ایران پرسمان

آخرين مطالب

پژوهشکده آمریکایی: موشک‌های ایران، بزرگترین کابوس پایگاه‌های ماست خبر خوب

پژوهشکده آمریکایی: موشک‌های ایران، بزرگترین کابوس پایگاه‌های ماست
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - دیپلماسی ایرانی /متن پیش رو در دیپلماسی ایرانی منتشر شده و انتشار آن در اخرین خبر به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
بکا واسر و آرون استین- مرکز امنیت نوین امریکا (سی ان ای اس)/ افزایش توانمندی های ایران، ایالات متحده را مجبور به بازنگری در معماری دفاعی اش در خاورمیانه می کند. به جای تکیه بر شمار اندکی از پایگاه های دائمی و بزرگ در نزدیک ایران، ایالات متحده باید بر مجموعه ای از پایگاه های کوچک و پراکنده تمرکز کند. گذار به سمت راهبرد حضور کم تر و دیپلماسی بیشتر در منطقه، ایالات متحده را وا می دارد تا از یک معماری توزیع شده انعطاف پذیر برای امنیت نیروهای آمریکایی بهره ببرد.
پس از جنگ اول خلیج فارس و با جنگ های اخیر بسیاری از پایگاه های آمریکا به پایگاه های دائمی تبدیل شده اند و شماری از مراکز عملیاتی نیز افزایش یافته اند.
به رغم آن که ردپای ایالات متحده در جنگ های افغانستان و عراق کاهش یافته اما معماری پایه ایالات متحده گسترش یافته است. هر دو پایگاه العُدید (Al Udeid) و الظفرا(Al Dhafra) در امارات در حال گسترش هستند تا نیروهای بیشتر ایالات متحده را به صورت دائمی در خود جای دهند. با این حال، گسترش مداوم این پایگاه ها همواره در راستای پیشبرد اهداف ایالات متحده و امنیت شرکای منطقه ای نبوده است.
همچنان که برتری هوایی ایالات متحده، به ویژه برای شیوه جنگی آمریکا ضروری شده، توانایی های دشمن نیز بر جلوگیری از تجمع نیروهای ایالات متحده قبل از درگیری تمرکز یافته است.
گسترش موشک های بالستیک و کروز و همچنین هواپیماهای بدون سرنشین می تواند توانایی نظامی ایالات متحده برای عملیات از پایگاه های جلویی را مختل کند. ایران ممکن است در پی نابودی اهدافی مانند هواپیماها یا پدافندهای هوایی باشد که ایالات متحده به راحتی و به سرعت نمی تواند آنها را جایگزین کند.
ایران سخت افزار و توانایی اجرای حملات دقیق به اهداف نزدیک را دارد. سرمایه گذاری ایران در قابلیت های موشکی، نیروهای آمریکایی را با چالش مکان یابی و نابودی اهداف کوچک و پراکنده روبه رو می کند. به این ترتیب، ایران با دارا بودن بزرگترین زرادخانه موشکی خاورمیانه می تواند به مهمترین و بزرگ ترین پایگاه های ایالات متحده به راحتی آسیب بزند.
ایران همچنین می تواند با ابزارهای غیر متعارف قابلیت های متعارف خود را تقویت کند. همانند استفاده از نیروهای نیابتی که می توانند دامنه فعالیت خود را گسترش داده و امکان انکار باورپذیری را ایجاد کنند. به این ترتیب، نسبت دادن مستقیم حملات به ایران دشوار و پاسخ های احتمالی پیچیده می شود.
توانایی دفاع ایالات متحده نامحدود نیست. مثلا به اندازه کافی سامانه موشک های پاتریوت را در اختیار ندارد. ارسال شمار زیادی از آنها به خاورمیانه انباره این سامانه ها در مناطق هند، اقیانوس آرام و اروپا را کاهش می دهد. با این حال، حتی اگر ایالات متحده از سامانه های پدافند هوایی کافی برخوردار باشد، ایران بازهم شمار موشک های مورد نیاز برای دور زدن این سامانه ها را خواهد داشت.
در شرایط کنونی پایگاه های هوایی بزرگ برای پاسبانی از دارایی های ایالات متحده ضروری به نظر نمی رسند و از سوی دیگر در برابر حملات موشکی ایران آسیب پذیرند. ایالات متحده باید ساختار پایه فعلی را کوچک کند و به مجموعه ای از پایگاه های توزیع شده کوچک تر در سرتاسر منطقه تبدیل کند، به طوری که آن پایگاه های کوچک میزبان چرخش واحد های آمریکایی باشند.
برای اجرای این رویکرد باید پایگاه های العدید و کمپ آریفجان(Arifjan) کوچک شوند. ترک کامل این پایگاه ها به معنی کنار گذاشتن سرمایه های ایالات متحده و هم آسیبی به روابط ایالات متحده با شرکای منطقه ای است. بنابراین حضور کمرنگ آنها برای فعالیت های صلح از جمله اقدامات مبارزه با تروریسم و همکاری های امنیتی عاقلانه به نظر می رسد. از آنجا که دسترسی به بندر بیش از پایگاه های دریایی برای ایالات متحده مهم است بنابراین آمریکا باید حضور دریایی را به پایگاه خود در بحرین محدود کند و همزمان دسترسی به بنادر کلیدی همانند دُغم Duqm در عمان و جبل علی در امارات را حفظ کند.
برای تکمیل این دگرش ها، واشنگتن باید به توافق نامه های از پیش تعیین شده دسترسی داشته باشد تا در صورت لزوم به سرعت توانایی هایش در منطقه را افزایش دهد.
در صورت بروز بحران با ایران، ایالات متحده باید نیروهایش را از نزدیکی خلیج فارس به پایگاه های دورتری مانند پایگاه هوایی شهید موفق در اردن یا پایگاه پرنس سلطان انتقال دهد، چرا که ایران موشک های کم تری برای رسیدن به آنها دارد. پایگاه هوایی پرنس سلطان عمق راهبردی مورد نیاز برای پراکندگی نیروها در مواردی که دارایی های هوایی به راحتی تهدید می شوند – مانند العدید و الظفرا – را فراهم کند. ترکیبی از بستن پایگاه ها و ادغام ها که به شبکه ای چند لایه و توزیعی می انجامد به پراکندگی بیشتر نیروهای ایالات متحده کمک می کند و انعطاف پذیری نیروها را افزایش و جذابیت آنها برای هدف قرار داده شدن را کاهش می دهد.
از آنجا که برنامه ریزی دفاعی ایالات متحده بر جنگ با قدرت های بزرگ است یک ساختار پایه توزیع شده در خاورمیانه متناسب با چارچوب دفاع ملی سال 2018 می تواند نگرانی ایالات متحده از ایران را کاهش و تمرکز را بر مبارزه با چین و روسیه استوار کند.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/234462/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بزهای کوهی که قوانین فیزیک را به تمسخر می‌گیرند!

