ایران پرسمان

آخرين مطالب

جدال «پول» و رمزارزها تحلیل روز

جدال «پول» و رمزارزها
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - دنیای اقتصاد /متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و انتشار آن به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
ایلان ماسک، مدیرعامل شرکت تسلا موتورز‌ که با توییت‌ها خود توانست هدایت روانی بازار را به‌نوعی در دست بگیرد، طی توییتی از رقابت میان رمزارزها و پول کاغذی یاد کرد و گفت که رقابت واقعی میان این دو برقرار است. ماسک در ادامه این توییت حمایت خود را نسبت به رمزارزها در این نبرد اعلام کرد. امید بر این است که آینده بازار رمزارزها درخشان باشد. در همین راستا آیکه کروگر، اقتصاددان و بنیانگذار شرکت مدیریت دارایی Aike Capital در صفحه توییترش چند عکس از صفحات گزارش جدید بانک گلدمن‌ساکس منتشر کرده که نشانگر ارزیابی مجدد دیدگاه این بانک وال‌استریتی درباره ارزهای دیجیتال است.
در این گزارش که تحت‌عنوان «کریپتو: کلاس جدید دارایی؟» تهیه شده، طی روزهای آینده در وب‌سایت گلدمن‌ساکس منتشر خواهد شد. در این گزارش با مایک نووگراتز، مدیرعامل گلکسی دیجیتال و مایکل سوننشین، مدیرعامل گری اسکیل گفت‌وگو شده‌است که هر دو آنها به‌عنوان چهره‌های شناخته‌شده مدافع ارزهای دیجیتال، مطابق انتظار، سرسختانه از بیت‌کوین دفاع کرده‌اند. در این گزارش همچنین با مدیران مالی، اقتصاددانان و کارشناسان نیز گفت‌وگو شده است.
نوریل روبینی، اقتصاددان و استاد دانشگاه نیویورک به‌عنوان یکی از مخالفان سرسخت بیت‌کوین آن را بی‌ارتباط با مبانی اقتصادی خواند و معتقد است که بیت‌کوین نمی‌تواند یک کلاس دارایی یا منبع ذخیره ارزش به‌حساب بیاید.
او همچنین تردیدهایی درباره تمایل اکثر نهادها به قرار‌گرفتن در معرض نوسانات بیت‌کوین مطرح کرده است. در همین راستا جی‌پی‌مورگان اعلام کرد ارزش واقعی بیت‌کوین بر اساس نسبت نوسان بین بیت‌کوین و طلا 35 هزار دلار است. در شرایطی‌که سقوط سنگین بیت‌کوین، قیمت این ارز دیجیتال را تا محدوده 30 هزار دلار هم به پایین کشید، تحلیلگران بانک جی‌پی‌مورگان می‌گویند سرمایه‌گذاران نهادی برای نخستین‌بار در 6 ماه گذشته مشغول تبدیل بیت‌کوین‌های خود به طلا هستند. این در حالی است که در بازارهای آتی بیت‌کوین در حال مشاهده خروج سرمایه هستند ولی صندوق‌های قابل‌معامله طلا در حال جذب سرمایه بوده‌اند.
ابرقدرت‌ها، رقابت حتی در رمزارزها
رمزارزها در طول تاریخ خود بسیار بی‌ثبات بوده‌اند. بیت‌کوین در سال 2011، 94 درصد سقوط کرد و بین اواخر سال 2017 و پایان سال 2018، 82‌درصد کاهش یافت و باعث عقب‌نشینی بسیاری از سرمایه‌گذاران شد.
برای جلوگیری از زیان سرمایه‌گذاران وزارت خزانه‌داری ایالات‌متحده روز پنج‌شنبه خواستار قوانین جدیدی شد که نیاز به انتقال رمزارزهای بزرگ به سرویس درآمد داخلی است. فدرال‌رزرو گفت ارزهای رمزنگاری شده ثبات مالی را به‌خطر می‌اندازند. بوریس شلوسبرگ، استراتژیست و تحلیلگر شرکت مدیریت دارایی بی‌کی (BK Asset Management) معتقد است که کنترل شدیدی که دولت چین بر یوآن دیجیتال اعمال می‌کند، می‌تواند تقاضا برای ارزهای دیجیتال را افزایش دهد. این تحلیلگر می‌گوید که یوآن دیجیتال قابل برنامه‌ریزی و قابل‌پیگیری است و همین مساله تسلط بزرگی بر اقتصاد را برای دولت ایجاد می‌کند.
او می‌گوید در چنین شرایطی که چین می‌خواهد تسلط کاملی بر ثروت و نحوه هزینه‌کرد آن توسط افراد داشته باشد، تقاضا برای ارزهای دیجیتال افزایش می‌یابد. او استدلال می‌کند با وجود نوسانات بازار ارزهای دیجیتال، کارآفرینان و مصرف‌کنندگان چینی ترجیح‌ می‌دهند دارایی‌ها و سرمایه خود را به ارز دیجیتال تبدیل کنند و این امر تقاضا در بازار کریپتو را افزایش می‌دهد. از طرفی آمریکا و اروپا در استخراج بیت‌کوین در حال پیشی‌گرفتن از چین هستند.
ژیانگ ژوئر، اپراتور استخر استخراج لبیت چین، می‌گوید سختگیری‌های اخیر دولت این کشور در قبال استخراج ارزهای دیجیتال، احتمالا باعث می‌شود ماینرها به آمریکا و اروپا نقل‌مکان کنند. ژیانگ گفت بسیاری از ماینرهای محلی بر این باور بودند که راه‌اندازی واحد استخراج در دیگر کشورها پرهزینه خواهد بود ولی اطلاعیه جدید دولت نظر بسیاری از آنها را تغییر داده‌است. چین در هفته گذشته چند بیانیه درباره ارزهای دیجیتال منتشر کرد که آثاری منفی را برای بازار به‌همراه داشت. ممنوعیت انجام معامله در بازار مشتقات و اعمال محدودیت بر فعالیت‌های استخراج دو مورد مهم آن است.

