگوی متقاضیان باشد و افراد خودروهای روز را تهیه کنند البته امیدواریم نرخ دلار از 50 هزار تومان بالاتر نرود در غیر این صورت با افزایش نرخ دلار قیمت این خودروها هم افزایش خواهد یافت. او افزود: تورم امسال به ‌شدت رشد داشت و اثرات آن در سال آینده دیده می‌شود. در بخش خودرو هم تاثیر تورم امروز روی تمام مواد اولیه دیده می‌شود. هیچ برنامه میان‌مدت و بلندمدتی هم برای کاهش نرخ تورم وجود ندارد و تولید‌کننده از امروز نگران سال 1402 است؛ چراکه غیر از افزایش قیمت مواد اولیه، دستمزدها و قیمت انرژی (آب و برق و گاز) و ... نیز بالا خواهد رفت. نجفی گفت: چند روز پیش اعلام شد که معوقات قطعه‌سازان را پرداخت می‌کنند و بدهی‌ها را می‌دهند اما در صورتی که این بدهی‌ها پرداخت نشود قطعه‌سازان هم توان تولید قطعه برای یک میلیون و 800 هزار دستگاه را نخواهند داشت. این کارشناس صنعت خودرو در مورد حذف قرعه‌کشی خودرو برای سال 1402 نیز افزود: تجربه نشان داده این‌گونه روش‌ها اصلا منطقی نیست و قرعه‌کشی خودرو و عرضه آن در بورس کالا را هم امتحان کردند و نتیجه آن را هم دیدند و حال مجدد اعلام کرده‌اند که می‌خواهند نوبت‌دهی را به جای قرعه‌کشی در سال 1402 انجام دهند . این مساله مانند این است که چرخ را از ابتدا بسازند این در حالی است که همه این مسیرها از قبل تجربه شده و جواب هم نگرفته‌اند و دلیل آن هم بلاتکلیفی اقتصادی، بلاتکلیفی برای نرخ ارز و تورم بالای کشور است.
آنالیز قیمتی بدهید
او در مورد نرخ‌گذاری‌ها از سوی شورای رقابت نیز گفت: اگر خودروساز با مدارک و مستندات در شورای رقابت از قیمت تمام شده خود دفاع کند و با ارایه آنالیز قیمتی خود و هزینه‌هایی که داشته مستندات خود را ارایه دهد، نرخ‌گذاری‌ها هم منطقی‌تر خواهد بود. اینکه امروز هزینه‌های خودروسازان بالاست به دلیل آن است که اجازه اخراج نیروهای‌شان را هم نمی‌دهند و به اجبار باید نیروهای خود را نگه دارند. نجفی تصریح کرد: البته خودروسازان مبالغی هم به ازای فروش هر خودرو به یکسری از ارگان‌ها پرداخت می‌کنند که این موضوع هم باید در شورای رقابت مطرح شود. او ادامه داد: در یکی از جلساتی که با خودروسازان فرانسوی داشتیم، خودروسازان فرانسوی قیمت 3 سال آینده محصولات خود را می‌دانستند و با محاسبه 2 درصد رشد سالانه قیمت‌ها را اعلام می‌کردند، اما در ایران اصلا نمی‌توان برنامه‌ریزی دقیقی از فردای خود داشت و هیچ تولید‌کننده‌ای قادر نیست چشم‌انداز روشنی از وضعیت اقتصادی کشور داشته باشد.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/631456/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هشدار استاندارد نسبت به استفاده از لبنیات سنتی

ثبت‌نام 93 هزار مستاجر برای وام وام ودیعه مسکن

ضرب المثل/ به مرگ می‌گیره تا به تب راضی بشه!

شفق قطبی چیست و چطور به وجود می‌آید؟

رونمایی از «تاریخ تحلیلی ورزش‌های باستانی و کشتی پهلوانی»

لاریجانی: مناقشه ما با آمریکایی‌ها مناقشه حقوقی نیست؛ آنها مبنای‌شان زور است

توضیحات خانم سخنگو درباره همکاری اقتصادی بابک زنجانی با دولت

بیانیه عربستان درباره سفر ترامپ به این کشور

آمریکا فروش هلیکوپترهای ترابری نظامی به امارات را تایید کرد

سی‌ان‌ان: آزادی عیدان الکساندر منجر به مذاکرات فوری برای پایان دادن به جنگ غزه می‌شود

جزئیات تلفات پاکستان در جنگ 4 روزه با هند

هشدار خطیب مسجد الاقصی درباره اقدامات تحریک‌آمیز صهیونیست‌ها

مردم غزه برای پختن غذا مجبور به سوزاندن کفش و لباس هستند

دستاوردهای سه‌گانه حماس در مذاکرات مستقیم با آمریکا

درگیری‌های مسلحانه در طرابلس لیبی و کشته شدن یک فرمانده ارشد امنیتی

استقبال بن‌ سلمان از ترامپ در فرودگاه ملک خالد

وداع «پ‌ک‌ک» با اسلحه

سرمقاله همشهری/ نویسندگان نیاز به حمایت رسانه دارند

اختیارات مدیریت مصرف برق به استانداران واگذار شد

تعرفه‌های جدید آب ابلاغ شد؛ مصرف تا سقف الگو یارانه‌ای است

حکمت/ پذیرش حق از دیندارى است

قورباغه‌های ظریف چگونه از انقراض عامل نابودی تی رکس جان سالم به در بردند؟

سخنگوی کرملین: روابط با ایران بُرد - بُرد است

چینش عملیاتی جدید در جزایر نازعات خلیج فارس

سخنان جنجالی «نتانیاهو» در یک نشست غیر علنی

مسکو: نقشه‌های اروپا با «شکست کامل» به پایان رسید

هشدار درباره استفاده امنیتی و جاسوسی "اسرائیل" از کمک‌های غزه

دبیرکل سابق ناتو: تهدید ترامپ برای تصاحب گرینلند مایه نگرانی است

اسکورت هواپیمای ترامپ با جنگنده‌های سعودی

تاکید رئیس جمهور آلمان به رژیم صهیونیستی برای توقف محاصره غزه

«ترامپ» وارد ریاض شد

سرمقاله ایران/ امکان‌سنجی توافق هسته‌ای ایران و آمریکا

سبقت عراقچی از ترامپ

پارادوکس خانم سخنگو!

سرمقاله کیهان/ گزینه پوچ

کاهش حدود 3 درصدی تلفات تصادفات در 1403

طلای جهانی آرام گرفت

عجیب ترین شادباش عروسی که تا حالا دیدید!

ترفند تکاملی عجیب؛ برخی گیاهان برای گرده‌افشانی بوی تعفن تولید می‌کنند

توضیح تخت‌روانچی درباره سخن عراقچی پیرامون محدودیت غنی‌سازی

ادعای بی‌اساس سناتور آمریکایی درباره ایران و ترور ترامپ

لاریجانی: شاید حماس ضربه خورده باشد اما از بین نرفته است

دولت غزه: جامعه جهانی جلوی ترور خبرنگاران در غزه را بگیرد

نخست وزیر هند: ما باج‌خواهی هسته‌ای را تحمل نخواهیم کرد

آمار شهدای خبرنگار غزه به 215 تن رسید

ویتکاف: بدون تایید پوتین صلحی در کار نیست

رژیم صهیونیستی عملیات گسترده در غزه را به پس از سفر ترامپ موکول کرد

صفحه‌فروشی نشریات زنجیره‌ای در پوشش گزارش اقتصادی

سرمقاله اعتماد/ طرح پیری جمعیت

50 خطای راهبردی در برجام که نباید تکرار شود