پنجشنبه ۲۶ شهريور ۱۴۰۵
اقتصاد روز

آب‌شیرین‌کن چابهار پس از ۴۵ روز وقفه دوباره وارد مدار اجرا شد

آب‌شیرین‌کن چابهار پس از ۴۵ روز وقفه دوباره وارد مدار اجرا شد
ایران پرسمان - ایرنا/استاندار سیستان و بلوچستان از ازسرگیری عملیات اجرایی پروژه آب‌شیرین‌کن چابهار پس از یک دوره وقفه خبر داد و گفت: این طرح در فاز نخست با ظرفیت تولید روزانه ...
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایرنا /استاندار سیستان و بلوچستان از ازسرگیری عملیات اجرایی پروژه آب‌شیرین‌کن چابهار پس از یک دوره وقفه خبر داد و گفت: این طرح در فاز نخست با ظرفیت تولید روزانه ۲۰۰ هزار مترمکعب آب در حال اجراست و هم‌اکنون بیش از ۱۱۰ نفر در کارگاه آن فعالیت دارند.
منصور بیجار روز پنجشنبه در بازدید از پروژه آب‌شیرین‌کن چابهار، تأمین آب را یکی از مسائل تعیین‌کننده در مسیر توسعه سیستان و بلوچستان عنوان کرد و افزود: این استان در شرایط فعلی سالانه بیش از ۱۰۰ میلیون مترمکعب کسری آب آشامیدنی دارد و با توجه به سرمایه‌گذاری‌های پیش‌بینی‌شده در بخش‌های صنعت و معدن، میزان نیاز به آب طی ۲ تا سه سال آینده به حدود ۱۸۰ میلیون مترمکعب خواهد رسید.
وی اظهار کرد: پروژه آب‌شیرین‌کن چابهار در فاز نخست با ظرفیت تولید روزانه ۲۰۰ هزار مترمکعب آب در حال اجراست و پس از یک دوره وقفه، حدود ۴۵ روز است که عملیات اجرایی آن دوباره آغاز شده و روند فعالیت در کارگاه با افزایش نیروی انسانی و تجهیز امکانات در حال شتاب گرفتن است.
استاندار سیستان و بلوچستان ادامه داد: اکنون بیش از ۱۱۰ نفر در این پروژه مشغول فعالیت هستند و روند تجهیز کارگاه و افزایش نیرو نیز در دستور کار قرار دارد تا عملیات اجرایی با سرعت بیشتری دنبال شود.
وی گفت: بر اساس برنامه‌ریزی انجام‌شده، بخش سازه‌ای آب‌شیرین‌کن چابهار تا پایان سال جاری تکمیل خواهد شد و نصب تجهیزات پروژه از ابتدای سال آینده آغاز می‌شود.
بیجار با تأکید بر اینکه زمان بهره‌برداری از آب‌شیرین‌کن تنها به پیشرفت بخش اصلی پروژه وابسته نیست، افزود: خط انتقال آب، مخازن، ایستگاه‌های پمپاژ و زیرساخت‌های برق نیز باید هم‌زمان و متناسب با روند اجرای آب‌شیرین‌کن پیش بروند تا امکان انتقال و بهره‌برداری از آب تولیدی فراهم شود.
وی بیان کرد: تأمین منابع مالی و رفع موانع اجرایی پروژه آب‌شیرین‌کن چابهار در سطح ملی و با همکاری وزارت نیرو در حال پیگیری است و تلاش می‌شود با رفع موانع موجود، روند اجرای طرح سرعت بیشتری پیدا کند.
استاندار سیستان و بلوچستان همچنین بر استفاده از ظرفیت نیروی انسانی بومی در مراحل مختلف اجرای پروژه تأکید کرد و گفت: بخش قابل توجهی از نیروهای فعلی کارگاه بومی هستند و با ورود پروژه به مراحل تخصصی‌تر، باید زمینه حضور نیروهای بومی در بخش‌هایی از جمله نصب تجهیزات و فعالیت‌های فنی نیز فراهم شود.
وی افزود: برای تحقق این هدف لازم است مجری پروژه، اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان فنی و حرفه‌ای هماهنگی لازم را برای شناسایی نیازهای نیروی انسانی و برنامه‌ریزی آموزشی انجام دهند.
بیجار خاطرنشان کرد: نیازهای نیروی انسانی پروژه باید از هم‌اکنون مشخص شود تا آموزش‌های فنی و تخصصی مورد نیاز پیش از ورود طرح به مراحل جدید اجرایی انجام شود و نیروهای بومی بتوانند متناسب با نیاز پروژه در آن به کار گرفته شوند.
وی تأکید کرد: تأمین آب یکی از الزامات اساسی توسعه سیستان و بلوچستان است و اجرای طرح‌های تأمین آب در کنار توسعه زیرساخت‌های انتقال و توزیع می‌تواند زمینه لازم برای پاسخگویی به نیازهای آشامیدنی، صنعت و فعالیت‌های اقتصادی منطقه را فراهم کند.
به گزارش ایرنا، پروژه آب‌شیرین‌کن چابهار در فاز نخست با ظرفیت تولید روزانه ۲۰۰ هزار مترمکعب آب در حال اجراست و تکمیل آن در کنار اجرای خط انتقال، مخازن، ایستگاه‌های پمپاژ و زیرساخت‌های برق، ظرفیت جدیدی برای تأمین آب منطقه ایجاد خواهد کرد.


نظرات شما