لینک کوتاه:
https://www.iranporseman.ir/Fa/News/291010/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شوخی داماد پزشکیان با خبرنگار صدا و سیما: لباس هست برو کار کن

کمیک موشن "عیادت" روایتی شاعرانه از یک حادثه تروریستی

مرام امیرالمؤمنین علی علیه السلام در برخورد با مخالفانش

خدا ما را با اعضای خود ما می‌گیرد!

پزشکیان اهواز را به مقصد تهران، ترک کرد

نظر جالب وزیر ارشاد درباره بیل به دست شدن پزشکیان

جزئیات گفتگوی وزرای خارجه ایران و عراق

هشدار دستیار اجتماعی پزشکیان؛ به اصلاحات سخت اقتصادی نیاز داریم

ارزیابی انگلیس از معاهده ایران و روسیه

ضربه سنگین جولانی به پوتین با لغو قرار داد بندر طرطوس

قاضی آمریکایی دستور ترامپ درباره حق شهروندی را مسدود کرد

سیگنال‌های ظریف از داووس

عوامل تاثیرگذار بر بازار طلا و سکه

قالیباف: مشکل اقتصاد آن است که مردم را از تصمیمات و برنامه‌ریزی‌ها حذف کرده‌ایم

تصاویر داخل هتل سوخته در ترکیه

همه‌چیز‌ دربارۀ نوشتن وصیت‌نامه

پزشک بزرگی که به دستور شاه از هیأت علمی دانشگاه برکنار شد!

گوناگون/ حراج یک کلاه‌خود باستانی

سرود زیبای «طیرا ابابیل» هدیه حسینیه معلی به کودکان غزه

ساعت چطور کار می‌کنه؟

شعر انتخابی حامد رحمانی حسینی در مرحلهٔ سوم رقابت شاعران

مقام حماس: مذاکرات دور دوم آتش‌بس غزه از 2 هفته دیگر آغاز می‌شود

حماس: طرح پاکسازی قومی اسراییل را ناکام گذاشتیم

نیویورک‌تایمز: ترامپ نماد دو اردوی انزواطلبان و مداخله‌جویان است

باز هم فرار جلیلی

ممنوعیت واردات خودروی کارکرده با سن بالاتر از 5 سال

پیش‌بینی یک کارشناس از قیمت ارز؛ دلار 72 هزار تومان می‌شود؟

اظهارات قالیباف در مورد اجرای دوباره طرح کالابرگ الکترونیکی در کشور

دور افتخار هایما در بازار خودرو

شکمی که با حلال سیر میشه چرا از حرام پر بشه؟!

شکست گرما با فناوری پیشرفته؛ ابداع فناوری که دما را 9 درجه کاهش می‌دهد

شعر انتخابی محمدباقر قلندری در مرحلهٔ سوم رقابت شاعران

مومن نسب: ظریف را بازداشت و بازجویی کنید

آمادگی یگان‌های نیروی دریایی سپاه برای برگزاری رزمایش در خلیج فارس

متشنج شدن فضای نشست رییس جمهور و پا در میانی آیت الله جزایری

قالیباف: شاهد تغییر شکل توطئه‌های دشمن هستیم

سلامی: از حصر اقتصادی دشمن نگران نیستیم

سرلشکر سلامی: هرگز از تهدید و ارعاب نظامی دشمن نگران نشدیم‌

اتحادیه عرب: اشغال لبنان توسط اسراییل هیچ توجیهی جز توسعه‌طلبی ندارد

رئیس جمهور لبنان: آوارگان سوری باید به کشور خود بازگردند

گزینه صدراعظمی آلمان: با 10 سال سیاست پناهندگی اشتباه مواجه هستیم

عراق:«تحت سیطره و یا اراده هیچ کشوری قرار نداریم

تازه ترین تحولات فلسطین؛ آمادگی‌ها برای آغاز مرحله دوم آتش‌بس در غزه

اردوگاه جنین هدف تجاوزات مجدد اسراییل قرار گرفت

ترامپ: احتمالا کمک مالی به شهرهای پناهگاه مهاجران را کاهش خواهم داد

تصمیم خبرساز ترامپ؛ بعد از بولتون نوبت به پمپئو و هوک رسید

بین سطور سخنرانی ترامپ در روز تحلیف برای ایران

زدوبند فروش یک واکسن

پس لرزه‌های شکست‌، گریبان رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل را گرفت

چسبندگی بورس به مسیر صعودی