شنبه ۲۵ مرداد ۱۴۰۴
جهان ما

رسانه آمریکایی: نقشه ترامپ برای روسیه شکست خورد

رسانه آمریکایی: نقشه ترامپ برای روسیه شکست خورد
ایران پرسمان - ایسنا / دونالد ترامپ برای اولین‌بار در یک دهه اخیر، ولادیمیر پوتین را به خاک آمریکا دعوت کرد و به امید دستیابی به یک توافق، به دیدار او رفت؛ بااین‌وجود، این ...
  بزرگنمايي:

ایران پرسمان - ایسنا / دونالد ترامپ برای اولین‌بار در یک دهه اخیر، ولادیمیر پوتین را به خاک آمریکا دعوت کرد و به امید دستیابی به یک توافق، به دیدار او رفت؛ بااین‌وجود، این رئیس‌جمهور نتوانست به اهداف خود از این نشست دست یابد.
آلاسکا در روز جمعه 24 مردادماه میزبان رؤسای جمهور دو کشور آمریکا و روسیه بود تا بر سر آتش‌بس و صلح در اوکراین با یکدیگر گفتگو کنند. دعوت ترامپ از پوتین با انتقادات زیادی روبه‌رو شد. این رئیس‌جمهور بی‌توجه به تمامی این انتقادات، امیدوار بود بتواند با ایجاد زمینه صلح در اوکراین، بار دیگر خود را به‌عنوان نامزد جایزه نوبل معرفی کند. ولی این خواسته او محقق نشد و این دیدار مطابق میلش پیش نرفت. نشریه تحلیلی فارن پالیسی در این زمینه نوشته است که ترامپ حتی نتوانست در این دیدار به حداقلی‌ترین خواسته‌اش، یعنی «آتش‌بس»، دست یابد. این نشریه تصریح کرده که با وجود سخنان مؤدبانه پوتین به ترامپ و همچنین تعریف‌های ترامپ از روسیه به‌عنوان یک «شریک فوق‌العاده»، به نظر می‌رسد مسکو هیچ عقب‌نشینی قابل‌توجهی در زمینه مواضع خود نداشته است.
ترامپ همه چیز را مثبت جلوه دادترامپ پس از پایان دیدار خود با پوتین سعی کرد همه چیز را مثبت جلوه دهد. او گفت: «به هدف نرسیدیم، اما شانس بسیار خوبی برای رسیدن داریم» و اعلام کرد که مذاکرات «بسیار سازنده» بود و «بسیاری از نکات مورد توافق قرار گرفت». بااین‌حال، او اذعان کرد که در مورد یکی از «احتمالاً مهم‌ترین» موضوعات—که ممکن است آتش‌بس در اوکراین باشد—هیچ پیشرفتی حاصل نشده است. دو رهبر بدون پاسخ به سؤالات رسانه‌ها، کنفرانس خبری را ترک کردند. ترامپ گفت که «تا وقتی معامله‌ای صورت نگرفته، معامله‌ای وجود ندارد.» به عقیده فارن پالیسی، ترامپ با برگزاری چنین نشستی انتظارات را از نتایج آن بالا برد و حالا به‌احتمال زیاد با انتقادات زیادی روبه‌رو خواهد شد. این نشریه نوشته که معمولاً چنین دیدارهایی زمانی اتفاق می‌افتد که نشانه‌ای از مصالحه در هر دو طرف وجود داشته باشد، اما این نشست نتیجه قابل‌توجهی نداشت.
بازار



چرخش ترامپ از تهدید به مذاکرهمدت کمی پیش از برگزاری نشست آلاسکا، رابطه ترامپ و پوتین تیره و تار شده بود. رئیس‌جمهور آمریکا دائماً بر طبل تهدید روسیه و خریداران نفت این کشور ازجمله هند می‌کوبید و حتی در فاصله چند روز، دو بار تعرفه‌های 25 درصدی بر دهلی اعمال کرد و مجموع این تعرفه‌ها را به 50 درصد رساند. این مقام آمریکایی همچنین ارسال بخشی از تسلیحات نظامی برای اوکراین را از سر گرفت و اعلام کرد که از «مزخرفات» پوتین خسته شده است. بااین‌حال، او دوباره از تهدید به مذاکره روی آورد و پوتین را به خاک کشورش دعوت کرد. ترامپ پیش از پرواز به آلاسکا، دوباره ساز تهدید کوک کرد و گفت اگر توافقی حاصل نشود، «پیامدهای شدیدی» در انتظار روسیه خواهد بود. به عقیده فارن پالیسی، هرگونه توافق کوتاه‌مدت بعید به نظر می‌رسد. این نشریه تأکید کرده که مقامات ارشد اوکراین باور ندارند که پوتین بدون تضمین دائمی برای سرزمین‌های اوکراین، آتش‌بس طولانی‌مدت را رعایت کند. زلنسکی نیز بدون تضمین عضویت اوکراین در ناتو یا حمایت نیروهای امنیتی آمریکا یا اروپا، حاضر به مصالحه نیست. ترامپ پیش از انتخاب مجدد خود نیز اعلام کرده بود که پیوستن اوکراین به ناتو را نخواهد پذیرفت.
از سوی دیگر، زمزمه‌هایی از سوی مسئولان آمریکایی در مورد دادن تضمین‌های امنیتی به اوکراین بدون عضویت این کشور در ناتو به گوش می‌رسد. اتحادیه اروپا هم دائماً بر تضمین‌های امنیتی برای دستیابی به صلحی پایدار تأکید می‌کند.
ترامپ نوبل صلح می‌خواهدترامپ دائماً خود را فردی صلح‌طلب معرفی کرده و بی‌پرده از رویای خود برای دستیابی به جایزه صلح نوبل سخن می‌گوید. او پیش‌تر گفته بود که به پنج جنگ پایان داده ولی جایزه صلح نوبل را به دیگران می‌دهند. تحلیلگران معتقدند رئیس‌جمهور آمریکا به همین دلیل، همه تلاش خود را خواهد کرد تا صلح در اوکراین را برقرار کند، اما نشست آلاسکا نتوانسته به این هدف او کمکی بکند. 


نظرات شما