رازگشایی از پدیده‌های شگفت‌انگیز غوطه‌ور در آسمان!

بخشی از کتاب/ برای مراوده‌داشتن با این فرد تجدیدنظر کنید

زلنسکی خط و نشان کشید؛ اوکراین مسدود شود قیمت مواد غذایی در جهان بالا می‌رود

رئیس مجلس: ما مدیران سالی 104 میلیارد دلار ثروت کشور را هدر می‌دهیم

امیرعبداللهیان: همچنان به صورت جدی مسیر خنثی سازی تحریم‌ها را دنبال خواهیم کرد

امارات متحده عربی رئیس دوره‌ای شورای امنیت شد

چشم اندازی زیبا از طبیعت بهاره قله دماوند در روستای ناندل

پاسخ ایران به دعوت اردوغان از رئیسی برای شرکت در مراسم تحلیف

برجام در مسیر احیا؟!

بورل، دلواپسِ کوزوو شد

بن سلمان به اردوغان زنگ زد

انقلاب 60ساله شد، پیر خمین بود و مراد جهان شد

سند پنتاگون درباره حمله به ایران در دست ترامپ!

محرمانه آمریکایی در عمان

تقویم تاریخ/ تصویب اساسنامه فرهنگستان ایران در هیئت وزیران

امیرعبداللهیان: همچنان به صورت جدی مسیر خنثی سازی تحریم‌ها را دنبال خواهد کرد

ترامپ در یک قدمی «گیم اُوِر» شدن قرار گرفت

امیرعبداللهیان به کیپ تاون رفت

تقدیم رونوشت استوارنامه‌ سفرای جدید هند و بنگلادش به امیرعبداللهیان

پیام مهمِ محمود عباس برای رییس‌جمهور الجزایر

تفال/ مژده ای دل که دگر باد صبا باز آمد

آخرین وضعیت لوایح «برنامه هفتم» و «عفاف و حجاب»

آماری وحشتناک از تعداد کشته‌شدگان در بمباران پایتخت سودان

حمله «کیهان» به «خاتمی»: خیانت سران فتنه در مجالس ختم بخشوده نمی‌شود

با این دستکش می‌توانید واقعیت مجازی را لمس کنید!

هنری که هواخواهش کم شده است

روایت یک دیپلمات پیشین از چالش‌های پیش روی ایران و مصر برای گسترش روابط

هدیه تسلیحاتی ایتالیا به عربستان

کره شمالی دست‌بردار نیست؛ ماهواره نظامی دیگری در راه است

گزینه «مخالفان» برای ریاست‌جمهوری لبنان کیست؟

سرمقاله تعادل/ مصایب دستکاری در آمارها

سرمقاله آفرینش/ جهت رفع مشکلات ، باید درآمدهای ارزی را به روز دریافت کنیم

سرمقاله آفتاب یزد/ دیوار کوتاه خبرنگار

سرمقاله ایران/ هوش مصنوعی چیست؟

سرمقاله دنیای اقتصاد/ مدیریت جمعی اقتصادمحور در هیروشیما

سرمقاله اعتماد/ مساله آب هیرمند چیست؟

سرمقاله اطلاعات/ اقدامی دیر، اما باارزش

سرمقاله شرق/ انقلاب عاری از خشونت

سرمقاله وطن امروز/ همه منتظر سورپرایز موشکی ایران

سرمقاله کیهان/ از دیده نیامده بود که از دل برود!

سرمقاله خراسان/ از «مفاتیح الحیات» تا حجاب

تحقق"جهش سرمایه گذاری و صادرات" دو پروژه مهم در مناطق آزاد

مایه خرسندی است که یکی از جوانان شایسته و موفق سکاندار منطقه کیش شده است

بازدید مرتضوی از ایستگاه راه‌آهن و قطار شهری شهرستان ‌پیشوا

قیام 15 خرداد روز دفاع از مرجعیت اسلامی بود

تاکید سرهنگی بر مسائل معیشتی، فرهنگی و سرمایه گذاری در کیش

عزت‌الله سحابی؛ وفا کردن و ملامت کشیدن و نرنجیدن اما خوش نبودن

لو دادن شعبده‌بازی جالب با قوطی نوشابه

ماشین کنترلی بسیار زیبا و با ظرافت دیدنی