ایران پرسمان

آخرين مطالب

یک اقتصاددان: نظام بانکی در خدمت قدرتمندان است تحلیل روز

یک اقتصاددان: نظام بانکی در خدمت قدرتمندان است
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - انتخاب /متن پیش رو در انتخاب منتشر شده و انتشار آن در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
چالش‌های اقتصادی سال 1402 به نظر می‌رسد چندان تفاوتی با چالش‌های 1401 نداشته باشد؛ از جمله در بازار ارز که روند کاهشی و افزایشی آن ثبات مشخصی را برای این بازار شکل نمی‌دهد و همین عدم ثبات با چاشنی عدم تمایل برای حفظ سرمایه در کشور، خروج وسیع سرمایه و ارز را به وجود می‌آورد که تاثیرات منفی نیز بر بازار ارز و تورم دارد.
علی سعدوندی، اقتصاددان، درباره تداوم چالش‌های ارزی در سال 1402 به «انتخاب» گفت: درباره بازار ارز با توجه به اینکه قیمت ارز در شرایط فعلی مقداری بیش از ارزش ذاتی آن است، به نظر می‌رسد یک روند نزولی در سال 1402 طی شود، اما بستگی به سیاست‌های بودجه‌ای دولت دارد؛ اگر تلاشی برای کنترل محدود تورم وجود داشته باشد، حداقل باعث می‌شود بحران کمتری در بازار ارز داشته باشیم، اما اگر مثل سال‌های قبل ادعا شود تورم کاهش پیدا کرده، ولی کاری صورت نگیرد تصور می‌شود بازار ارز دوباره درگیر بحران باشد.
وی در ادامه درباره تاثیر ورود ارز به کشور در پی توافقات اخیر به خصوص ورود درهم از عراق افزود: ورود ارز به کشور به طور کلی تاثیر منفی دارد، دسترسی ما به ارز معمولا در جهت ارزپاشی استفاده می‌شود. از این ارز که در راستای توسعه و ایجاد فرودگاه و راه آهن استفاده نکردیم، ما ارز را گرفته ایم و به صورت واردات یا ارزپاشی در بازار استفاده کردیم؛ یک و نیم میلیارد درهم به نظر من چیزی نیست و مسائل فرعی است؛ تجارت خارجی ما مجموعه اش صد میلیارد دلار در سال است؛ مشکل اقتصادی ما به هیچ وجه کمبود ارز نبوده، بلکه مازاد ارز بوده است، منتهی دولت اینقدر ولخرج بوده است که کمبود بودجه را سعی کرده از این طریق جبران کند و کشور را به وضعیت اسفبار امروز رسانده و طولانی‌ترین دوره تورمی در تاریخ بشر را ثبت کرده ایم.
بازار

ایران پرسمان

این اقتصاددان سپس درباره خروج سرمایه از کشور اشاره کرد: متاسفانه شرایط کشور به سوی زیست ناپذیری هدایت شده است و این وضعیت باعث خروج سرمایه شده است از جمله با قوانینی مانند طرح صیانت بخشی از مردم تمایلی به حضور در کشور ندارند و طبیعی است که وقتی امکانات ابتدایی در اختیار تحصیل کردگان در خارج قرار بگیرد از ایران مهاجرت کنند، از جمله پزشکان و متخصصان که، چون افراد متمول نیز در میانشان زیاد است دارایی‌های زیادی خارج می‌شود.
سعدوندی درباره تداوم تورم در سال آینده و سابقه این بیماری اقتصادی گفت: ما 52 سال است که تورم داریم، بودجه سال 1402 نیز تورمی بسته شده است و فرقی با بودجه 1401 ندارد؛ برای کشور ما زشت است که این حجم تورم را داشته باشد، تورم یعنی دست بردن در جیب مردم. یک دورهمی در نظام بانکی شکل گرفته است و در حال خدمت به قدرتمندان اند و از جیب مردم برداشت می‌کنند. اگر کشور دیگری بود این روند تورمی پس از مدت اندکی متوقف می‌شد، اما اینجا هنوز این روند ادامه دارد.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/668068/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هشدار استاندارد نسبت به استفاده از لبنیات سنتی

ثبت‌نام 93 هزار مستاجر برای وام وام ودیعه مسکن

ضرب المثل/ به مرگ می‌گیره تا به تب راضی بشه!

شفق قطبی چیست و چطور به وجود می‌آید؟

رونمایی از «تاریخ تحلیلی ورزش‌های باستانی و کشتی پهلوانی»

لاریجانی: مناقشه ما با آمریکایی‌ها مناقشه حقوقی نیست؛ آنها مبنای‌شان زور است

توضیحات خانم سخنگو درباره همکاری اقتصادی بابک زنجانی با دولت

بیانیه عربستان درباره سفر ترامپ به این کشور

آمریکا فروش هلیکوپترهای ترابری نظامی به امارات را تایید کرد

سی‌ان‌ان: آزادی عیدان الکساندر منجر به مذاکرات فوری برای پایان دادن به جنگ غزه می‌شود

جزئیات تلفات پاکستان در جنگ 4 روزه با هند

هشدار خطیب مسجد الاقصی درباره اقدامات تحریک‌آمیز صهیونیست‌ها

مردم غزه برای پختن غذا مجبور به سوزاندن کفش و لباس هستند

دستاوردهای سه‌گانه حماس در مذاکرات مستقیم با آمریکا

درگیری‌های مسلحانه در طرابلس لیبی و کشته شدن یک فرمانده ارشد امنیتی

استقبال بن‌ سلمان از ترامپ در فرودگاه ملک خالد

وداع «پ‌ک‌ک» با اسلحه

سرمقاله همشهری/ نویسندگان نیاز به حمایت رسانه دارند

اختیارات مدیریت مصرف برق به استانداران واگذار شد

تعرفه‌های جدید آب ابلاغ شد؛ مصرف تا سقف الگو یارانه‌ای است

حکمت/ پذیرش حق از دیندارى است

قورباغه‌های ظریف چگونه از انقراض عامل نابودی تی رکس جان سالم به در بردند؟

سخنگوی کرملین: روابط با ایران بُرد - بُرد است

چینش عملیاتی جدید در جزایر نازعات خلیج فارس

سخنان جنجالی «نتانیاهو» در یک نشست غیر علنی

مسکو: نقشه‌های اروپا با «شکست کامل» به پایان رسید

هشدار درباره استفاده امنیتی و جاسوسی "اسرائیل" از کمک‌های غزه

دبیرکل سابق ناتو: تهدید ترامپ برای تصاحب گرینلند مایه نگرانی است

اسکورت هواپیمای ترامپ با جنگنده‌های سعودی

تاکید رئیس جمهور آلمان به رژیم صهیونیستی برای توقف محاصره غزه

«ترامپ» وارد ریاض شد

سرمقاله ایران/ امکان‌سنجی توافق هسته‌ای ایران و آمریکا

سبقت عراقچی از ترامپ

پارادوکس خانم سخنگو!

سرمقاله کیهان/ گزینه پوچ

کاهش حدود 3 درصدی تلفات تصادفات در 1403

طلای جهانی آرام گرفت

عجیب ترین شادباش عروسی که تا حالا دیدید!

ترفند تکاملی عجیب؛ برخی گیاهان برای گرده‌افشانی بوی تعفن تولید می‌کنند

توضیح تخت‌روانچی درباره سخن عراقچی پیرامون محدودیت غنی‌سازی

ادعای بی‌اساس سناتور آمریکایی درباره ایران و ترور ترامپ

لاریجانی: شاید حماس ضربه خورده باشد اما از بین نرفته است

دولت غزه: جامعه جهانی جلوی ترور خبرنگاران در غزه را بگیرد

نخست وزیر هند: ما باج‌خواهی هسته‌ای را تحمل نخواهیم کرد

آمار شهدای خبرنگار غزه به 215 تن رسید

ویتکاف: بدون تایید پوتین صلحی در کار نیست

رژیم صهیونیستی عملیات گسترده در غزه را به پس از سفر ترامپ موکول کرد

صفحه‌فروشی نشریات زنجیره‌ای در پوشش گزارش اقتصادی

سرمقاله اعتماد/ طرح پیری جمعیت

50 خطای راهبردی در برجام که نباید تکرار شود